שתף קטע נבחר

 

יו"ר ועד עובדי הרכבת: ביזיון? עיני אישר לשבות

גילה אדרעי טענה בראיון לגל"צ שיו"ר ההסתדרות אישר לוועד עובדי הרכבת לשבות, ותקפה את השופטת: "ציפיתי שתהיה אובייקטיבית". בינתיים הרכבות חזרו לפעול - אך התאבדות על הפסים בהרצליה גרמה לעיכובים

יו"ר ועד עובדי רכבת ישראל, גילה אדרעי, תקפה הבוקר (יום ד') את שופטת בית הדין הארצי לעבודה, אפרת לקסר, שקנסה אותה וקבעה כי ביזתה את בית הדין. "אחרי שנה וחצי של מאבק, שבתוך המתווה אני מקבלת אישור מיו"ר ההסתדרות להשבית, אני בביזיון?", תהתה בראיון לניב רסקין בגלי צה"ל והבהירה כי עיני נתן לה אישור לשבות "חד-משמעית". לדבריה, גם מנכ"ל הרכבת נתן אור ירוק לשביתה. בהמשך חידדה: "עופר עיני מכבד צווי בית משפט".

 

יום אחרי שהתפרעה בבית הדין ואמרה "זה השואו טיים שלי", אמרה אדרעי בראיון כי היא "מצפה משופטת שתהיה אובייקטיבית" והגיבה לביקורת שנמתחה על עובדי הרכבת שיצאו לנופש בזמן השביתה. "אני לא אמרתי שאנחנו בחופש", אמרה, "זה היה יום שביתה, כל הוועד, אנחנו ועד מפוזר, מדימונה עד הצפון הרחוק. התחלנו בצפון כדי להוריד הוראות אם נצטרך, כדי לדעת מה כולם אומרים".

 

מכוניות הוועד מונעות יציאת הרכבת, אתמול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

למרות הפגיעה בנוסעים, אדרעי טוענת שהציבור תומך במאבק של עובדי הרכבת באופן חד-משמעי, והיא מקבלת תגובות בנוסח "תהיי חזקה, אל תתני להם לשבור אותך". "אני חושבת שהציבור איתנו", אמרה, "הוא מבין שזו תשתית ציבורית. הוא ראה איך לקחו לחיילים את הרכבות ביום ראשון, ומחר ייקחו להם כי לא יהיה להם מספיק כסף לעלות. הציבור מבין".

 

אתמול קנס בית הדין הארצי לעבודה בעשרת אלפים שקלים את ראשי ועד עובדי הרכבת, בגין הפרת צווי המניעה לשביתה שלהם. השופטת אפרת לקסר קבעה כי אדרעי ויו"ר הוועדים בדרום ובצפון - משה אוליאל ושי טל, "נהגו בהפקרות כשהפרו בבוטות החלטות של בית הדין ובכך גרמו להתרופפות מוחלטת של יחסי העבודה בין הצדדים ולירידה של הרכבת מהפסים".

 

הנוסעים: מילות גנאי לראש הוועד

להבדיל מהערכתה של אדרעי ביחס לתמיכת הציבור, בתחנת הרכבת בתל אביב ניכר כי רוב הנוסעים מתוסכלים מהמצב. אדוארדו, אחד הנוסעים סיפר ל-ynet: "זה ביזיון שוועד העובדים מנהל מאבק כמו בקרקס. ההופעה של גברת אדרעי זו בושה. שלא לדבר על המצב הכללי של הרכבות שהוא גרוע ביותר. זה רק הופך את המצב לגרוע אפילו יותר".  

 

רועי, נוסע נוסף: "אני נוסע כבר שבע שנים לעבודה עם הרכבת, ואין ממש חלופה אחרת בשבילי. אני חושב שצריך לעשות נגד הוועד יותר ממה שעשו. 10,000 שקל קנס עדיין לא מנע מהם ללכת לאכול פלאפל".

 

עצירת הרכבת בתחנת הרצליה (צילום: דורון הוך) (צילום: דורון הוך)
עצירת הרכבת בתחנת הרצליה(צילום: דורון הוך)
  

נוסע אחר, מרק דוייב, אמר: "אני נוסע באופן קבוע ברכבת, ואני לא רוצה להשתמש בשפה גסה לגבי יושבת ראש ועד העובדים אבל יש לי הרבה מילות גנאי להגיד עליה. אם העובדים מכבדים את עצמם הם צריכים להעיף אותה ולמצוא מישהו אחר". 

הנוסעת בתיה אמרה ל-ynet: "אם שנה וחצי הנהלת הרכבת מושכת את העובדים ולא מגיעים לשום הבנה, זה מזכיר את מה שקרה במשך חודשים עם הרופאים, וזה סקנדל. אני נגד להפוך את כל המדינה הזו ל'סרסורי עבודה' שגוזרים קופון על העובדים. המדינה הזו צריכה לפרנס את יושביה ולא את האנשים שמתעשרים על חשבונם".

  

תנועת הרכבת התנהלה הבוקר כסדרה לאחר שהעובדים שבו לעבוד. עם זאת, סמוך לשעה שמונה אשה התאבדה בקפיצה אל הפסים בתחנה בהרצליה, מה שגרם לעיכובים בתנועת הרכבות, בעיקר לכיוון דרום. משטרת גלילות פתחה בחקירת המקרה.

 

בהכנת הידיעה השתתף אביאל מגנזי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גילה אדרעי
צילום: מוטי קמחי
תחנת רכבת ריקה, אתמול
צילום: ירון ברנר
תחנת הרצליה. עיכובים בעקבות קפיצת אשה לפסים
צילום: דורון הוך
מומלצים