שתף קטע נבחר
 

אמרו צ'יז: מבדק עוגות הגבינה הגדול

במשך שבוע בדקה לירון סיני עוגות גבינה מכל הסוגים ומשלל קונדיטוריות. רק מעטות עברו את מיונה הקפדני. מיהן שלוש המצטיינות, מה קורה כשמחליטים לשים ענבים (טריים!) בעוגת גבינה אפויה ומה יעשה חובב עוגות שמרים עם כל הלבן הלבן הזה? התוצאות לפניכם

אחרי רצף מסיבי של על האש מיום העצמאות ול"ג בעומר, פרוסה של עוגת גבינה היא בדיוק מה שאני צריכה כדי להרגיע את החך ולהדחיק את כל הסטייקים , עליהם השלום. כך עברו בסך תחת לשוני ולשונות חברים אמיצים לעבודה עשרות דוגמאות ממיטב הקונדיטוריות ברחבי הארץ.

 

עוד שבועות בערוץ האוכל:

קסם על ים של תרד: שקשוקת עיזים ירוקה

הקרם השרוף: מתרפקים על קרם הברולה הפריזאי

לכל מתכוני השבועות ב-ynet אוכל

 "מה כבר אפשר לכתוב על עוגות גבינה?" שאל אחד המסייעים במלאכת הבליסה, "אוהו", אמרתי לו, "מה לא? נתחיל מזה שזה תלוי בבן אדם. אם אתה טיפוס של גבינה פירורים, או אפויה או בכלל אחד שחייב שמרים בכל קינוח שלו. ומה העמדה שלך לגבי צימוקים או שוקולד, בלי או עם? ולימון? וקצפת למעלה? ולמה טרנד הפסיפלורה מסרב למות?"

 

חלק מהטועמים טענו שאפשר היה לכתוב שירה מההתפעלות וההלל שהם גמרו אומר על חלק מהעוגות. במקום זאת, בחרנו להביא לכם את הקונדיטוריות המומלצות שנעמו לנו ביותר, ונפתח בשלוש המלכות:

 

ביסקוטי  | בני ברק

תנו לנו עוד: עוגת גבינה אפויה עם ענבים טריים ששובצו גם מעל העוגה כקישוט צבעוני וגם בפנים. השד יודע איך הוכנסו הענבים ונשארו טריים לתוך הגבינה האפויה, אבל השילוב הזה עובד, מרענן ומצוין. לא היתה מתוקה מדי, הקרם, של שמנת מתוקה שמעל, היה מעט חמצמץ ומשובח. העוגה עצמה אוורירית על בסיס בצק פריך ומוצק עם קצת טעם של קרמל מעושן.

 

איך הענבים נשמרים כאלה פריכים?! עוגת הגבינה המהממת של ביסקוטי (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
איך הענבים נשמרים כאלה פריכים?! עוגת הגבינה המהממת של ביסקוטי(צילום: בועז לביא)

 

שאלה של יופי: ענבים ירוקים ואדומים על רקע לבן, חגיגה אסתטית לעיניים

 

ושל אופי: מתאימה כמובן למי שאוהב ענבים, קיצית ומרעננת.

 

משתלם? לא זול – 85 שקלים לעוגה עגולה בקוטר 20 ס"מ, -53 שקלים לעוגת פס.

 

עוד בתפריט: עוגה אפויה קלאסית טעימה מאוד, אותה עוגה אפויה עם ציפוי מנגו מתוק מעל, וגרסה שלה עם שוקולד.

 

לפרטים נוספים: ביסקוטי, הירקון 67, בני ברק | טלפון: 03-5704015

 

טאטי | יהוד וגבעתיים

תנו לנו עוד: עוגת מוס גבינה ופסיפלורה. למרות שהפרי הזה שהיה טרנדי לפני כעשור ממשיך להתיש, השילוב שלו בעוגה המסוימת היה טעים ואפילו לא דומיננטי מדי, כציפוי מזוגג למעלה. מה שכן, העוגה מגיעה קפואה וחשוב לתת לה להפשיר מעט לפני שאוכלים. הגבינה מתוקה ומשתלבת טוב עם החמצמצות של הציפוי, עשירה מאוד בשמנת כשבמרכזה ובתחתיתה מחכה הפתעה: שיערות קדאיף ששוברות את מה שהיה עלול להפוך לעוגה כבדה. יש מי שהשוו אותה לארטיק סולרו בטעם, רק בגרסה העגולה והמתוחכמת שלו.

