שתף קטע נבחר
 

פיטורים בפריימסנס: 50 עובדים יילכו הביתה

חברת היי-טק מרמת החייל פיתחה את השבב שעומד בבסיס בקר התנועה קינקט של מיקרוסופט. 45 מהמפוטרים ישראלים ומגיעים מכל מחלקות החברה. "פריימסנס רווחית, אך אין כל הבטחה שתמשיך להיות כזו גם בשנה הבאה"

גם לאחת מחברות הסטארט-אפ המבטיחות בישראל זה יכול לקרות: פריימסנס מרמת החייל תפטר 50 מתוך 190 עובדיה. החברה פיתחה את השבב העומד בבסיס בקר התנועה קינקט של מיקרוסופט.

 

עוד בערוץ הקריירה:

 

45 מבין המפוטרים הם ישראלים, והשאר פרושים במשרדי החברה ברחבי העולם. הבוקר (א') התקיים הליך שימוע לעובדים, ובהמשך השבוע הם צפויים לקבל מכתבי פיטורים. הליך הפיטורים הוא רוחבי ומתפרש על פני כל המחלקות: שיווק ומכירות, פיתוח, תפעול ומחקר.

 

"פריימסנס היא חברה רווחית מאז 2010 ויש לה תזרים מזומנים חיובי שלא היה מבייש חברה ציבורית, אבל אין כל הבטחה שנמשיך להיות כך גם בשנה הבאה", אומר מנכ"ל החברה, ינון ברכה. "התחושה היא כמובן מאוד לא נעימה. כמנכ"ל אתה צריך לקחת אחריות על עסק ולקבל החלטות שנוגעות לעובדים ולמשפחותיהם. המהלך הזה מזכיר לי את הסרט '127 שעות': כמו גיבור הסרט, גם אנחנו צריכים להחליט החלטה קשה - להיפרד מבשר מבשרנו".

 

"נתמקד יותר בשוק הארגוני"

לדברי ברכה, המשבר הצפוי בעולם האלקטרוניקה בכלל והגיימינג בפרט הוא שהוביל להחלטה. "בהמשך להאטה בשוק מוצרי האלקטרוניקה שהחלה ב-2011, גם בשנה הקרובה אנו צופים האטה בהוצאות הצרכנים", הוא אומר. "קחו לדוגמה את סמסונג, שהחליטה לאחרונה להיפרד מעסקי ה-LCD שלה, אז אם חברה גדולה כמוה מבצעת החלטה שכזו, מה יגידו אזובי הקיר? בשוק דובי, יצרניות האלקטרוניקה לא הולכות על חידושים משמעותיים, וזה חייב אותנו לבחון מחדש את האסטרטגיה שלנו. המתנו עם ההחלטה הזו כמה שיכולנו".

 

ברכה מונה את הישגי החברה עד כה: "הצלחנו לממש את החזון של פריימסנס מאז הקמתה ולהביא את חיישן התנועה שלה לקרוב ל-20 מיליון יחידות קינקט שנמכרו עד כה. המאזן שלנו חיובי, יש לנו יתרת מזומנים משמעותית, ויש לנו לקוחות חדשים שלצערי איני יכול לספר מי הם, היות ומאז שיתוף הפעולה שלנו עם מיקרוסופט אנחנו מקבלים פניות מהמון חברות. מאז השקת הקינקט קיבלנו השקעת ענק מקרן סילברלייק (50 מיליון דולר - א"ג), והשקנו באמצעות מפתחים חיצוניים אפליקציות מבוססות קינקט.

 

עם זאת, הוא מוסיף כי "על רקע ההאטה שנראה בשוק בשנה הקרובה, אין כל הבטחה שנמשיך להיות רווחיים, ולאף חברה פרטית אין רישיון לשרוף כסף. הפרידה מהעובדים היא מהמורה שאותה נצטרך לעבור בצורה מכובדת ונעשה הכל כדי שהעובדים ימצאו את עצמם במקום עבודה חדש ומכובד".

 

ברכה טוען כי פריימסנס תבצע שינוי מהתמקדות במוצרים הנמכרים לצרכן הפרטי (כגון ממירים לטלוויזיה או מחשבים ניידים) לשוק של הלקוחות הארגוניים. "מוצר 'חדר ההלבשה הוירטואלי', למשל, יכול להתאים למכירה בחנויות בגדים או בקניונים. זו אפליקציה שבאמצעותה ניתן לרכוש על ידי הקינקט בגדים וירטואלים לפני שלובשים אותם באמת".

 

שברו את שיא גינס

פריימסנס נחשבת לאחת החברות המרכזיות בתעשיית החיישנים הישראלית. היא זכתה לעיקר פרסומה בזכות הקינקט, שיועד במקור לקונסולת המשחקים אקסבוקס ומכר שמונה מיליון יחידות בתוך 60 יום - שיא גינס בקצב המכירה של מוצר אלקטרוניקה.

 

פרט לקינקט עומדת הטכנולוגיה של פריימסנס במרכז מוצרים ופיתוחים נוספים: בין היתר חשפה מיקרוסופט באוקטובר האחרון פיתוח המאפשר להפוך כל משטח לממשק מגע, כולל חיווי ואינטראקציה. הפיתוח, המכונה OmniTouch, מבוסס על השימוש במצלמת הקינקט. גם הסטרימר WAVI Xtion של אסוס, המאפשר לגשת לסרטים ותמונות מהמחשב האישי דרך הטלוויזיה באופן אלחוטי ובאמצעות תנועות ידיים בלבד, פותח בשיתוף פעולה עם פריימסנס.

 

בתחילת 2011 גייסה פריימסנס 50 מיליון דולר בהובלת קרן סילברלייק, בסבב שנחשב לגדול במיוחד. לפי אתר המחקר IVC, גייסה פריימסנס טרם אותו סבב סכום של 30.4 מיליון דולר.

פורסם לראשונה 11/03/2012 16:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גם לחברה מבטיחה זה יכול לקרות
צילום: Shutterstock
מומלצים