שתף קטע נבחר
 

הפאסט פוד הראשון: בשר בלאפה

רוצים לשחזר את טעמה של החירות? מתגעגעים לאוכל המדהים של יציאת מצרים? קבלו את המתכון המדויק למצה, משף מסעדת "צל מדבר"

המוני ישראל המשוחררים לא האמינו שזה קורה להם – אבל מבלי שהתכוונו יצא להם מתכון חדש ומהפכני. במהלך היציאה ממצרים נדרשו בני ישראל למהר ולהוציא את הלחם מהתנורים עוד לפני שתפח. המאפה יצא שטוח, אך נשמר היטב בדרך. בנוסף היה עליהם לסיים לאכול את קורבן הפסח עד הבוקר, ולכן חתכו את הבשר וגלגלו אותו במאפה המוזר, שקיבל את השם "מצה".

 

עוד כתבות בעמוד פסח - יציאת מצרים החגיגי:

  

כפי שדווח ב-ynet, בצעד חסר תקדים לקחו בני ישראל את הכבש - החיה הקדושה ביותר במצרים - ושחטו אותו לנגד עיניהם הנדהמות של החיילים המצרים שאך אתמול רדו בהם. העבריים אף צוו לקחת גדי ולקשור אותו למיטה

שלהם במשך שלושה ימים, כאשר המצרים עמדו מנגד ולא יכלו לעשות דבר. "המטרה הייתה להמחיש לבני ישראל ולמצרים מי קובע את העניינים", אמר ל-ynet אחד העבריים.

 

מלשכתו של משה רבנו נמסר כי "בכל שנה בתאריך היציאה ממצרים, יאכל כל עם ישראל את המצות הללו שבעה ימים, כדי שלא נשכח את המשמעות הגורלית של הלילה שבו נולד העם".

 

השף של מסעדת "צל מדבר" מגלה לנו את המתכון המדויק למצה מושלמת, כולל טיפ סודי: 18 דקות לכל התהליך. בשבוע הבא נביא את המתכון לצלי כבש.

 

החומרים:

קמח

מים

 

מערבבים יחדיו, משטחים ומכניסים לתנור ל-18 דקות בדיוק.

 

אפשר למרוח רוטב צ'ימיצ'ורי או שוקולד - לכשיומצאו. בתיאבון!

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים