מייקאובר לפיתה: מתכונים ערביים
היא לא נועדה רק כדי לנגב חומוס: השף חוסאם עבאס ("אל באבור") מציע לכם לשדרג את הפיתה ב-4 מתכונים נפלאים מהמטבח הערבי: סלט פאטוש, ספיחה, מחמר עם עוף וגם פיתה עם זעתר
עוד בערוץ האוכל:
גורסים כל הדרך לחופה: כל שירותי קייטרינג המיוחדים
מעשנים ביחד: המדריך למעשן הביתי המתחיל
פיתה עם זעתר
המרכיבים (ל-10 מנות):
1 ק"ג קמח מנופה
3 כפיות מלח
1/2 כפית שמרים יבשים
2 כוסות מים פושרים
1 כוס זעתר יבש
1/4 כפית מלח לימון
1 כפית סומאק
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח עם 2 כפיות מהמלח והשמרים. יוצקים את המים באיטיות ומערבבים לקבלת בצק אחיד וקשה יחסית.
- מכסים את הבצק בבד למשך כ-40 דקות עד שהוא תופח ומכפיל את נפחו.
- צרים מן הבצק עשרה כדורים ומניחים על יריעת בד. מכסים בבד למשך 30 דקות נוספות
- מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180-200 מעלות). שמים בקערה את הזעתר, מלח הלימון, הסומאק וכפית המלח הנותרת. יוצקים את שמן הזית ומערבבים.
- מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 15 ס"מ ובעזרת האצבעות יוצרים מספר גומות בבצק וזורים את תערובת הזעתר על כל הבצק. אופים למשך כ-7 דקות.
סלט פאטוש
המרכיבים (ל-4-6 מנות):
שמן לטיגון עמוק
4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות
4 מלפפונים ירוקים, חתוכים לקוביות קטנות
3 צנוניות חתוכות
1 פלפל ירוק (לא חריף), חתוך לקוביות
1/2 צרור בצל ירוק, חתוך לרצועות קטנות
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
1/2 צרור נענע טרייה, קצוצה גס
100 גרם גבינת צאן מלוחה, חתוכה לקוביות
שמן זית לתיבול
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כפית סומק
1 כפית מלח
1 פיתה
אופן ההכנה:
- מניחים את כל הירקות בקערה ומוסיפים את הפטרוזיליה והנענע ומערבבים.
- במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את קוביות הגבינה ומוסיפים לסלט
- מוסיפים את שמן הזית לסלט, המלח הסומק ומיץ הלימון ומערבבים.
- חותכים את הפיתה לקוביות בגודל 1 ס"מ ומטגנים אותן בשמן עמוק עד שיזהיבו, מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- מוסיפים את קוביות הפיתה המטוגנת ומגישים.
ספיחה עם בשר
המרכיבים (ל-12 מאפים):
לבצק הספיחה:
3 כוסות קמח מנופה
1/4 כפית מלח
1 כפית שמרים יבשים
2 כוסות מים
1/4 כוס שמן זית
לבשר:
300 גרם בשר טחון דק
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
1 כפית בהרט
1/4 כפית פלפל שחור
מעט מלח
3 עגבניות קצוצות
שמן תירס לשימון
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח עם המלח והשמרים. מוסיפים את השמים והשמן ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד וחלק
- מורחים את הבצק בשמן זית ומניחים בכלי. מכסים את הכלי במגבת בד ומניחים לו לתפוח כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מרטיבים את הידיים במים חמים וקורצים מהבצק 12 כדורים. מניחים על מגבת בד ומכסים.
- להכנת הבשר- מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הצנוברים לכדי הזהבה. מוסיפים את הבצל ומאדים על להבה נמוכה מבלי להשחים אותו. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומערבבים.
- מסירים מהאש ומוסיפים את העגבניות הקצוצות
- מחממים תנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות). בינתיים, מרדדים כדורי בצק במערוך וקורצים כדורים בקוטר של כוס ובעובי 1 ס"מ. מניחים את עיגולי הבצק על מגש משוח במעט שמן. מקפלים את שולי כל עיגול לכעין קערית שיכולה להכיל את תערובת הבשר.
- במרכז כל עיגול מניחים כפית מתערובת הבשר. סוגרים ומהדקים את העיגולים על חלק מהמלית
- אופים למשך 20 דקות עד שהבצק מזהיב.
מוסחאן
עוף צלוי על פיתה שידוע גם בשם מחמר
המרכיבים (ל-4-6 מנות):
2 עופות (1 ק"ג כל אחד)
2 כוסות שמן זית
1/2 כוס צנובר
1 ק"ג בצל חתוך לקוביות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית הל טחון
1 כפית אגוז מוסקט
500 גרם בשר כבש טחון גס
2 פיתות עיראקיות
4 כפות סומאק
אופן ההכנה:
- מחממים במחבת כוס שמן זית ומטגנים את הצנוברים עד שיזהיבו. מוציאים מיד ומסננים
- מוסיפים למחבת את הבצל ומאדים באותו שמן עד שהוא מתחיל להזהיב. מעבירים לצלחת בכף מחוררת
- חותכים כל עוף ל-4. מנקים מבפנים ומבחוץ. ממליחים ומפלפלים את העופות. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- במחבת גדולה ועמוקה מחממים את יתרת שמן הזית ומטגנים את נתחי העוף עד שמשחימים. מוסיפים את ההל והמוסקט ומעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת שהעוף טוגן בה את שמן הטיגון של הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון, ממליחים ומפלפלים ומטגנים את הבשר עד שישחים. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים יחד ומסירים מהאש
- מורחים חצי מהבצל המטוגן על פיתה ומניחים מעל 4 נתחי עוף. מעל העוף מפזרים כף או שתיים מתערובת הבשר וזורים מעל כף סומאק
- אופים למשך 15 דקות עד שהעוף שחום ויפה.
חוסאם עבאס הוא השף של מסעדות "אלבאבור אום אל פאחם" ו"אלבאבור יוקנעם"