שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

טרטר אותה: ניר צוק מכין טרטר בקר

שמפניה ושוקולדים זה נחמד אבל בשביל ניר צוק הטרטר הוא זה שמעורר את כל החשק. לרגל הוולנטיינ'ס הוא מציע לכם טרטר בקר על אספרגוס, סלט טרטר ועוד אחד אקזוטי, והכל באהבה

היכולת לצותת היא תכונה שירשתי מאבי, שלרוב מאזין לשיחות בחצי אוזן (או באוזן מלאה אלא אם הנושא מעניין אותו או נוגע ללבו). כך גם אני יושב לי על הבר ביפו וחצי-מאזין לשיחות מסביב.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

בערך דקה אחרי שסיימתי לכתוב תפריטים חגיגיים לוולנטיינס-דיי, אני שומע צמד בנות שמשמיצות את החג החביב עליי, בעודן שותות קוקטייל חם וחורפי. אחת טענה שמדובר בהמצאה שיווקית של חברת עלית, לא פחות ולא יותר, שרוצה להעלות את מכירות השוקולד בעולם (קרדיט קצת מוגזם). חברתה אף התעלתה עלייה וטענה בתוקף כי מדובר בחג טיפשי שאינו קשור לעם היהודי ורק משועממים חוגגים אותו.

 

המעורר הרשמי - סלט טרטר (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
המעורר הרשמי - סלט טרטר(צילום: דודו אזולאי)

 

ואני אומר להן: חמודות, כמה כיף להיות משועמם. כמה כיף לקנות שוקולדים ותחתונים סקסיים. איזה סימן יותר טוב לחיים מאשר להתעסק בעניינים שוליים כמו שזירת פרחים והתפתחות רוחנית.

 

כבר 14 שנים, מהיום שקורדליה יצאה לאוויר העולם, אני מכין ארוחות חגיגיות לוולנטיינס-דיי. בשנים הראשונות זה היה כי כולם רצו, אבל ככל שעובר הזמן התאהבתי באהבה ואני מוצא את עצמי נרגש לקראת עוד יום של מחוות נעימות, מהסוג שמשפר את הזוגיות לאורך שנים.

 

בהשראתם של עורכי עיתונים ומפיקי טלוויזיה בדקתי מאכלים הנחשבים למעוררי תאווה: אויסטרים, לובסטרים וכמובן - שוקולד בווריאציות שונות ומשונות. גיליתי כי הכל הבל הבלים ושקרים גסים, שום דבר לא מוסיף לחשק באופן יוצא דופן.

 

אויסטרים ושמפניה הם דבר נפלא כמו גם שוקולד. אבל מכאן ועד להכתיר אותם כאפרודיזיאק - אני לא בטוח. אם כבר, אז טרטר מכניס בעיניי הרבה יותר לאווירה. לרגל היום המיוחד הזה, הכנתי 3 מתכוני שונים של המעדן האדום הזה.

 

טרטר בקר ואספרגוס

המרכיבים (ל-2 סועדים):

1 צרור אספרגוס ירוק עבה (400 גרם)

150 גרם פילה בקר

1 עגבנייה

1 חלמון ביצה

1 כף חומץ שמפניה

 

אופן ההכנה:
  1. לוקחים חצי מכמות האספרגוס וחותכים 5 ס"מ מהחלק התחתון. חולטים במים רותחים מומלחים ומצננים היטב. שומרים בצד.
  2. קוצצים את שארית האספרגוס לקוביות קטנות.
  3. קוצצים את הפילה לקוביות קטנטנות, קוצצים את בשר העגבנייה (ללא הגרעינים) לקוביות.
  4. מערבבים את כל המרכיבים למעט האספרגוס החלוט והביצה, מתבלים היטב.
  5. מסדרים בצלחת כבסיס את האספרגוס החלוט עליו את המרכיבים ומעל את הביצה.

 

טרטר בקר ואספרגוס (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
טרטר בקר ואספרגוס(צילום: דודו אזולאי)

 

סלט טרטר

המרכיבים (ל-2 סועדים):

לב חסה ערבית

150 גרם פילה בקר

5 צנוניות קטנות

1/4 כוס שמן זית

1 לימון

1 כף צלפים

1/2 צרור פטרוזילה

 

אופן ההכנה:
  1. קוצצים את הפילה לקוביות קטנות. מוסיפים לימון וצלפים, מתבלים במלח ופלפל וכעבור 3 דקות מוסיפים שמן זית.
  2. פורסים את החסה לרצועות דקות, מוסיפים את תערובת הבשר וצנונית פרוסה דק מערבבים בעדינות, מגישים מיד.

 

סלט טרטר (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
סלט טרטר(צילום: דודו אזולאי)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טרטר על אספרגוס
צילום: דודו אזולאי
סלט טרטר אקזוטי
צילום: דודו אזולאי
מומלצים