יש מהגרים, יש הישגים / טור
העליונות של הצרפתים על האנגלים הושגה בעיקר בגלל נאסרי, בנזמה וריברי, שלמדו דבר או שניים בסמטאות. עמיר פלג ראה את ה-1:1 וחזר גם עם כמה טיפים מהעתונאים האנגלים
יסלחו לי הצרפתים שהפגינו עליונות מוחלטת מול אנגליה, אבל גיבור המשחק שלהם היה סמיר נאסרי, ערבי מוסלמי ממוצא אלג'יראי. גם הכוכב השני של הנבחרת הוא אלג'יראי, קארים בנזמה.
- האם אורי קופר פגע בהימור על המשחק?
- עשר דקות - גן עדן. צפו בתקציר ה-1:1 של צרפת ואנגליה
- לונדון 2012 - העמוד האולימפי המיוחד של ynet ספורט
- יורו 2012
- הנבחרות, הכוכבים, האיצטדיונים, התמונות
חאתם בן ערפה, כפי שאתם מבינים מהצליל, אינו נצר למשפחה צרפתית שורשית. שמו המלא של ריברי הוא פרנק בילאל ריברי, אבל זה בגלל שהוא התחתן עם אלג'יראית בשם וואהיבה והתאסלם. בכל מקרה, המהגרים הם השחקנים שעשו את ההבדל בין הנבחרת האנגלית הכל כך מוגבלת, שהבליטה את הגרזנים בהגנה, לנבחרת צרפתית טכנית ומרתקת.
יש דברים שרואים רק בסטטיסטיקה, כמו למשל 40:60 לצרפתים על האנגלים בהחזקת הכדור, ובעיקר 3:19 בבעיטות למסגרת (1:15 בבעיטות מדויקות) ו-4:11 בקרנות. אבל הנתון שמלמד הכי הרבה על הבדלי הכישרון הוא מספר המסירות.
חגיגת יורו 2012 ב-ynet ספורט:
- החששות על גזענות מתאמתים
- ההימורים של אורי קופר למשחקי הערב
- היום השלישי ביורו בתמונות
- סדקים ראשונים בנבחרת פורטוגל
הצרפתים דייקו במשחק הזה ב-634 מתוך 776 המסירות שלהם (82 אחוז), בעוד שהאנגלים דייקו ב-307 מתוך 455 ניסיונות (67 אחוז). זה קשור כמובן גם לעובדה שהאנגלים מעדיפים מסירות ארוכות, לעומת הצרפתים שאוהבים לשחק על קצרות. כלומר יותר מוכשרים. ואת ההבדל הזה עושים המהגרים, שיודעים לשחק על שטח קטן (כנראה בגלל שאת היסודות הם רכשו בסמטאות).
זה קרה במשחק בין גרמניה לפורטוגל, כשמסוט אוזיל הטורקי וסמי חדירה הטוניסאי היו הבולטים במגרש (בטורנירי היורו ובמונדיאלים הקודמים
אלה היו הפולנים פודולסקי וקלוזה). זה קרה בנבחרת צרפת, וכידוע גם זלאטן איברהימוביץ' אינו בן לאמא סקנדינבית ואבא וויקינגי.
לאנגלים אין מהגרים, וזו בהחלט בעיה, אבל כששוחחתי אחרי המשחק עם כמה מהעתונאים שלהם, הם אמרו שדווקא יש עתיד: הנבחרת עד גיל 17 שלהם, שזכתה ביורו 2010 אחרי ניצחון 1:2 בגמר על ספרד.
בנבחרת הזאת מככבים הקפטן נתנאל צ'אלבה מצ'לסי, בלם שהוא גם חסון וגם טכני, ובניק אפודה, חלוץ קונגולזי שגדל בארסנל. טרבור ברוקינג, שחקן העבר של ווסטהאם ונבחרת אנגליה שמשמש כיום כפרשן, אומר שהשניים האלה יובילו את הכדורגל האנגלי לעידן בינלאומי חדש.
עם זאת, האנגלים מצביעים על בעיה: המהגרים הצעירים שלהם בני ה-17, לא מקבלים מספיק צ'אנסים בקבוצות הבוגרות של המועדונים העשירים שבהם הם משחקים. בארסנל ובצ'לסי מעדיפים מהגרים בשלים מארצות אחרות.