תושבי מגרון: ממשיכים במו"מ, לא להרוס בתים
"אין סיבה להרוס את הבתים במגרון", אמר דובר המאחז על רקע חילוקי הדעות במו"מ עם השר בגין. הוא הביע ביטחון בכך שהסכם הפינוי ייחתם וניסה להמעיט בערך המחלוקת: "יש בעיות קטנות בניסוחים". בימין איימו: חוק מגרון יעלה להצבעה ביום ד'
תושבי מגרון הגיבו בצהריים (יום ב') לחילוקי הדעות עם הממשלה בנוגע להסכם על פינוי המאחז וקראו לא להרוס את מבני הקבע הספורים שבו. "בטיוטת ההסכם נכתב שהאתר הנוכחי יימסר למנהל האזרחי והבתים ייהרסו", אמר נציג המאחז מחוץ למשרד ראש הממשלה, "אנחנו קוראים לראש הממשלה, לממשלת ישראל ולשר בגין, הנציג שלה למשא ומתן - אין סיבה להרוס את הבתים ביישוב מגרון". ynet העביר את הדברים בשידור חי.
עוד בערוץ החדשות:
ליברמן: "חוק טל לא יוארך ביום, וגם לא בשעה"
דיווח: שגריר ישראל דרש שכלבים יבדקו מכוניתו
איתי חמו, דובר מגרון, ניסה להמעיט בערך המחלוקת עם הממשלה. הוא טען כי הצדדים רואים עין בעין וציין כי הקשר עם השר בגין נמשך. "ההסכם הזה", אמר, "יש בו בעיות קטנות בניסוחים, אבל אסור להציג את זה כחוסר הסכמה בין ממשלת ישראל למתיישבים. זה ספין". חמו הדגיש כי תושבי מגרון הם "שליחים של מדינת ישראל" והבהיר כי אם תהיה פסיקה חד-משמעית שלפיה הם יושבים על קרקע פלסטינית פרטית, "ניקח צעד אחורה והחלקה תימסר לאותם בעלים".
התושבים דורשים כי בעוד שלוש שנים, המועד האחרון למעבר לבתי הקבע החדשים שלהם מחוץ למאחז, אין להרוס את המבנים במגרון - אלא אם כן יוכח שמדובר בקרקע פלסטינית פרטית. "אין שום סיבה היום לחתום על כך שבעוד שלוש שנים ייהרס היישוב", אמר, "אנחנו מעוניינים לחתום על כך שמה שייעשה במגרון ייעשה על פי חוק ועל פי דין".
המתנחלים הסכימו להעתיק את המאחז ולהקימו מחדש במרחק של כשני קילומטרים ממיקומו הנוכחי, אך המדינה מסרבת להיעתר לדרישתם שלא להרוס כמה מבני קבע שנמצאים במקום. הם דורשים לשמור על הנוכחות היהודית במקום. בג"ץ קבע כי יש לפנות את המאחז עד סוף מרס, בעקבות עתירה שלפיה הוא נמצא על קרקע פלסטינית פרטית.
"אני יודע שחברינו במגרון עברו בעניין זה כברת דרך ארוכה", אמר
קודם השר בגין בתדריך לעיתונאים במשרד ראש הממשלה, "היו להם מחשבות מעט אחרות, היו להם תקוות ומשאלות. לא כולן מתיישבות עם המציאות ולא את כולן אנו יכולים למלא".
גורמים במערכת הביטחון מתחו ביקורת על המתנחלים, אך באגף הימני של המערכת הפוליטית דווקא הפנו אצבע מאשימה כלפי השר בגין ואיימו שיעלו את "חוק מגרון" להצבעה טרומית ביום רביעי. הצעת החוק מבקשת לקבוע כי אם בעל קרקע ביהודה ושומרון לא פנה תוך ארבע שנים מרגע הקמת שכונת המגורים על הקרקע שבבעלותו לבית המשפט, לא יפונו המבנים שנבנו עליה ובעל הקרקע יסתפק בפיצוי עבורה. יו"ר הקואליציה, זאב אלקין, איים לתת חופש הצבעה.