מרשמלו ביתי? זה קל!
חוץ מזה שלהכין מרשמלו בבית זה כיף, די פשוט וזול להכנה, זוהי גם דרך מצוינת להעסיק את הילדים בחול המועד. שיר הלפרן מציגה: כך תהפכו ביתכם לבית מלאכה קטנטן של עננים מתוקים
מרשמלו - כאילו אפשר לשמוע את המרקם הרך במילה עצמה - הוא מאותם ממתקים שנקשרים אוטומטית לילדות. צמיגיים, מאובקים בורוד ובלבן, משופדים על מדורת ל"ג בעומר או צפים ונמסים בשוקו חם.
עוד בערוץ האוכל:
רביבה מציגה: קינוחי פסח חגיגיים ללא גלוטן
לסבא מעתוק באהבה: סדר טריפוליטאי
עמוד המתכונים של פסח בערוץ האוכל
בשנים האחרונות יותר ויותר ממתקי ילדות מקבלים אישור מהשפים המובילים בעולם ומופיעים בגרסה למבוגרים, עשויים תוצרת עצמית כמובן, על צלחות הפטיפורים, לצד קריצות נוספות כמו צמר גפן מעשה יד מתוק, מרמלדות וסוכריות איכותיות על מקל. ממש כמו שוקולטיירים ואופי בוטיק ישנם גם עושי ממתקים ארטיזנלים, בחו"ל וגם אצלנו בישראל.
בכתבה שלפניכם תוכלו למצוא מתכון להכנת מרשמלו ביתי וגם מתכונים יצירתיים שמשלבים את המרשמלו (מוכן או קנוי), בקינוחים טעימים שיאפשרו שימוש מהנה בחומר הגלם הנוסטלגי והשמח הזה.
מרשמלו ביתי
מתכון של הילה הוכמן, "מתוקים בעבודת יד".
שימו לב: לפני שניגשים (נרגשים) להכנת המרשמלו חשוב לקרוא את המתכון ולהכין מראש את כל התערובות. ההכנה נראית מורכבת למי שלא התנסה בכך, אך אחרי ניסיון אחד תראו שזה כיף גדול ודי פשוט.
יש המלצות לשילוב טעימים במתכון הבסיסי, אך מומלץ להתחיל עם מרשמלו נקי ללא תוספות של טעם וצבע (כי הוא הכי טעים) ולעבור לטעמים נוספים. יש מבחר יפה של תמציות טבעיות (פטל, תות, ורדים, לימון, מנטה, וניל) ואפשר להוסיף תבלינים כווניל וקינמון וכן צבע מאכל על קצה הקיסם.
המרכיבים:
1/3 כוס אבקת סוכר
1/3כוס קורנפלור
2 חלבונים (מהביצים הקטנות בתבנית L)
כפית סוכר
1 כוס סוכר לבן, קנים או דמררה
1/3 כוס מים
1 כף גדושה דבש
3 כפיות ג'לטין
1/8 כוס מים
1 פקק תמצית טעם טבעית (פטל, תות, לימון, מנטה, אניס, ורדים וכדומה)
אופן ההכנה:
- מכינים את הג'לטין: בכוס זכוכית או בקערית מערבבים היטב ובמהירות 3 כפיות ג'לטין יחד עם 1/8 כוס מים.
- מניחים לג'לטין להיספג . מחממים במיקרו עד שהוא נמס, כשבודקים כל 15 שניות שהוא לא גולש.
- אם אין מיקרו אפשר להניח בסיר ובו מים חמים עד למחצית גובה הכלי ולחמם עד המסה.
- משאירים את הקערית בסיר כדי שלא יתקרר. אם מחממים במיקרו, תנו כמה שניות נוספות של חימום לפני שאתם מוסיפים אותו אל הקצף.
- מערבבים את 1/3 כוס אבקת הסוכר יחד עם 1/3כוס הקורנפלור ומפדרים נייר אפייה בתערובת.
- מכינים את הסירופ: בסיר קטן מודדים 1 כוס סוכר, 1/3 כוס מים ו-1 כף גדושה דבש.
- מבשלים את הסוכר על אש קטנה-בינונית כ-12 דקות, עד לטמפ' של 130 מעלות. אם אין מדחום מניחים קערית ובה מי קרח ומוזגים אליה כפית מהסירופ. הסירופ אמור להתקשות מעט, כך שאפשר ליצור ממנו כדור רך. בעשיה ביתית תתקבל תוצאה טובה גם אם הטמפרטורה לא תהיה מדוייקת, אז בבקשה אל תתנו לזה לעצור אתכם.
