שתף קטע נבחר

 

חמסה, חמסה: האמונות הטפלות של ספורטאינו

ללי קורזיץ יש תרנגולת מזל, עומר דמארי נכנס למגרש רק ברגל ימין ואת מורן רוט לא תמצאו בלי התמונות של הבנות. רגע, יש גם את חזיית הספורט של יעל אהרונוב, המספר של רן מרגליות והטלפון ששרון דרוקר עושה לפני כל משחק. סיפורי מזל

לפלה היתה חולצת מזל, גארי לינקר החליט שהוא לא בועט לשער בחימום ויוהאן קרויף נהג לירוק את המסטיק שבפיו לחצי המגרש של היריבה. כן, הכל קרה באמת.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

עם כל כך הרבה אמונות תפלות, כנראה שהשלושה לא סתם הפכו לכדורגלנים ענקים. ועדיין, גם בארץ הקודש יש לא מעט ספורטאים שמחביאים בתוכם אמונה טפלה כזו או אחרת, שמתפרצת החוצה ברגע שהם עולים על כר הדשא, הפרקט או סתם למשחק מול חברים. קבלו את האמונות התפלות, גרסת הספורט הישראלי.

 

שרון דרוקר. ילדים זה מזל (צילום: חיים צח) (צילום: חיים צח)
שרון דרוקר. ילדים זה מזל(צילום: חיים צח)
 

שרון דרוקר: מתקשרים לילדים 

לשרון דרוקר, מאמן הפועל ירושלים, אין אמונה טפלה קלאסית. הוא לא יורק לפני הכניסה למגרש, לא נכנס לפרקט ברגל ימין ולא מחביא שום או חמסה בכיס. מבחינתו, שיחת הטלפון לילדים, עמית בת ה-16 ותומר בן ה-13, היא שמביאה את המזל.

 

"אני לא יודע אם מדובר באמונה טפלה, אבל זה משהו שללא ספק שמרתי עליו מאז שהפכתי למאמן ראשי", מספר דרוקר. "אני מתקשר לילדים לפני כל משחק, נותן להם נשיקה ומקבל מהם את ה'בהצלחה'. בדרך כלל זה עובד. זה התחיל בקטע אבהי לגמרי, אבל עם השנים זה כבר הפך להרגל ואני לא מתחיל משחק בלי זה. זה ליווה אותי בכל מקום בו אימנתי מאז שהייתי מאמן ראשי ברעננה ונמשך גם כשאימנתי ברוסיה, באוקראינה, בבלגיה, ביוון ובאיטליה".

 

צפו בלי קורזיץ אחרי אליפות העולם (צילום ועריכה: מור שאולי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לי קורזיץ: קוקוריקו התרנגולת 

הגולשת לי קורזיץ, שהוכתרה לפני פחות מחודש כאלופת העולם בפעם השלישי בקריירה והשניה ברציפות, נעזרת באביזר מזל - תרנגולת מגומי. כן, לא טעינו, יש ל אפילו שם: קוריצה. אפילו כשעלתה לפודיום בקאדיס, ספרד, שם נערכה אליפות העולם האחרונה, היא הביאה עימה את התרנגולת, כדי שכולם יראו וייראו, לקראת אולימפיאת לונדון בקיץ הקרוב.

 

 

"זו תרנגולת מפלסטיק שהולכת איתי לכל תחרות", סיפרה קורזיץ. "אפשר להחליף אותה בשפיציק ובתינוק של במבה". ולגבי אמונות בכלל, הוסיפה: "הפחד מכישלון הוא זה שמחזק אותי. כל לילה לפני תחרות גדולה עולות לי בראש דמויות של שטן ומלאך, אבל אני מנסה להתעלם מהן כדי שלא יהיה לי מזל רע".

 

יעל אהרונוב. ביגוד למען המזל (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
יעל אהרונוב. ביגוד למען המזל(צילום: יובל חן)
 

עומר דמארי: ימינה צעד 

מלך השערים של הפועל ת"א, עומר דמארי מקפיד להיכנס למגרש ברגל ימין: "זה לא שאני מאמין באמונה טפלות או משהו כזה, פשוט זה נותן הרגשה טובה. האמת? לא יצא לי לעקוב אם התבלבלתי ובטעות נכנסתי ברגל שמאל למגרש ולא הבקעתי".

