שתף קטע נבחר

 

מהר יותר, גבוה יותר, יקר יותר

כ-20 אלף ישראלים צפוים לפקוד את לונדון בקיץ הקרוב - שיא כל הזמנים באולימפיאדה. ynet ספורט מגיש: המדריך לתייר הישראלי

החלום להגיע למשחקים האולימפיים הוא לא רק נחלתם של הספורטאים שעובדים קשה במשך ארבע שנים, אלא גם של עשרות אלפי ישראלים. אלה לא יסתפקו בצפייה באירוע הספורט הגדול בעולם דרך מסך הפלזמה החדש, והם שואפים להיות שם כשזה קורה כדי לחזות מקרוב אחרי ההיסטוריה בהתהוותה.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

אז אחרי שהחלטתם שבא לכם לראות את אריק זאבי מטיל יריב באיפון, את אוסיין בולט שורף את מסלול הריצה, את אלכס שטילוב מבצע סלטות על המזרן ואת מייקל פלפס מעטר את צווארו במדליות זהב נוספות, זה הזמן לקחת הלוואה ולשבור את תוכניות החיסכון, כי העסק בהחלט לא זול.

 

נהר התמזה מוכן לאולימפיאדה. גם אתם? (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
נהר התמזה מוכן לאולימפיאדה. גם אתם?(צילום: gettyimages)
 

הוועדה המארגנת של המשחקים הקצתה לכל 623 האירועים הקרובים בלונדון - החל מטורניר הכדורגל שיפתח ב-25 ביולי ועד לטקס הסיום ב-12 באוגוסט - בסך הכל 8.8 מיליון כרטיסים. 6.6 מיליון הוצאו למכירה בבריטניה עצמה, 1.2 מיליון הוקצו עבור ספונסרים ובעלי עניין דוגמת הארגונים האולימפיים, פוליטיקאים ואח"מים, ומיליון בלבד ליתר העולם - כאשר הביקוש הוא בהרבה יותר גדול מכך.

 

"יש התעניינות חסרת תקדים", מספר השחיין האולימפי לשעבר, יואב ברוק, שמנהל את 'איסתא ספורט', המשווקת הבלעדית בישראל של הכרטיסים למשחקים האולימפיים. "לונדון זאת עיר שישראלים מאוד אוהבים ואולימפיאדה מן הסתם זה אירוע שכל אוהד ספורט רוצה להיות בו".

 

יואב ברוק. הענפים המבוקשים כבר תפוסים (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
יואב ברוק. הענפים המבוקשים כבר תפוסים(צילום: אורן אהרוני)
 

והיכן הישראלים הכי הרבה רוצים להיות? "כמובן שגמר 100 מטר ריצה וטקס הפתיחה אלו שני האירועים שהכי מזוהים עם האולימפיאדה, אבל מיד אחריהם ניצבת השחייה שנחשבת לאחד הענפים המבוקשים ביותר וכן יום התחרות של המתעמל אלכס שטילוב", אומר ברוק.

 

"אנחנו כמובן מנסים לכוון את הדורשים לחבילות שיכללו את התחרויות של הספורטאים הישראלים. איפה שאנחנו יכולים, נדאג שיהיו שם כמה שיותר צופים", מדגיש השחיין לשעבר ומוסיף: "פגשתי לאחרונה את הג'ודקא אליס שלזינגר, ועדכנתי אותה שביום התחרות שלה, ב-31 ביולי, תהיה קבוצה של לפחות 100 אנשים עם דגלי ישראל".

 

אלכס שטילוב. ביקוש רב לתחרות שלו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אלכס שטילוב. ביקוש רב לתחרות שלו(צילום: AFP)
 

אבל שלזינגר לא לבד. ברוק: "גם במקרה של שטילוב יש כמובן כבר הרבה מאוד ישראלים שהבטיחו את מקומם ביציע. גם השיט גורר התעניינות רבה, אבל כאן מדובר בענף קצת בעייתי - בגלל הארגון ומבחינת אופן הצפייה בו - למרות שאליו נמכרים כרטיסים לספינות מיוחדות, שיעקבו אחרי המתחרים בים אחרי השיוטים".

 

קרוב יותר, מסודר יותר

למרות הקירבה לאתונה, המשחקים ב-2004 הביאו פחות מ-5,000 ישראלים לתחרויות השונות, כאשר השיא היה ביום הקרבות של הג'ודוקא אריק זאבי, שזכה במדליית הארד. רגע זכור נוסף מאותה אולימפיאדה נרשם בטקס הענקת המדליות בשיט, שם מאות ישראלים שרו את 'התקווה' יחד עם גל פרידמן, רגע אחרי שזה הביא למדינה זהב היסטורי.

