האדם הראשון על הירח
קפיצה אחת, זה כל מה שאנחנו זוכרים מהקריירה של בוב בימון, אבל איזו קפיצה זו הייתה: 8.90 מטר ושיא חדש שהחזיק מעמד 23 שנה. אז מה אם זה היה בגבהים של מקסיקו סיטי
מדינה: ארה"ב
ענף: אתלטיקה (קפיצה לרוחק)
נולד: 29 באוגוסט 1949 בקווינס, ניו-יורק
הישגים באולימפיאדות: מקסיקו-סיטי 1968 - שיא עולם ומדליית זהב
- לונדון 2012:
העמוד האולימפי המיוחד של ynet ספורט
או שאתה "בימוני", או שאתה אנושי. דקה אחת של התעלות ספורטיבית באולימפיאדת מקסיקו סיטי הפכה לאחד מהרגעים הזכורים ביותר במאה ה-20, לא רק בספורט, בהכל. בוב בימון "ראה את האור", כפי שכינה זאת אחד העיתונאים שסיקר את המאורע, ואנחנו ספגנו את הפלאש לפנים.
אף אחד לא שם אליו לב יותר מדי, גם לא בטוח שמישהו חשב שצריך. ללא המתנה מיותרת, יצא בימון כמו מלוע של תותח אל עבר כן הזינוק, וכעבור
12-10 צעדים, זה קרה – האדמה ניתקה ממנו והוא ריחף כאילו היה בירח. אמצעי המדידה האלקטרונית לא ידעו לקרוא את המרחק שעבר, אך סרט המדידה הידני שהובא במיוחד כעבור 10 דקות של בלבול, קבע 8.90 מ'.
את בימון זה לא ממש ריגש. כמו סמואל ל. ג'קסון ב"ספרות זולה", גם הוא לא בדיוק התמצא בשיטה המטרית. רק לאחר שמאמנו וחברו לקבוצה, ראלף בוסטון, המיר לו את המספרים ל-feet, זה נחת עליו. בימון הצעיר צנח על הרצפה המום, כיסה את פניו בבכי ומבלי יכולת לקום על הרגליים.
נכון, היה שם אצטדיון בגובה 2,240 מ' מעל פני האדמה ומהירות רוח גבית מקסימלית, אבל אין מה לעשות – צריך היה את המקום המתאים, ברגע הנכון, עם הספורטאי בעל היכולות האלוהיות, כדי לשחזר רגע בלתי נשכח, רגע ממנו עשויות אגדות, רגע שנבחר ע"י מגזין "ספורטס אילוסטרייטד" לאחד מחמשת רגעי הספורט הגדולים של המאה.
חגיגה אולימפית ב-ynet ספורט:
התוצאה הזאת הייתה שיפור של 55 סנטימטר לשיא העולם. יש האומרים כי זהו שיא העולם הכי מדהים שנקבע אי פעם באתלטיקה, אנחנו פשוט אומרים: מזל שהיה שם חול מספיק כדי לנחות. המקום השני באותה תחרות, אם תהיתם, הגיע ל-8.19. מ'. גם בימון עצמו לא הצליח לעבור יותר מ-8.22 מ' עד סוף הקריירה שלו.
23 שנה החזיק מעמד השיא שלו, עד שבן ארצו מייק פאוול קבע 8.95 מ' באליפות העולם בטוקיו 1991. אבל אפילו מייק פאוול לא היה בימוני.