 

שאלה של יופי: עוגה גדולה ומרשימה מאוד, צבעונית וחיננית.

 

ושל אופי: מתאימה לאוהבי השמנת, בעלי ראש פתוח לחידושים ולמי שקצת פסיפלורה לא משגעת אותו.

 

משתלם: גם כאן לא מדובר בחגיגה זולה - 110 שקלים. מצד שני, מדובר בעוגה גדולה למדי.

 

עוד בתפריט: פחזניות פריז ברסט ממולאות בקרם שמנת ותותים טריים. לא מדובר בדיוק בעוגת גבינה, אבל כקינוח אישי הן פשוט מצוינות. כמו כן, יש טארט גבינה ופרג שיתאים למי שמאוד, אבל מאוד, אוהב פרג.

 

לפרטים נוספים: סניפי טאטי לחם: דרך השלום 53, גבעתיים, אברהם גירון 3, אזור התעשייה יהוד

 

לחמים | תל אביב

תנו לנו עוד: טארט גבינה אפויה מצופה שמנת ופירות טריים מעל, שמנת חמצמצה למעלה משתלבת עם גבינה מתוקה ועדינה בפנים. ביתית ודחוסה במידה, מרקם עשיר גם כשמגיעים לבצק למטה.

 

חמצמצה מבחוץ, עדינה מבפנים. עוגת הגבינה של לחמים (צילום: איתיאל ציון) (צילום: איתיאל ציון)
חמצמצה מבחוץ, עדינה מבפנים. עוגת הגבינה של לחמים(צילום: איתיאל ציון)

 

עניין של יופי: עוגה נמוכה כיאה לסוגה, לא יומרנית אבל מזמינה. הפירות הטריים שמונחים למעלה בתפזורת מוסיפים לה יופי מרשים במיוחד ומראה חגיגי ומרענן.

 

ושל אופי: התקבלה בהתלהבות על ידי כל טועמיה – מתאימה לאוהבי הגבינה כמובן שמחפשים טעם עדין.

 

משתלם? 59 שקלים. לא זול, אך שווה את המחיר.

 

עוד בתפריט: שמרים וריקוטה עשירה ונטולת צימוקים, עוגת גבינה אפויה קלאסית מתוקה ויציבה, מעט דחוסה וכבדה מדי, גבינה פירורים סטנדרטית עם טוויסט של פס פירותי טעים במרכזה.

 

לפרטים נוספים: לחמים, החשמונאים 99 תל אביב, האגר 12 נמל תל אביב והכרמל 11 שוק הכרמל, תל אביב

 

עוגת השמרים-גבינה המצטיינת: רשת קונדיטוריות שמו

תנו לנו עוד: וכעת, וידוי אישי. אני פחות בחורה של עוגות גבינה קרות, ויותר אישה של בצק. אני אוהבת את הקינוחים שלי אחרי שהם ספגו חום ואהבה בתנור, ואם יש בהם שמרים – מה טוב. אי לכך ובהתאם לזאת, הענקתי מקום של כבוד גם לטוויסט הזה של עוגות החג. הזוכה היא עוגת השמרים-גבינה של שמו, אפויה ועגולה עם ריקוטה וצימוקים, עם הבטחות לגבינה שבפנים שמציצות מהבצק שבחוץ, ומקיימות.

 

העוגה עשירה בגבינה שלא נטמעת מדי בבצק רך ולא שמנוני, יציבה, לא מתפוררת, עם קצת צימוקים למי שאוהב, אך ברמה שלא יטרידו את מי שלא מחבב אותם. טעימה מאוד, ולא מתוקה מדי.

 

שאלה של יופי: נראית כמו שבלול גדול עם גבינה גם מבחוץ שמוסיפה לה חן, צורה לא שגרתית ומרשימה להגשה של עוגת שמרים.

