שתף קטע נבחר
 

7 דרכים שיגרמו לתינוק שלכם לאהוב ירקות

מתן הירקות כמחית בהדרגה במשך כמה ימים רצופים, שילוב עם פירות כדי להמתיק את הטעם ואפילו חיוך ואכילת ירקות בעצמנו – כך תגרמו לילדיכם להתרגל לטעמים החדשים של ירקות, כך שיהיו חלק חיוני מתזונה בריאה בהמשך חייהם

כולנו רוצים שהילדים שלנו יאכלו כמו שצריך, ארוחות מאוזנות עם הרבה ירקות, כדי שיקבלו כמה שיותר ויטמינים. יש דרכים קלות ליישום על מנת שניתן יהיה לשלב אותם כבר בשלב מוקדם, אפילו בזמן ההנקה, במטרה להרגיל את החיך הצעיר לטעמים החדשים, שיהפכו בהמשך לחלק משגרת יומם.

 

כתבות נוספות על תזונת ילדים:

 

1. העבירו להם טעם נרכש לירקות דרך הנקה

מחקרים מהתקופה האחרונה מצביעים על כך שתינוקות נהנים יותר ממזון זהה לזה שאמם אכלה בתקופת ההנקה, מאשר למזונות חדשים לגמרי. חלק מהטעמים של המזון שהאם אוכלת עובר אל התינוק דרך החלב והוא לומד לזהותו. כך שככל שאמהות מניקות יגוונו את תזונתן וישלבו בה שלל ירקות, הסיכוי שתינוקן יחבב ירקות כשיעבור למזון מוצק יגדל.

 

ובכלל, דוגמה חיובית מבית לאכילה סדירה של ירקות ופירות אף פעם לא מזיקה. אם אתם כהורים תקפידו על תזונה בריאה, הילדים שלכם ילמדו מכם.

 

2. להתחיל עם ירקות מוקדם ובהדרגה

המלצת משרד הבריאות בארץ היא לתת לפעוטות לטעום מזון מוצק החל מגיל ארבעה חודשים. ניתן לשלב מחית של ירקות מבושלים, עם טעמים מתוקים יחסית כמו אבוקדו, שמרקמו גם רך ומתאים לפעוטות. כמה כפיות של מחית ירקות ליום במשך כשבוע תסייע לתינוקות להתרגל טעם. בהמשך ניתן להגדיל את הכמות בהדרגה עד לחצי ספל ליום.

 

3. תנו להם ירקות כל יום

אם תיתנו לתינוק לנסות את המזון החדש, היינו, ירקות, באופן רצוף שמונה או תשע פעמים, הוא יתרגל לטעם ביתר קלות. העובדה שהוא עדיין יונק אינה מפריעה לכך, ורוב הסיכויים שלאחר שיתרגל העולל שלכם יזלול פי שלוש ירקות מהכמות שהסכים לאכול בהתחלה.

 

כמה כפיות של מחית ירקות כל יום תעזור להם להתרגל לטעם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כמה כפיות של מחית ירקות כל יום תעזור להם להתרגל לטעם(צילום: shutterstock)

 

4. הישמרו מחנקה

חנקה (Nitrarte) מצויה בירקות באופן טבעי, ועלולה להוות גורם מזיק לתינוקות. היא מצויה באחוזים גבוהים בתרד, גזר, דלעת, סלק ושעועית ירוקה. אמנם בגיל שישה חודשים הפעוטות יכולים לעכל אותה בבטחה, אך עדיין רצוי לא להגזים ולתת להם כמות מדודה וקטנה.

 

כשאתם משתמשים בירקות אלו, שימו אותם בהקפאה לפני השימוש, מה שיוציא את החנקה החוצה. אם תינוקכם לוקח תרופות שמכילות סותרי חומצה, אל תתנו לו ירקות אלו מבלי להיוועץ ברופא.

 

5. המעיטו במתן ירקות שיגרמו לגזים

שעועית, ברוקולי, כרובית וכרוב עלולים לעודד היווצרות גזים, שיגרמו לכאבי בטן. אם תינוקכם נוטה לכך אפשר לחכות מעט לפני שמשלבים אותם באופן קבוע בתפריט, או לערבב אותם עם ירקות אחרים כמו תפוחי אדמה, שמפחיתים את השפעתם.

 

6. אל תתרגשו מפרצופי "גועל"

סביר להניח שלפחות בהתחלה תיתקלו בקימוטי אף, כיווץ גבות ויתר העוויות הפנים שמרמזות על השאלה "מה עשיתי שהאוכל המוזר הזה מגיע לי?" בכל פעם שתציעו מזון חדש שלא נטעם מעולם. זה בסדר, וזה לא אומר שהוא או היא לא יאכלו את מה

שמוגש להם. לרוב, גם כשתינוקות עושים פרצוף נגעל, הם עדיין יסכימו לאכול לפחות כפית מלאה מהירקות החדשים.

 

עם זאת, אל תעוו את פניכם יחד איתם, במקום, חייכו, דברו בחיוב על האוכל ועודדו אותם לטעום. נסו לשמור על פנים מחייכים ככל שתוכלו, כך חוויית אכילת הירקות תיתפס כחיובית, וסביר להניח שבפעם הרביעית הפרצוף הנגעל כבר יירגע ויתרצה.

 

7.המתיקו את יומם

כדי לעדן את טעמם ולהפוך את אכילת הירקות למהנה עוד יותר, שלבו אותם עם פירות מתוקים. שעועית ירוקה עשויה להיות מזמינה יותר לאכילה אם אחריה יקבל העולל אפרסקים. הקישור בין הפרי לקינוח לירק הירוק ייעשה, ויעזור להתגבר על המרירות הקלה שיש בירקות.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשהירקות משולבים בתפריט בהדרגה קל להתרגל אליהם
צילום: Jupiter
מומלצים