ניסיון הוא יתרון: כן, אני מחפש עובדים מבוגרים
בעולם המהיר של היום, בו צעירים מחליפים קריירה כל כמה שנים ומחפשים מסלולי התקדמות, דווקא האוכלוסייה הבוגרת מעניקה לעסק יציבות. הקלות הבלתי נסבלת של הדרת מבוגרים
בחודש האחרון עלתה שוב לסדר היום הציבורי סוגיית העסקת מבוגרים – מתברר שבישראל גיל 45 הוא כבר זקן מופלג, ובן 50 פלוס, הוא כבר, איך נאמר... לא רלוונטי
- החוכמה עולה עם הגיל
בעוד שמדינת ישראל געשה בעת האחרונה, ובצדק, סביב כל נושא הדרת נשים, הדרת המבוגרים נעשית בשקט בשקט, מחוץ לעין הציבורית ומתקבלת איכשהו בהשלמה.
הטיעונים שבדרך כלל אותם מעסיקים נוטים לציין, מתייחסים בעיקר לקושי שלהם עצמם, כאנשים צעירים, להפעיל מרות כלפי אדם שיכול להיות בגיל של הוריהם. ישהמדברים על "המרקם החברתי" שנוצר בארגון כזה שלאותו מבוגר יהיה קשה להשתלב ועד לאמירה ישירה כי אדם בגיל זה פשוט אינו יכול לבצע את אותן עבודות של בחור צעיר (טענה, שלמעט מקרים מאוד ספציפיים, אין לה כל אחיזה במציאות).
נסיון ויציבות – WIN WIN
כמי שמעסיק באופן ישיר למעלה מ-800 עובדים בתשע חברות בקבוצה, אני מתקשה להשלים עם ההנחה הרווחת. לתפישתי, בעולם המהיר של היום, בו צעירים מחליפים מסלולי קריירה כל כמה שנים ומחפשים מסלולי התקדמות מקצועיים, דווקא האוכלוסייה המבוגרת יותר מעניקה לעסק ולמעסיק יציבות יחסית.
לטעמי, הגיל הוא ללא ספק התרגיל. כמי שמנהל קבוצת חברות המושתתות על צעירים (מחברות לפיתוח אפליקציות, לתוכן סלולרי ועד לאתרי מסחר באינטרנט), אני יכול להבין מהיכן מגיעה אותה תפישה שגויה. תפישה שאני משתדל שלא תחלחל גם לארגון שלי. בסופו של יום, כשבוחנים העסקת עובד חדש, הקריטריון הבסיסי צריך להיות מקצועיות העובד – ובזה, בתחומים רבים, היתרון עומד לצד המבוגרים.כך מצאתי, שהעסקת קהל מבוגר יותר מייצרת לנו כארגון ערך רב.
לעובדים מבוגרים ניסיון מקצועי מצטבר יקר ערך, ניסיון וקשרים שקשה למצוא אצל עובדים צעירים. אוכלוסיית הגילאים הללו סיימה בדרך כלל את שלב הקמת המשפחה והמילואים והם פנויים וזמינים יותר לעבודה. הם יותר מיושבים בדעתם ועסוקים פחות בחיפוש עצמי מה שמביא להתמדה, יציבות ומסירות של העובד למקום עבודתו.
כל אלו משרתים את הארגון ומעניקים לו יציבות לאורך שנים. בעוד שעובד שמצטרף אליך לארגון בגיל צעיר מביא אולי התלהבות אין קץ, אך בתום שנתיים שלוש הוא כבר "על המזוודות". ומיותר לציין עד כמה כבדה היא העלות של גיוס כל עובד חדש, הכשרתו והכנסתו לארגון.
זה לא הירואי
העסקת עובד מבוגר לא צריכה לבוא ממקום של "תרומה לקהילה", או מעשה הירואי פילנתרופי, אלא מתפישה כלכלית ניהולית קרה ורציונאלית – עובד מבוגר הוא עובד יעיל, מסור, עם נסיון מקצועי רב, בעל עומק והבנה וכזה שיישאר בארגון הרבה זמן! העובד המבוגר לא צריך פירורי נדבות, הוא צריך שבצד ההנהלה יהיו אנשים שיבינו שהם צריכים אותו לא פחות מאשר שהוא צריך אותם – הבנה שכזו, ככל שתתחדד, תוכל לצמצם את התופעה הלא רציונאלית שקיימת היום בישראל.
הכותב הוא מנכ"ל קבוצת טלכלל. החברה מגייסת עתה אנשים מוכשרים לשורותיה בשלל תפקידים: אתם מוזמנים להיכנס לאתר ולשלוח קורות חיים