 

ושל אופי: מתאימה כמובן לחובבי השמרים והגבינות האפויות הרזות.

 

משתלם? כן, על אף שלא מדובר בעוגה מאוד גדולה, המחיר הוא 38 שקלים הגונים

 

עוד בתפריט: קינוח אישי של מוס גבינה עם תותים ופירורים שהיה טעים במיוחד, עוגת גבינה אפויה ושטרויזל (פירורים כמו בעוגת פירורים) בה השטרויזל מעט מיותר, אך הגבינה עצמה משובחת.

 

גם טוב. מוס הגבינה-תותים של שמו (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
גם טוב. מוס הגבינה-תותים של שמו(צילום: דניאל לילה)

 

לפרטים נוספים: להשיג בסניפי הרשת ברחבי הארץ

 

בוטיק סנטרל

תנו לנו עוד: עוגת גבינה אישית לא אפויה עם פירורי טוויל למעלה, במרקם של פודינג, קצת כמו מוס אבל עם זאת יציבה מאוד, מרעננת, עשירה ומצליחה להיות לא כבדה ולשמור גם על טעם של גבינה. הטוויל הקרמלי מעל מוסיף עוד מתיקות, שמי שלא משוגע לדבר יכול ליהנות מהעוגה גם בלעדיה.

 

מצדיקה את המחיר. לה סנטרל (צילום: חגית גורן) (צילום: חגית גורן)
מצדיקה את המחיר. לה סנטרל(צילום: חגית גורן)

 

שאלה של יופי: מרשימה במיוחד עם פירורי הטוויל מעל, נראית כמו הטעם שלה – מעודנת וקרמית.

 

ושל אופי: מתאימה לחובבי העוגות הקרות, שאוהבים מוסים וקרמים, ולמי שחובב טעם של קרמל או ריבת חלב מעל לתוספת מתיקות.

 

משתלם? 24 שקלים לעוגה אישית בהזמנה מראש, סביר ביותר כקנייה אישית.

 

מה במבחר: אותה עוגה בשילוב שוקולד, פחות מוצלחת אך עדיין טעימה למי שרוצה קצת מרירות שוקולדית בגבינה שלו, עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת ואגוזים, עשירה ומתוקה מבחוץ עם אגוזים למעלה, יפה, מעט חמצמצה במידה מבפנים.

 

לפרטים נוספים: להשיג בסניפי הרשת ברחבי הארץ

 

גלי'ס | כפר סבא

 

תנו לנו עוד: עוגת שמרים עם גבינה וצימוקים, מבצק דניש שמרים מקופל בעל מרקם של בצק עלים מבחוץ ורך מבפנים. יש גבינה בנדיבות בפנים, קרמית ועשירה מאוד על אף שמדובר בגבינה 9% בלבד, עשירה והרכות שלה משתלבת מצוין עם הפריכות של החוץ, משהו נדיר בעוגות שמרים.

 

נהדרת. עוגת השמרים-גבינה של גלי'ס (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
נהדרת. עוגת השמרים-גבינה של גלי'ס(צילום: דניאל לילה)

 

עניין של יופי: נראית כמו שעוגת שמרים צריכה להיראות, יפה וביתית.

 

ושל אופי: לחובבי השמרים שלא רוצים לוותר על גבינה קצת פודינגית בפנים.

 

משתלם? מאד- 36 שקלים לעוגת פס

 

לפרטים נוספים: גלי'ס, התע"ש 20 כפר סבא

 

רביבה וסיליה | רמת השרון

תנו לנו עוד: עוגת גבינה בשלוש שכבות, בצק חמאתי, גבינה אפויה רכה ומעליה שמנת. שילוב מצוין של כל השכבות, עשירה וטעימה.

 

שאלה של יופי: קלאסית ואלגנטית.

 

ושל אופי: מתאימה לחובבי הגבינה שמוכנים לפנק את עצמם בעוגה אחת, קצת יקרה.

 

משתלם? לא זולה, 140 שקלים, אך איכותית

 

עוד בתפריט: בריוש עם ריקוטה משמרים פריכים בחוץ ורכים בפנים עם גבינה מתוקה וצימוקים.