 

יעל אהרונוב: חזיית המזל 

יעל אהרונוב, רכזת קבוצת הכדורסל של רמת השרון, דואגת לפני משחק לשרוך קודם כל את שרוכי רגל שמאל. "זה היה שם תמיד נראה לי, אבל התחלתי לשים לב לזה בגמר הגביע ב-2010. כבר רציתי לשרוך את נעל ימין, אבל אז החבישה הפריעה לי וישר שרכתי את נעל שמאל. בסוף הערב זכינו בתואר".

 

ירדן ג'רבי. מאמינה בלא להאמין (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
ירדן ג'רבי. מאמינה בלא להאמין(צילום: אורן אהרוני)

 

בזה לא מסתיימות האמנות הטפלות של אהרונוב. "יש לי גם חזיית ספורט ותחתוני מזל שאני נוהגת ללבוש לפני כל משחק. אמנם גדלתי והן הוחלפו עם השנים, אבל אני כן מאמינה בזה. לפעמים, כשמאחרים עם הכביסה אני אפילו די נלחצת".

 

ירדן ג'רבי: הפוך על הפוך 

ומכדורסל לג'ודו. ירדן ג'רבי, ג'ודוקא נבחרת ישראל, לקחת את האמונות הטפלות למקום אחר לגמרי. "יש לי סיפור קצת מצחיק על אמונות טפלות. החלטתי שאני לא מאמינה בזה, אבל מה שקרה אז הוא שעשיתי דווקא לעצמי כדי להוכיח את זה.

 

צפו בכתבה על רן מרגליות (צילום ועריכה: עוז מועלם)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"אמנם זה נשמע קצת ילדותי, אבל אם נגיד הייתה לי חולצת מזל שאיתה הייתי מנצחת קרבות, אז בתחרות מסוימת דווקא החלטתי לקחת חולצה אחרת, כדי להוכיח לעצמי שאין דבר כזה. עשיתי הפוך על הפוך. לפעמים זה הצליח לפעמים לא, בסופו של דבר הוכחתי לעצמי שזה שטויות".

 

רן מרגליות: יום שישי ה-13 

רוכב האופניים הישראלי של קבוצת "סאקסו בנק", רן מרגליות, סיפר על האמונות הטפלות בענף שלו. "לרוכבי אופניים יש בלי סוף אמונות טפלות, הכי מפורסם הוא הקטע עם המספר 13", אמר מרגליות. "יש המון רוכבים שמסרבים לישון בחדר בית מלון שהמספר שלו 13, רוכב שהמספר מתחרה שלו הוא 13 יצמיד את אחד המספרים לחולצה בצורה הפוכה. זה אמור למנוע מזל רע".

 

מורן רוט. לא זז בלי נשיקה על תמונת הילדות (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
מורן רוט. לא זז בלי נשיקה על תמונת הילדות(צילום: עוז מועלם)
 

"יש גם כל מיני עניינים סביב גילוח הרגליים. חלק מהרוכבים מאמינים שאם מגלחים את הרגליים בבוקר לפני המרוץ או אפילו ערב קודם לכן זה מחליש את הרגליים. יש הרבה חבר'ה שמפרידים בין הגרביים שהם לובשים באימונים לבין אלה שאיתם הם מתחרים (ועוד כמה מוזרים שיש להם גרבי מזל). בארוחות, רוב האירופים מסרבים להעביר את המלח מיד ליד בטענה שזה מביא מזל רע". ומה לגבי עצמו? "האמונה הטפלה היחידה שיש לי, שבינתיים הוכחה גם מדעית, היא שמרוץ שמתחיל בגשם יסתיים בגשם".

 

מורן רוט: נשיקת מזל 

בדומה לדרוקר, גם מורן רוט, הגארד התזזיתי של הפועל חולון, חייב לראות את הבנות שלו, שירן בת ה-4, ליאן בת ה-3 ואוריאן בת השנתיים, לפני משחק.

 

"התחלתי עם זה בשנים האחרונות, מאז שהבנות שלי נולדו. אני פשוט מנשק תמונה שלהן לפני שאני עולה למשחק. הם החיים שלי, וכן, זה עוזר. זה שהן נולדו זו כבר מתנה".

 

השתתפו בהכנת הידיעה: שי ארצי, גלעד שוברט, לימור שפיגל, אורן אהרוני, רענן וייס.


פורסם לראשונה 06/04/2012 12:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
חמסה
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים