החלשים נפגעו: 660 עובדים פוטרו בענף המזון
על פי נתוני התאחדות התעשיינים, מאז שנת 2009 חל גידול של 5% במספר העובדים. מרבית העובדים שפוטרו בסוף 2011 היו בתעשייה המסורתית. רק 17% מהעובדים הם מההיי-טק
האבטלה בשפל? מנתונים שמפרסמת היום (ב') התאחדות התעשיינים עולה כי המצב הטוב הזה עלול להיפסק. לפי נתוני ההתאחדות, נרשמה בחודשים אוקטובר-נובמבר 2011 ירידה של 0.5% במצבת העובדים בתעשייה. המשמעות היא שמפעלי התעשייה פיטרו 1,700 עובדים יותר ממספר העובדים שגייסו. זאת, אחרי גידול של 5% במספר העובדים בתעשייה מאז שנת 2009.
- האטה במשק: התעשיינים הפסיקו לגייס עובדים
מרבית העובדים שפוטרו בסוף 2011 היו בתעשייה המסורתית. רק 17% מהעובדים הם מההיי-טק. 660 מהעובדים שפוטרו עבדו בענף המזון ופוטרו, כשליש מהם בתנובה ובשטאוס-עלית. בנוסף, התבצעו פיטורים מצומצמים בענפי המתכת והרכיבים האלקטרונים. הפיטורים התקזזו מעט עם גיוס עובדים בענף התרופות ומעט גם בענפי הציוד הרפואי וציוד הבקרה.
מסקר הציפיות שערכה ההתאחדות עולה גם שהתעשיינים מתכוונים להמשיך בפיטורים גם השנה. מנתוני התעשיינים עולה שגם מספר המשרות הפנויות בתעשייה ירד בחודשים האחרונים ב-2.5%.
הפיטורים בתעשייה הם חלק מההאטה במשק, שנובעת מירידה בייצוא עקב המשבר המתמשך בארה"ב והמשבר הגובר באירופה. אבל בהתאחדות ממהרים להאשים את ועדת קדמי, שהמליצה לבטל מכסים על מוצרי מזון. רובי גינל, סמנכ"ל כלכלה בהתאחדות, טוען: "הפיטורים בתעשייה, והעובדה שחלק גדול מהמפוטרים הם מענף המזון, מחזקים את הטענה שלנו, לפיה קיים שינוי מגמה לרעה בתעשייה. כוונת הממשלה להקשות על התעשייה עוד יותר מגדילה את הסיכון".
צילום: Shutterstock
מומלצים