 

לפרטים נוספים: רביבה וסיליה, המייסדים 1 רמת השרון, ניסים אלוני 10 תל אביב ו-הארבעה 24 תל אביב

 

לחמנינה | תל אביב

תנו לנו עוד: עוגת טארט גבינה שוקולד בלגי, טעם מאוד חזק של שוקולד עשיר וחמאתי, משתלב עם הגבינה אם כי מעט משתלט עליה. בבצק יש שקדים, מוסיפים עניין ואינם מפריעים למרקם או לטעם גם למי שלא חובב אותם.

 

שיא התחכום והטעם. העוגות המפונפנות של לחמנינה (צילום: ינאי יחיאל) (צילום: ינאי יחיאל)
שיא התחכום והטעם. העוגות המפונפנות של לחמנינה(צילום: ינאי יחיאל)

 

שאלה של יופי: שוקולד ולבן מעורבבים יחד, נמוכה ונאה.

 

ושל אופי: תתאים למי שמחפש עוגת שוקולד במסווה של עוגת גבינה ולא מפחד מחמאה.

 

משתלם? 80 שקלים לעוגה עגולה בקוטר 20 סנטימטרים. גדול אבל לא זול.

 

עוד בתפריט: עוגת גבינה אפויה לימונית, מתוקה וקצת דחוסה, טארט גבינה, שוקולד לבן ותותים בבצק פריך שקדים עם טעם ונילי יוקרתי, מתוקה ומתוחכמת במיוחד.

 

פרטים נוספים: לחמנינה, קרימניצקי 14 תל אביב

 

ממבו | יקנעם

תנו לנו עוד: עוגת גבינה אפויה במרקם נימוח, פשוטה וטעימה, לא כבדה מדי במתיקות מאוד מעודנת.

 

שאלה של יופי: סטנדרטית ונאה .

 

ושל אופי: מתאימה למי שאוהב עוגות גבינה אבל לא אוהב שהן נופלות עליו בכבדות רבה מדי.

 

משתלם? 46 שקלים לעוגה, לא זול.

 

עוד בתפריט: עוגת טירמיסו עגולה ומרשימה ויזואלית במיוחד עם פרחים ועיטורים משוקולד לבן למעלה וטעם מעודן של קפה למטה. היא לא בדיוק עוגת גבינה, אבל בזכות הטעם היה בלתי אפשרי להתעלם ממנה.

 

לפרטים נוספים: ממבו, צומת יוקנעם

 

דלאל | תל אביב

תנו לנו עוד: עוגת גבינה אפויה, יציבה למדי, עם גבינה מאוד פודינגית, מרגישה קצת כמו הכלאה בין עוגת גבינה אפויה לעוגה קרה. מתוקה עם בסיס בצק שמורגש בו טעם חזק של חמאה, מאוד עשירה עם תחושה חזקה של שמנת במרקם ובטעם ולכן מעט כבדה.

 

שאלה של יופי: הבצק שנמצא מסביב לעוגה טעים ולא שרוף, יתרון מכובד בעוגות אפויות.

 

עשירות ומופלאות. עוגות הגבינה של דלאל (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
עשירות ומופלאות. עוגות הגבינה של דלאל(צילום: בועז לביא)

 

ושל אופי: למי שאוהב עוגות עשירות מאוד, ולא דורש מגע של לימון (שהיה חסר) בעוגה שלו.

 

משתלם? יקרה משהו. 145 שקלים לעוגה עגולה

 

עוד בתפריט: עוגת שמרים ריקוטה, ניו יורק צ'יזקייק ועוגת בראוניז גבינה.

 

לפרטים נוספים: דלאל-הקונדיטוריה, כל ישראל חברים 7, נווה צדק, תל אביב

 

בן עמי  

תנו לנו עוד: עוגת גבינה אפויה, אוורירית וקלילה יחסית לז'אנר, יציבה, מעודנת, לא חמוצה ולא מתוקה מדי עם קרם שמנתי וטעים מעל. הבצק בתחתית הוא החלק הכי פחות מעניין בעוגה, לבד ממנו היא מרגישה כמו עוגה ביתית טובה במיוחד.

 

שאלה של יופי: סטנדרטית - נאה אך לא מרשימה במיוחד.