 

האצטדיון האולימפי במזרח לונדון. הוא מוכן, מה עם העיר? (צילום: Gettyimahes) (צילום: Gettyimahes)
האצטדיון האולימפי במזרח לונדון. הוא מוכן, מה עם העיר?(צילום: Gettyimahes)
 

הסיבה העיקרית לנוכחות הדלילה של הישראלים באתונה נבעה מהחשש הגדול שהעיר לא תהיה מוכנה למשחקים, כששבוע בלבד לפני טקס הפתיחה עדיין עסקו הפועלים בבירה היוונית בהתקנת מושבים באצטדיון האולימפי. בשל כך, אנשים העדיפו שלא לקחת סיכון ולזרוק כסף לחינם.

 

עוד באתר האולימפי של ynet ספורט:

 

באולימפיאדה האחרונה בבייג'ינג קרה בדיוק ההפך. בניגוד ליוונים, הסינים דווקא היו מוכנים בזמן, אך החשש ממחירים גבוהים הוביל לבתי מלון ריקים, ובהמשך גם לירידה דראסטית במחירים, אולם בשורה התחתונה רק כ-2,000 ישראלים עשו את דרכם למזרח.

 

טקס הפתיחה באולימפיאדת בייג'ינג. הכל היה מוכן בזמן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טקס הפתיחה באולימפיאדת בייג'ינג. הכל היה מוכן בזמן(צילום: AFP)
 

"בלונדון המצב עכשיו מטורף, בניגוד למשחקים הקודמים", מסכם ברוק. "יש לנו אימיילים מלקוחות שדרשו חבילות עוד לפני שהתחילו המשחקים ב-2008 וכמעט כל מי שהיה בבייג'ינג נוסע גם הפעם. כל מי שחווה את החוויה פעם אחת, לא יכול לוותר עליה".

 

ומה צפי ההגעה מישראל? "נכון להיום יש כבר מאות ישראלים שיגיעו ללונדון, ואני מעריך שעד האולימפיאדה זה כבר יגדל לאלפים. אני לא זוכר ביקוש כזה לשום אירוע אחר ששיווקנו. בסופו של יגיעו ללונדון פי 5-4 ישראלים מאשר הגיעו למשחקים באתונה".

 

אוהדים ישראלים בגביע דייויס. כמה מהם יגיעו ללונדון? (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אוהדים ישראלים בגביע דייויס. כמה מהם יגיעו ללונדון?(צילום: רויטרס)
 

אז כמה התענוג יעלה לנו?

"איסתא ספורט" מציעה דילים שנעים החל ממחיר של 2,012 ליש"ט עבור חבילה של ארבעה לילות במלון 3 כוכבים ושישה אירועי ספורט, ועד ל-3,499 ליש"ט עבור שמונה לילות במלון 3 כוכבים, כאשר ניתן לצפות ב-12 אירועי ספורט שונים.

 

חשוב לדעת כי החברה מחויבת למכור גם כרטיסים בלבד, לא כחלק מחבילה. ממש לא מומלץ לעשות את הדרך ללונדון ללא כרטיס ביד, או לנסות את מזלכם אצל הספסרים הרבים שיהיו פזורים בשטח, ובכך לסכן את עצמכם בהסתבכות עם החוק. 

 

לונדון בחורף האחרון. בירת אנגליה יקרה לישראלים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
לונדון בחורף האחרון. בירת אנגליה יקרה לישראלים(צילום: EPA)
 

מי שירצה לקנות כרטיס טיסה בלבד יכול לעשות זאת דרך אחת משלוש חברות: 'אל-על' - המובילה הרשמית של המשלחת הישראלית, שם טווח המחירים בתקופה של האולימפיאדה נע בין 768 ל-846 דולר לכרטיס בודד במחלקת תיירים.

 

אצל בריטיש איירוויס ניתן למצוא כרטיסים בין 720 ל-960 דולר, כאשר החברה מזהירה שהטיסות הולכות ומתמלאות ולכן קיים סיכוי שהמחירים עוד יעלו ככל שהאולימפיאדה תתקרב. אצל easyJet המחירים נעים בין 295 ל-348 אירו לכרטיס במחלקת תיירים.

 

לכך יש להוסיף כמובן את בתי המלון, שהולכים ומתמעטים בשל הביקוש האדיר והשריונים המוקדמים. קחו למשל את רשת הטלוויזיה 'אל-ג'זירה' ששכרה מלון שלם בקרבת האולפנים המיוחדים שיוקמו במיוחד לרגל המאורע החגיגי. חשוב לציין שניתן למצוא חלופות רבות לבתי המלון היקרים בלונדון - החל מלינה בערים סמוכות ועד לשכירת דירות של תושבים מקומיים בזמן המשחקים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים