שתף קטע נבחר
 

אתיופית לא הועסקה - תפוצה ב-40 אלף שקל

גברת אדגה הופנתה לעבודה כמטפלת במעון בלוד. בעת מפגש פנים אל פנים עם המנהלת נשאלה שאלה אחת בלבד - לאיזו עדה היא משתייכת? כשהשיבה כי היא ממוצא אתיופי, נאמר לה על ידי מנהלת המעון כי אין באפשרותה לקבל אותה לעבודה

בהסכם פשרה קבע באחרונה בית הדין לעבודה פיצוי בסך של 40 אלף שקל על הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה לתובעת שהופלתה בקבלה לעבודה מחמת מוצאה האתיופי.

 

עוד על אפלייה בשוק העבודה במדור קריירה

 

התובעת, אשר יוצגה על ידי נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה, מחוז ת"א והמרכז במשרד התמ"ת, ניסתה להתקבל לעבודה כגננת בגן ילדים בלוד.

 

בחודש ינואר 2009 פנתה גברת אדגה לשירות התעסוקה בלוד, אשר הפנה אותה לעבודה כמטפלת במעון בעיר. לאחר שיחה טלפונית עם מנהלת המעון קבעו השתיים להיפגש לצורך ראיון. בעת המפגש פנים אל פנים נשאלה שאלה אחת בלבד - לאיזו עדה הינה משתייכת? כאשר השיבה כי היא ממוצא אתיופי, נאמר לה על ידי מנהלת המעון כי אין באפשרותה לקבל אותה לעבודה מאחר שהאוכלוסייה שנמצאת במעון לא מעוניינת בגננת מעדה זו.

 

עילת הפסילה אף נמסרה לאדגה במסמך בכתב, בו נכתב במפורש כי "האוכלוסייה שנמצאת במעון לא מעוניינים בעדה הנ"ל, לצערי".

 

התובעת, אשר חשה פגועה ומושפלת, הגישה בעקבות המקרה תביעה לבית הדין לעבודה כאשר היא מיוצגת ע"י נציבות שוויון הזדמנויות לעבודה.

 

עוה"ד שרון אברהם ויס ועוה"ד שירי לב-רן לביא שייצגו את התובעת אומרות כי הנתבעות פסלו את מועמדותה על הסף, מיד כשהופיעה לראיון העבודה, וזאת ללא שניתנה לה הזדמנות שווה ואמיתית להוכיח את כישוריה המקצועיים ואת יכולותיה כעובדת:

 

עוה"ד לב-רן לביא, אמרה: "יש להמנע מלדחות מועמדים פוטנציאלים על הסף, בשל טעמים לא רלוונטיים כגון גיל, מגדר ובוודאי שמחמת מוצא. הסכום הגבוה שנפסק בהסכם הפשרה הוא תמרור אזהרה למעסיקים מפלים, בדרך למיגור האפליה בשוק התעסוקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הסכום הגבוה שנפסק בהסכם הפשרה הוא תמרור אזהרה"
index open
מומלצים