שתף קטע נבחר

 

לונדון: לא תהיה דקת דומייה לזכר י"א חללי מינכן

הוועד האולימפי הבינלאומי דחה פעם נוספת את בקשת המשפחות לקיום דקת הדומייה בטקס הפתיחה: "זכרם של קורבנות הטבח הנורא לעולם לא ידעך". דובר משרד החוץ: "חבל שהם לא דואגים למשפחה האולימפית כולה"

הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) דחה היום (ג') את בקשת משפחות נרצחי י"א חללי מינכן, לקיים דקת דומייה בטקס פתיחת המשחקים האולימפיים הקיץ בלונדון, לרגל 40 שנה לטבח.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

"הוועד האולימפי הבינלאומי ערך מחווה רשמית לזכרם של הספורטאים כבר מספר פעמים", כתב ז'אק רוג, נשיא הוועד. לדבריו, "זכרם של קורבנות הטבח הנורא במינכן ב-1972 לעולם לא ידעך בתוך המשפחה האולימפית".

 

ז'אק רוג. שוב דחה את בקשות משפחות ההרוגים (צילום: AP) (צילום: AP)
ז'אק רוג. שוב דחה את בקשות משפחות ההרוגים(צילום: AP)

 

עוד הוסיף רוג, כי הוא נאלץ לדחות את הבקשה הספציפית עבור דקת הדומייה, ואמר כי הוועד האולימפי יהיה נוכח בטקסים שתארגן משלחת ישראל.

 

התמיכה בקיום דקת הדומייה במשחקים האולימפיים בלונדון הגיעה גם מסגן שר החוץ, דני איילון. האחרון שלח מכתב לוועד האוליפי לפני כחודש ובו כתב בין היתר: "קיום דקת דומייה תשלח מסר ברור כי אל לנו לשכוח את האירועים הנוראים של מינכן לפני 40 שנה, על מנת שלא יחזרו על עצמם".

 

אחת התמונות הזכורות ביותר מהיום הנורא ההוא (צילום: Gettyimges) (צילום: Gettyimges)
אחת התמונות הזכורות ביותר מהיום הנורא ההוא(צילום: Gettyimges)

 

יגאל פלמור, דובר משרד החוץ הישראלי, אמר כי הדחייה של הוועד האולימפי "מנומסת אך תקיפה". פלמור הוסיף: "חבל שהוועד האולימפי הבינלאומי לא דואג למשפחה האולימפית כולה, לאחר שהמתקפה הנוראית הייתה על הרעיון האולימפי כולו".

 

דובר הוועד האולימפי הבינלאומי הוסיף כי הוא עובד בשיתוף פעולה הדוק עם הוועד האולימפי הישראלי לקראת הטקס שיערך בלונדון, וכי הוא "המתאים ביותר" כדי להנציח את הפיגוע במינכן וכי טקס כזה מתקיים בכל אולימפיאדה.

 

הפיגוע במינכן החל בשעות המוקדמות של ה-5 בספטמבר 1972, כאשר שמונת חברי הארגון הפלסטיני "ספטמבר השחור" חדרו לכפר האולימפי ולקחו 11 בני ערובה ישראלים. התוקפים דרשו את שחרורם של 234 אסירים פלסטינים בתמורה לשחרור בני ערובה.

 

בין ההרוגים היה מאמן הסייף אנדריי שפיצר, ואלמנתו, אנקי, פעלה במשך כמעט 40 שנה כדי לקיים דקת דומייה לציון הטבח בפתיחת כל אולימפיאדה. "מבחינתי המאבק לא נגמר עד טקס הפתיחה", אמרה אנקי על ההחלטה. "הוועד האולימפי הבינלאומי מסרב לכך כבר 40 שנה, אבל אני עדיין מקווה שהם ישנו את דעתם".

 

לא אוהב את ההחלטה. ורשביאק (צילום: הוועד האולימפי בישראל) (צילום: הוועד האולימפי בישראל)
לא אוהב את ההחלטה. ורשביאק(צילום: הוועד האולימפי בישראל)

 

"האסון חלק בלתי נפרד מההיסטוריה של התנועה האולימפית"

מן הוועד האולימפי בישראל נמסר בתגובה: "הגיע הזמן שלאחר 40 שנה התנועה האולימפית תכיר ב-11 הספורטאים, המאמנים והשופטים שנרצחו במהלך משחקים אולימפיים כקורבנות של התנועה האולימפית והוועד האולימפי הבינלאומי. ימצא את הדרך הנאותה להנציח את זכרם. הוועד האולימפי בישראל מעלה דרישה זו בכל מקום ובכל הזדמנות בכל השנים.

 

הוועד האולימפי בישראל מאמין כי האסון הנורא הינו חלק בלתי נפרד מההיסטוריה של התנועה האולימפית. על הוועד האולימפי הבינלאומי מוטלת החובה המוסרית והערכית לכבד ולהנציח את זכרם בדרך הולמת, ולהנחיל את מורשתם לדורות הבאים כדי שלא תישנה חס וחלילה טרגדיה כזאת לעולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לונדון 2012
צילום: gettyimages image bank
מומלצים