נתניהו: הוועד לא ינהל את הרכבת, ההנהלה תנהל
בישיבת סיעת הליכוד, התייחס ראש הממשלה לראשונה למאבק עובדי הרכבת. הוא גם ביקר את "הריכוזיות" ששלטה בליכוד בעבר והביע התנגדות לביטול הפריימריז: "אסור ללכת אחורה"
ראש הממשלה נגד גילה אדרעי. בהתייחסות ראשונה למאבק עובדי הרכבת, אמר היום (ב') בצהריים ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת סיעת הליכוד כי "ועד העובדים לא ינהל את הרכבת, ההנהלה תנהל". נתניהו אמר את הדברים לאחר שח"כ אופיר אקוניס דרש מחבריו בליכוד לגבות את שר התחבורה, ישראל כץ.
המשא ומתן ברכבת - כותרות אחרונות:
כמעט במקביל אישר בית הדין הארצי לעבודה את ההסכם בין יו"ר ההסתדרות עופר עיני לשר כץ, לפיו הרכבת לא תושבת בשבועיים הקרובים, שבמהלכם ינוהל משא ומתן בין הצדדים על הסיכום בין הנהלת הרכבת לחברה חיצונית על תחזוקת 132 קרונות חדשים. אם לא יהיו הסכמות, ההסכם עם חברת "בומברדייה" ייושם והעובדים יוכלו לפתוח בשביתה "מידתית" - אך לא בימים ראשון וחמישי.
עוד בערוץ החדשות:
בישיבת הסיעה הבהיר נתניהו כי הוא מתכוון לערוך פריימריז רחבים ככל האפשר בליכוד, ולשמר את השיטה הנוכחית שבה מצביעים לרשימת המועמדים לכנסת כלל מתפקדי התנועה, ולא רק חברי המרכז. ראש הממשלה אמר כי הליכוד "הייתה פעם תנועה מאוד ריכוזית וחשבנו שיהיה נכון לפתוח אותה. היום יש 130 אלף איש ולא 3,000 איש שמחליטים על ייצוג התנועה. אני חושב שצריך ללכת הלאה בכיוון הזה". לדבריו, "אסור ללכת אחורה לתנועה סגורה".
לפני שבוע הודיע נתניהו במפתיע על החלטתו להתמודד על נשיאות ועידת הליכוד, במהלך ששכנע רבים בתנועה כי מטרתו העיקרית היא שריון שר הביטחון, אהוד ברק, ברשימת הליכוד לכנסת הבאה. "אתנגד נחרצות להחזרת הכוח למרכז הליכוד", אמר נתניהו בהודעתו. "השיטה הקיימת היא השיטה הנכונה. לא נחזיר את הליכוד אחורה".
הצהרת הכוונות של ראש הממשלה גרמה לפליאה בליכוד ובכירים בתנועה הגדירו אותה כ"עסקנית". לטענתם, יו"ר נשיאות הוועידה שולט בסדר היום שלה ובהחלטותיה, ו"כנראה שיש ליו"ר הליכוד כל מיני מטרות נסתרות", כלשונם.
היום השתתפו עשרות חברי מרכז ליכוד בכנס שנערך בכנסת ביוזמת ח"כ מירי רגב, שמקדמת בימים אלו את הצעת החוק המכונה "חוק הג'ובים". כשריח הבחירות באוויר, העדיפו חברי הכנסת והשרים להיעדר מהכנס, ככל הנראה כדי לא
להיתפש כתומכים בו. ביום ראשון צפויה להגיע ההצעה לשולחן ועדת השרים לענייני חקיקה.
על הנייר מוגשת היוזמה כ"חוק המינויים" או "חוק הסגל", שנועד לאפשר לשר להביא איתו סגל מקצועי למשרדו, כפי שנהוג בארצות-הברית לדוגמה. על פי הצעת החוק, יוכל שר בכיר לפטר עד ארבעה עובדים בכירים במשרדו ולמנות במקומם אנשים חדשים, גם אם יש להם זיקה פוליטית למפלגה שבה מתמודד השר.