שתף קטע נבחר

חבל הצלה לפרי גליל: "מקווים שזו פעם אחרונה"

עובדי המפעל בחצור הגלילית שהתבשרו על חזרתם לעבודה כבר תכננו שביתה ואוהלי מחאה. "לא האמנתי", סיפר אחד העובדים, "אני בסרט הזה כבר שלוש שנים"

הבוקר (יום ג') מתחדשת העבודה במפעל "ויטה פרי גליל". אמש קיבלו עובדי המפעל את הבשורה המשמחת על חזרתם לעבודה. נציגי ועד המפעל, הבעלים, נציגי משרד האוצר ומשרד התמ"ת הגיעו להסדר לפיו יינתן למפעל חלק מסכום המענק, שאותו דרשו בעלי המפעל.

 

חוזרים לעבוד בפרי גליל:

 

בעלי המפעל קיבל הבטחה מיו"ר ועדת הכספים, משה גפני, להסדיר חקיקה דחופה המבטיחה את קבלת המענק שהובטח לו בסך 18 מיליון שקל. גפני ניצל את נוכחות ראש הממשלה נתניהו בכנסת כדי לדווח לו על הסלמת המשבר ולהתייעץ. גפני ביקש מנתניהו לדאוג שוועדת השרים לחקיקה תתמוך בהצעת החוק הפרטית של חברי ועדת הכספים שהוגשה לא מכבר, כדי להסיר את החסמים למימוש הבטחת המענק. הוא הודיע שיעלה את הצעת החוק לוועדת השרים כבר ביום ראשון הקרוב.

 

יהודה ישר, מעובדי המפעל, כבר התכונן ליום של אוהלי מחאה בפתח המפעל. במקום זה, יתייצב לעבודה בקו הייצור בחמש בבוקר. "תכננו שביתה, בנינו אוהלים והתכוננו להפגנה מחר". הוא היה בטוח שהפעם המפעל ייסגר סופית, "לא האמנתי. חייבים לחזור לעבודה ולשגרה. אני מקווה שלא יחזור הסיוט הזה ועוד חודשיים שוב יעשו בלגן ופיטורים. אני בסרט הזה כבר שלוש שנים, מאז שהתחלף בעל הבית. אנחנו מקווים שזו הפעם האחרונה".

 

ציון ביטון, שיפרוש לגמלאות בעוד 9 שנים, מקווה שההסכם הנוכחי שהושג אינו בגדר תרופה זמנית, אלא פתרון ארוך טווח. "אנחנו מקווים שלא יעשו עוד תרגילים כאלה, שחוזרים על עצמם כל כמה חודשים", אמר ביטון מחצור הגלילית, "יש עכשיו חגים והוצאות. בעל הבית קיבל מענק, אז שיתחשב בנו, שלא קיבלנו מענקים ותוספות כבר שלוש שנים".

 

יעל סקיאנו, עובדת בפרי גליל 18 שנה, חשבה שהפעם הסגירה של המפעל סופית. "הפעם זה היה גם מאבק של הבעלים שהחליט שהוא סוגר את השערים, והחליף את חברת השמירה".

 

סקיאנו, אם חד הורית ל-5 ילדים, התעדכנה על פתיחת המפעל ומתכוונת להתייצב בקו הייצור מחר בשש בבוקר. "ישר הרמנו טלפונים אחת לשנייה, כולם מבסוטים. ישר הודעתי לבת הגדולה שלי שאנחנו חוזרים לעבודה, ואני מסדרת גם לה עבודה במפעל. היא בת 22, ולא מוצאת שום עבודה אחרת פה בחצור, אין ברירה, למרות הסיכון שהמפעל הזה נסגר כל יום שני וחמישי".

 

מוקדם יותר קיבל אושיק אפרים, מבעלי המפעל, הבטחה מיו"ר ועדת הכספים בכנסת, משה גפני, להסדיר חקיקה דחופה המבטיחה את קבלת המענק שהובטח לו בסך 18 מיליון שקל. עם זאת, הוא דחה את הפרסומים כי המפעל התחייב לקלוט 100 עובדים חדשים. "יש הסכמה שביום ראשון יעבירו את החוק המדובר,

ויגיע לוועדת שרים לחקיקה, ישתדלו לתת מקדמה, ינסו לראות איך אפשר לעזור".

 

הוא התקשה לומר מהו סכום המקדמה המדויק עליו הוסכם, ומהו מועד קבלת הכסף. "אין פה סכומים, יש אחוזים לפי השקעות, לא המצאנו את זה, זה כמו כל מפעל שקיבל, אף אחד לא מקבל מתנות. ההבטחה שלנו קוימה, המפעל מחר חוזר לעבוד - עכשיו נחכה להבטחה. אני מתחייב להוסיף עובדים. הכסף הזה הולך למפעל, לא אליי לבית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כולם מבסוטים. שבים לעבודה במפעל
צילום: אביהו שפירא
"הכסף לא הולך אליי לבית". הבעלים אושיק אפרים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים