שתף קטע נבחר

 

הקרב על ועדת הביקורת: מעטים מול רבים

כניסת קדימה לקואליציה הותירה את האופוזיציה כמעט בלי ייצוג בוועדות. ח"כ עמיר פרץ מהעבודה דורש את הוועדה לביקורת המדינה - במקום ח"כ אורי אריאל מהאיחוד הלאומי. וגם לאריאל יש דרישות, בתחום אחר

פחות משבוע אחרי שהטילו ראש הממשלה ויו"ר קדימה פצצה פוליטית בדמות הקמת ממשלת אחדות תחת מטריית קואליציה מהגדולות בתולדות הכנסת, דורשות כעת בתוקף סיעות האופוזיציה המצומקת להתאים את הכלים הפרלמנטריים בכנסת למצב החדש שנוצר.

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

נתניהו התערב, נדחתה הצעה להחלת החוק ביו"ש

האיש שהיה שם - עד מדינה נגד ראש עיריית ק. מלאכי

מצאה את גנב האשראי לבד, בעזרת פייסבוק

 

במהלך סוף השבוע האחרון פתח ח"כ עמיר פרץ (העבודה) בקרב על ייצוג בוועדה לביקורת המדינה ועל מינוי יו"ר מטעם מפלגתו בוועדה. בסביבתו מעריכים שבקרב האופוזיציה כיום קיים רוב למינויו לתפקיד.

 

עם כניסתה של סיעת קדימה לקואליציה, נוצר מצב אבסורדי שהוועדה שאמורה להשגיח על ההליכים התקינים וטוהר השלטון, מונה כיום נציג אחד בלבד מהאופוזיציה: ח"כ אורי אריאל מהאיחוד הלאומי.

 

ממשלת האחדות. 26 ח"כים באופוזיציה ()
ממשלת האחדות. 26 ח"כים באופוזיציה
 

פרץ הסביר כי לא ייתכן שמכל 15 חברי הוועדה הזו יכהן רק חבר אופוזיציה אחד, שצפוי לקבל גם את ראשות הוועדה, מה גם ש"מדובר בח"כ שדעותיו ימניות מובהקות, ובנושאים רבים תפיסתו מתיישרת עם זו של הקואליציה". לדבריו, "לא ייתכן לנצל מצב טכני שנוצר בוועדה הזאת ולהותיר רק חבר כנסת אחד מהאופוזיציה".

 

לדברי פרץ, "מבחינה פרלמנטרית ברור שוועדה לביקורת המדינה היא המתחם האחרון של האופוזיציה. זה נהוג בכל מקום וגם ברשויות המקומיות. נוצר מצב שבגלל שיש שם רק חבר אחד, הוא גם יהיה המועמד הטבעי לקבל את ראשות הוועדה, במקום שהאופוזיציה תקבע מי יהיה הנציג שלה בראשותה. רוב חברי האופוזיציה רוצים נציג אחר, שדעותיו מנוגדות לקואליציה ושישקף את המיעוט שנותר. אורי אריאל לא מייצג אופוזיציה. הוא חוליה לעומתית לאופוזיציה".

 

פרץ הוסיף כי צריכה להיערך בחינה מחודשת בכל ועדות הכנסת, כדי להתאימן למצב החדש שנוצר. "יש כיום ועדות שכלל אין בהן נציג אופוזיציה. אנחנו מתכוונים לערב בנושא את יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין. נבדוק את צעדינו גם מבחינה משפטית".

 

אלא שהוועדה לביקורת המדינה היא לא הסוף. האופוזיציה בהרכבה החדש מונה רק 26 ח"כים, ולפיכך לא תוכל לדוגמה לכנס דיון שמזמנים בעזרת 40 חתימות ולאלץ את ראש הממשלה, בנימין נתניהו להגיע למליאה ולהשיב לנאומים.

 

כעת דורשים חברי כנסת ובראשם אורי אריאל (האיחוד הלאומי) להפחית את מספר חברי הכנסת הדרושים לכינוס דיון שכזה ולהתאים את הנהלים למצב החריג שנוצר.

 

במכתב ששלח לריבלין ביקש להפחית ל-20 את מספר החתימות המחייבות הופעת ראש הממשלה בפני הכנסת, להפחית ל-15 את מספר חברי הכנסת שיכולים לדרוש הצבעה שמית במקום 20 הדרושים כיום, ולהוריד ל-20 את מספר החתימות הדרוש לכינוס המליאה בזמן פגרה במקום 25 חתימות. ח"כ אריאל הסביר: "המצב שנוצר מסוכן לדמוקרטיה ונפעל על מנת לחזק את מעמדה של האופוזיציה בכנסת".

 

בתוך כך צפויה סיעת קדימה להודיע הערב על המועמד שלה לעמוד בראש ועדת חוץ וביטחון, אבי דיכטר או רוני בר-און. בימים הקרובים גם תצטרך להציב מועמד לראשות ועדת הכלכלה שתעבור לתחום אחריותה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ח"כ אריאל. ימני בראש ועדה?
צילום: גיל יוחנן
ח"כ פרץ. איפה האופוזיציה?
צילום: אוהד צויגנברג
הוועדה לביקורת המדינה (ארכיון)
צילום: גיל יוחנן
מומלצים