- כשהסירופ מוכן מתחילים בהקצפת החלבונים.
- מכינים את המרשמלו: מניחים בקערת המיקסר 2 חלבונים וכפית סוכר ומקציפים לקצף יציב ומבריק. בשלב הזה מתחילים למזוג את הסירופ הרותח אל הקצף בזרם דק ובזהירות. אם אין מיקסר עומד, כדאי להיעזר במישהו נוסף. זהירות!
- ממשיכים להקציף כדקה נוספת. זהו השלב שבו אפשר להוסיף טעמים וצבע - ממש מעט צבע מאכל, ממש על קצה הקיסם (לא חובה, אבל מבדיל בין הטעמים ומשמח מאוד)
- ממשיכים להקציף עד שהכל אחיד, מוסיפים את הג'לטין המומס בעדינות וממשיכים להקציף במהירות נמוכה רק עד שהג'לטין נטמע היטב בקצף.
- מקפלים עוד קצת את התערובת בעזרת מרית גומי כדי להיות בטוחים.
- טועמים ! זהו שלב חשוב במיוחד כיוון שהוא גם השלב הטעים ביותר. מוסיפים עוד טעם אם רוצים.
- את הקצף המוכן אפשר לזלף לגבעות קטנות(בעזרת שק זילוף או שתי כפיות), אפשר לזלף פס רחב אותו נחתוך לפיסות ואפשר פשוט למרוח שכבה בעובי 2-3 ס"מ ולחתוך אותה לקוביות מאוחר יותר.
- נותנים למרשמלו/אים להתייצב. משך הזמן תלוי בעובי הזילוף והוא נמשך בין שעתיים לחמש שעות. פשוט בידקו.
- מפדרים היטב את המרשמלו המוכן. מנערים ואוכלים.
סלט פירות ומרשמלו על שלולית שוקולד
מתכון של אורן גולדווסר, "אלונה - מתיקות אמיתית"
המרכיבים (ל-3 מנות):
לשלולית:
100 גרם שוקולד (רצוי 60% מוצקי קקאו ומעלה)
3 כפות שמנת מתוקה
לסירופ בזיליקום:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
20 עלי בזיליקום
לסלט פירות:
מבחר פירות העונה האהובים עליכם
6 קוביות מרשמלו
אופן ההכנה:
- מכינים את שלולית השוקולד: ממסים על אדים (באן מרי) 100 גרם שוקולד מריר ו-3 כפות שמנת מתוקה, מערבבים עד שהתערובת אחידה. אם אתם אוהבים את השלולית שלכם יותר דלילה, הוסיפו שמנת.
- מכינים את סירופ הבזיליקום: ממסים 1/2 כוס סוכר ב-1/2 כוס מים ומצננים.
- מוסיפים 20 עלי בזיליקום לסירופ, וטוחנים בבלנדר ידני או שייקר עד שהבזיליקום טחון דק.
- מכינים את סלט הפירות: חותכים סלט פירות גס או דק, לפי מה שרוצים.
- מוסיפים לפירות 6 קוביות מרשמלו (עדיף כזה בעבודת יד, אבל גם התעשייתי מתאים)
- ומערבבים בקערה עם מעט מסירופ הבזיליקום.
- יוצקים מעט מהשוקולד בתחתית הצלחת מניחים מעל את הפירות עם המרשמלו והבזיליקום, אפשר להגיש עם פלח לימון בצד.
שוקולטה עם מרשמלו
מתכון של אורן גולדווסר, "אלונה - מתיקות אמיתית"
המרכיבים (ל-2 שוקולטות):
400 מ"ל חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר 55%
קמצוץ קינמון
קמצוץ ציפורן
מעט הל טחון
2 קוביות מרשמלו
אופן ההכנה:
- מרתיחים את החלב עם השמנת והתבלינים.
- מוסיפים את שני סוגי השוקולד ומערבבים עד שהתערובת נמסה.
- מוזגים לכוסות ומוסיפים קוביית מרשמלו לכל כוס.
>> לכל מתכוני חג הפסח בערוץ האוכל
שיר הלפרן היא המנהלת והמקימה של שוק הנמל בתל אביב