שתף קטע נבחר
 

זה הכל בצבע: פילאף אורז

הוא אוהב אורז אבל לא את הלבן המשעמם, לכן במקום להוסיף תבלינים צבעוניים מור אלזון מצאה דרך אחרת לצבוע את האורז והכינה פילאף כתמתם עם ירקות

"אני אוהב אורז", הוא אמר לי באחת מהשיחות הקולינריות הראשונות שלנו. אבל שניה לפני שפרצתי בשאגות שמחה והזמנתי אותו לארוחת ערב אצלי, הוא הוסיף: אבל אני לא אוהב אורז לבן". 'אוקיי', חשבתי לעצמי, והוא המשיך: "גם לא את כל האדום והשחור הזה, מוזר לי לאכול אורז בצבעים כאלה". רק היה חסר שהוא יוסיף שהוא הכי אוהב את האורז של אמא שלו וגם שהיא היחידה שיודעת מה הוא אוהב כדי שאני אגיד לו שלום ולא להתראות.

 

עוד אורז בערוץ האוכל:

 

אבל אז עלה במוחי רעיון אחר, "ירקות אתה אוהב?", שאלתי. "כן, כמעט את כולם", הוא ענה והצבע חזר ללחיי. אז איך מכינים אורז צבעוני כשבמקור הוא לבן, ובלי לזייף עם כורכום ותבלינים אחרים שמוסיפים לו צבע, אלא ממש להשקיע? הנה רעיון אחד לאורז בגוון כתמתם שאין בו תבלינים צבעוניים רק ירקות, והרבה.

 

אורז מלא בצבעים טבעיים עם ירקות כתומים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אורז מלא בצבעים טבעיים עם ירקות כתומים(צילום: shutterstock)

 

פילאף אורז מלא

המרכיבים (ל-4 מנות גדולות):

1 גזר מקולף ומגורר על פומפייה דקה

1 פלפל כתום, חתוך לקוביות קטנות

1 בצל לבן, חתוך לקוביות

עגבנייה בינונית, מגוררת למיץ

3 כפות שמן זית + כף 1 שמן זית

מיץ מלימון 1 גדול

2 כוסות אורז מלא (אפשר גם אורז רגיל, זמני הבישול מתקצרים)

מלח

מים לבישול

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר שיכיל את הירקות והאורז מטגנים ב-1 כף שמן זית את קוביות הבצל עד שהן מזהיבות, כ-7 דקות. מוסיפים את הגזר המגורר ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את קוביות הפלפל ומטגנים 5 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את 2 כוסות האורז המלא, מערבבים עם הירקות ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב כדי שהאורז לא ייחרך.
  3. מערבבים בצנצנת או בקערית את העגבנייה המגוררת, 3 כפות שמן זית ומיץ מלימון 1 עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים לסיר. מערבבים הכל יחד.
  4. מוסיפים מים כך שיכסו את האורז - לאורז רגיל 1/2 1 כוסות מים על כל כוס אורז, לאורז מלא מוסיפים כמעט 2 כוסות מים על כל כוס אורז ומומלץ לבדוק אחרי הרתיחה אם יש מספיק מים - מוסיפים את המלח ומבשלים על אש בינונית עם מכסה ובלי לערבב עד שהאורז מוכן.
  5. מומלץ להשאיר את הסיר סגור לעוד כ-15-20 דקות כדי שהאורז יספוג את הטעמים ויהפוך לרך יותר.

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
פילאף ארז מלא
צילום: shutterstock
מומלצים