חי בסרט הודי: ניר צוק עם מתכונים בקארי
ניר צוק חולם על חופשה במזרח הרחוק ומשאלתו מתגשמת, לפחות באופן חלקי. לרגל ארוחה ספונטנית עם עמית רז, שף ישראלי עם מסעדות הודיות בחו"ל, הם מכינים יחד מתכונים מתת היבשת הססגונית
עוד בערוץ האוכל:
הקרם השרוף: מתרפקים על קרם הברולה הפריזאי
אני דוהר בבוקר אל המסעדה, נעמד מתחת למזגן במטבח וחולם על חיים אחרים: אולי סקיפר בתאילנד, אולי ג'יגולו פריסאי או שף בסקנדינביה .
לאחרונה אני חולם בעיקר על אוכל הודי ומקבל המלצות על מסעדות הודיות מגניבות מסביב לעולם, בלונדון, פריז, קייפטאון וניו יורק . חברים שולחים לי חומרי גלם בעלי ניחוח אקזוטי ואני מקרמל זרעי כוסברה וחולם על סארי .
יומיים אחרי אני שותה קפה עם חברה שמספרת לי בהתרגשות כי לאחיה הגדול יש מסעדה הודית בקייפטאון והוא מגיע לביקור. תחקיר קצר העלה כי למסעדה קוראים "מסאלה דוסה" והוא מתמחה באוכל המגיע מדרום הודו, אסטטיקה ,קוקטיילים מגניבים ומוזיקת נענועים הודית.
שלב השכנועים החל לעבור לאיומים ונגמר בהבטחה לערב הודי אורגינל עם שף עמית רז. לקראת הערב, הכנו יחד 2 מתכונים מהמסעדה שלו.
רולים של פאלאק פאניר – רול גבינה הודי – Palak Paneer Rolls
המרכיבים:
2 חצילים
250 גרם (1 חבילה) גבינת ריקוטה או פאניר
2 עגבניות גדולות, קצוצות גס
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 כפות שמן זית
1 כף שום כתוש
1 כף ג'ינג'ר כתוש
2 כפיות קארי צהוב
להגשה:
200 מ"ל יוגורט סמיך או שמנת חמוצה
1 חופן נענע
1 כף סוכר
1 כוס תרד
אופן ההכנה:
- פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. מפזרים מעל כפית מהקארי, מורחים כף שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות או עד שהחצילים זהובים מעט ורכים.
- מחממים את כף השמן במחבת ומבשלים עגבניות עד לריכוך. מוסיפים מלח ופלפל.
- שומרים חצי מכמות העגבניות במחבת בצד. לחלק הנותר מוסיפים את הבצל תרד ומבשלים עד לריכוכו.
- מוסיפים ג'ינג'ר, את כפית הקארי הנותרת ושום כתוש וטוחנים את התרד והעגבניות בבלנדר (אפשר גם בבלנדר מוט) עד לקבלת תערובת במרקם חלק.
- מורחים על כל פרוסת חציל מתערובת התרד-עגבניות, כף גדושה של גבינה ומגלגלים לרול.
- הגשה: מוסיפים את הסוכר לתערובת העגבניות הנותרת. מגישים את הרולים על צלחת שבתחתיתה היוגורט, מעורבב עם הגבינה שנותרה. מעל הרולים יוצקים את רוטב העגבניות ומפזרים נענע קצוצה
סב פורי עוף – לחם הודי ממולא – Sev Puri
לחם ממולא שמגישים בהודו לצד סב, מקלוני חומוס שקצת מזכירים בצורתם את חטיף הביסלי פלאפל.
שימו לב: את מלית העוף אפשר להחליף בתפוחי אדמה.
לפורי:
1 כוס קמח
1 כף שמן
1 כפית מלח
1/3 כוס מים
שמן לטיגון עמוק
למילוי:
500 גרם חזה עוף צלוי, קצוץ דק או תפוחי אדמה מבושלים וקצוצים גס
2 כפות שמן
1 כפית פתיתי צ'ילי
1 כפית כמון
מלח – לפי הטעם
לסלסת היוגורט:
2 עגבניות בינוניות, קצוצות דק
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1 חופן כוסברה קצוצה דק
1 חופן נענע, קצוצה דק
1/3 כוס יוגורט
להגשה:
150 גרם סב – מקלוני חומוס דקים (להשיג בחנויות טבע וברשתות האורגניות)
אופן ההכנה:
- מכינים את בצק הפורי: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים אותה לשעה.
- מכינים את הסלסה: מערבבים יחד את כל המרכיבים. שומרים במקרר.
- מכינים את המילוי: צולים את כל המרכיבים יחדיו במחבת חמה. מערבבים ושומרים בצד.
- מכינים את הפורי: מחממים שמן בסיר טיגון בינוני לחום גבוה מאד. יוצרים עיגולי בצק בעובי 3 מ"מ ובקוטר של 8 ס"מ ומטגנים בשמן, אחד אחרי השני עד שהבצק מתנפח לצורת כדור. דוקרים את הכדור בעדינות וממלאים בתערובת.
- הגשה: מגישים את הפורי הממולא לצד רוטב הסלסה והסב.
עמית רז, שף מסעדת "מסאלה דוסה", יתארח במסעדת עולי ציון ביפו ויבשל לאורחים מטעמים הודיים מחר (שני ה-18.6) במסעדת עולי ציון ביפו. לפרטים נוספים: 03-6044936