 

ושל אופי: מתאימה למי שאוהב את הגבינה שלו מורגשת, אבל לא חזקה או כבדה מדי .

 

מוצלחת מאד. עוגת הגבינה של בן עמי (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
מוצלחת מאד. עוגת הגבינה של בן עמי(צילום: דניאל לילה)

 

משתלם? קצת יקרה - 105 שקלים לעוגה בקוטר 19 סנטימטרים

 

עוד בתפריט: עוגת גבינה פירורים, עוגת גבינה עם שוקולד מאוד מודגש ומורגש ועוגת גבינה בראוניז.

 

לפרטים נוספים: להשיג בסניפי הרשת ברחבי הארץ

 

רולדין

תנו לנו עוד: מילפיי מסקרפונה ודובדבנים, עוגה מחוכמת עם שילוב מקורי של פס מרמלדה במרכז, מסקרפונה מסביב ובצק עלים למעלה. הריבה קצת מתוקה מדי, אך השילוב כולו טעים ומשתלב טוב יחד.

 

שאלה של יופי: מאוד מרשימה, גובה טוב, פס נאה במיוחד של עוגה

 

ושל אופי: למי שאוהב עוגות מתוקות, ולא מפחד מקצת פירורים כשנותנים ביס בבצק עלים.

 

פריכה למעלה ורכה באמצע, מילפיי מסקרפונה ודובדבנים של רולדין (צילום: רונן מנגן) (צילום: רונן מנגן)
פריכה למעלה ורכה באמצע, מילפיי מסקרפונה ודובדבנים של רולדין(צילום: רונן מנגן)

 

משתלם? 60 שקלים לעוגה, לא זול, אך יש תמורה.

 

מה במבחר: עוגת שמרים ריקוטה ודובדבנים אוורירית, גבינה מורגשת, טעימה מאוד עם שבבי סוכר מעל, קצת שמנונית ויכלו לשים עוד גבינה. בלנקו נואר – עוגה על בסיס פאדג' ומעליו קרם עשיר וקישוטי אוראו למעלה שמרשימה חיצונית יותר משהיא טעימה.

 

לפרטים נוספים: להשיג בסניפי הרשת

 

שוגר דאדי | תל אביב

תנו לנו עוד: עוגת גבינה קרה וניל הדרים, עשירה מאוד למרות שמדובר בגבינה 5%, גבוהה ועם זאת יציבה, הטעם הפירותי מורגש ומוסיף עניין. עוגה מעט כבדה אך טעימה, עם בצק מעולה רך ומתוק במידה.

 

שאלה של יופי: אלגנטית, עם עיטור קליפות הדרים מעל.

 

ושל אופי: למי שאוהב מאוד גבינה בטעם עשיר, ולא נרתע מקצת תפוז בעוגה שלו.

 

משתלם? 110 שקלים לעוגה עגולה בקוטר 22 ס"מ.

 

עוד בתפריט: גם עוגה אפויה של וניל ודבש.

 

לפרטים נוספים: שוגר דאדי, אבן גבירול 8, תל אביב

 

בליקר בייקרי

תנו לנו עוד: עוגת מוס גבינה קרה אישית, מתוקה מאוד, עשירה וקרמית, עם טעם חזק של גבינה ולא "סתם" מוס.

 

קטנה אבל טעימה אש. העוגה של בליקר (צילום: נועם דוד ) (צילום: נועם דוד )
קטנה אבל טעימה אש. העוגה של בליקר(צילום: נועם דוד )

 

שאלה של יופי: חיננית וחמודה, קטנה ומפתה.


ושל אופי:
מתאימה לחובבי המוס שאוהבים גם טעם של גבינה.


משתלם?
32 שקלים לעוגה אישית. קצת יקר, מאוד טעים.


 

עוד בתפריט: עוגת קרמבו אישית, מקורית אך הרבה יותר מעודנת מטעם של קרמבו, טעם של מוס שוקולד איכותי עם גבינה.

 

לכל מתכוני השבועות בערוץ האוכל

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ינאי יחיאל
יפה ומענגת. עוגת גבינה שוקולדית של לחמנינה
צילום: ינאי יחיאל
מומלצים