מתנחלים למפקד האוגדה: נפגענו שבאת לבית אל
תא"ל חגי מרדכי נפגש עם יו"ר המועצה במטרה לדון בפינוי גבעת האולפנה. "זה פגע בנו מאוד, אנחנו לא מוכנים לדבר על זה", אמר ראש המועצה, ונתלה בהנחיית נתניהו להפסיק את ההכנות להריסה כל עוד חוק ההסדרה מוקפא
מפקד אוגדת יהודה ושומרון, תא"ל חגי מרדכי, נפגש היום (ד') עם ראש המועצה המקומית בית אל במטרה לתאם איתו את פינוי שכונת גבעת האולפנה מרצון. זאת על רקע ניסיונות החקיקה במטרה למנוע את הריסת המבנים למרות פסיקת בג"ץ.
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
פולין נעלבה: אובמה אמר "מחנה השמדה פולני"
מאבטחי מטוסים באו לכנסת: "השב"כ בועט בנו"
ראש מועצת בית אל, משה רוזנבאום, סיפר ל-ynet: "מפקד האוגדה בא בשליחות הממונים עליו כדי לדבר איתנו על הפינוי. כמובן שדחינו אותו על הסף בצורה מכובדת. זה פוגע בנו מאוד". רוזנבאום הסביר עוד: "יש בידינו מכתב מיו"ר הקואליציה, זאב אלקין, ובו התחייבות שכרגע תופסק כל היערכות לפינוי, ולכן אנחנו לא מוכנים לדבר על הדבר הזה. אחריותו של ראש הממשלה למצוא פתרון". הוא אף הביע חשש כי "למרות ההתחייבות נעשות עוד פעולות בשטח כהיערכות לפינוי". מצה"ל טרם נמסרה תגובה.
במהלך ניסיון להסדיר את השארת המבנים על תלם, הוקפא "חוק ההסדרה" למשך שבועיים, אך עלה בכל זאת לדיון בכנסת. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, סיכם עם יוזם החוק, ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי) על הקפאה של שבועיים בקידומו, שבמהלכה ייעשה מאמץ להסדיר את הסוגיה. במקביל, הנחה נתניהו את שר הביטחון, אהוד ברק, להפסיק מיד את כל ההכנות להריסת מאחזים באותה תקופה.
לפיכך הגיב ח"כ אורלב ואמר כי הפגישה שהתקיימה בין נציג הצבא לראש המועצה בבית אל, היא הפרת ההתחייבות להפסיק את ההיערכות לפינוי. הוא אף הודיע כי "אם לא תימסר התנצלות של הצבא והתחייבות שלא להפסיק את ההכנות חוק ההסדרה יעלה להצבעה בקרוב".
אורלב, שהגיע למאהל מחאה של תושבי עמונה סמוך לבית המשפט העליון בירושלים, הוסיף: "אין לראש הממשלה דרך למסמס ולהתחמק מהחלטה אם להסדיר את שכונת האולפנה ליתר היישובים שבסכנת פינוי. כל הפתרונות האחרים שהוצעו הם הזויים. אין הסדרה אפשרית אחרת חוץ מהחוק שהעליתי". הוא הוסיף: "לדעתי מישהו מנסה להוליך שולל את ראש הממשלה. אני חושש שיש בממשלה שתי אג'נדות, אחת של שר הביטחון שתומכת בפינויים".
לגבי אחריותו של ראש הממשלה לביצוע אפשרי של פינוי אמר אורלב: "מי שרוצה לחשוב שראש הממשלה משחק משחק, יש כל הסימנים לזה. אבל המבחן האמיתי שלו הוא כשיעלה חוק ההסדרה. אז נגלה את עמדתו האמיתית".
הקפאתו של חוק ההסדרה גררה תגובה גם מצדו של יו"ר האיחוד הלאומי, ח"כ יעקב כ"ץ (כצל'ה). הוא העלה לדיון במליאה חוק ברוח דומה, תוך שהוא מגדיר את המהלך כ"עניין עקרוני".
לפי חוק ההסדרה, אם בעל קרקע ביהודה ושומרון לא פנה תוך ארבע שנים מרגע הקמת שכונת המגורים על הקרקע שבבעלותו לבית המשפט, לא יפונו המבנים שנבנו עליה. נתניהו נמצא תחת לחץ כבד של שרי הימין והליכוד לקדם חקיקה עוקפת בג"ץ, שתמנע את פינוי גבעת האולפנה בבית אל בעקבות החלטת בג"ץ, שקבעה כי יש להרוס חמישה בניינים בשכונה שבבית אל עד 1 ביולי.
שר הביטחון הודיע על התנגדותו התקיפה להצעות החוק בנושא, ואמר כי "מדובר בהצעת חוק שמזיקה למדינת ישראל, לממשלת ישראל ולמפעל ההתיישבות, ותשמש נשק אפקטיבי בידי יריבי ישראל בזירה הבינלאומית ובמערכות המשפט הבינלאומיות". לדברי ברק, "במדינה מתקדמת אין אפשרות לחוקק חוק שיבטל פסק דין קונקרטי וחלוט של בג"ץ. בית אל הוא יישוב גדול וחשוב שעתיד להישאר חלק מישראל בכל הסדר עתידי. הפתרון שיימצא צריך לשלב ביצוע החלטת בג"ץ עם חיזוק בית אל".