שתף קטע נבחר
 

עוף עם אופי: מתכוני עוף בצ'יק צ'ק

חזה, פרגית או פולקע - עוף הוא הכוכב הבלתי מעורער של המטבח הביתי בישראל. שאול בן אדרת מבריק עם 5 מתכונים מעולים ושימושיים של עוף: סלט אסייתי חם, שווארמה ביתית, עוף במכבש, פולקע מטוגן בסגנון קנטאקי ואיך לא - גם שניצל פריך-פריך

אחרי הפלאפל, הסביח והחומוסצ'יפסלט, מגיע מקומו של העוף ברשימת המאכלים הלאומיים של ישראל. הוא זול, זמין, קל להכנה וטעים להפליא כמעט בכל צורת בישול ותיבול. כמעט כל חלקי העוף טעימים למאכל מהרגליים ועד הכרבולת.

 

עוד בערוץ האוכל:

גן בוואריה: הכל על מוסד הביר גארדן

לונדון קולינג: פיש אנד צ'יפס: המדריך

הקיץ של פלוראנס: טיאן ירקות בקלי קלות

 

חבר בחמישייה הפותחת של המנות. עוף (שמככב במנת השווארמה המיוחדת של שאול) (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חבר בחמישייה הפותחת של המנות. עוף (שמככב במנת השווארמה המיוחדת של שאול)(צילום: ירון ברנר)

 

עוף במכבש

את הרעיון למתכון הזה קבלתי במהלך פיקניק משפחתי כשעל הגריל הונחו "סטייקים" של עוף (עם העצמות) ועליהם קופסת שימורים של תירס שחיממנו לילדים.

 

 במתכון הזה אני מעדיף כרעיים של עוף ללא העצמות (ניתן לבקש מהקצב שיוציא את העצמות מהכרעיים או להשתמש בפרגיות). המשקולת לוחצת את העוף למחבת, כך שהוא מקבל צריבה הגונה מבחוץ ונשאר רך ועסיסי בפנים. כמשקולת ניתן להשתמש בבלוק או אבן עטופים בנייר כסף.

 

המרכיבים:

4 כרעי עוף מופרדים מעצמות

2 ענפי רוזמרין

2 ענפי מרווה

מיץ מלימון 1

4 כפות שמן זית

5 שיני שום

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

5 מקלות קינמון שבור גס

 

נוצר בהשראת פיקניק עם הילדים. עוף במכבש (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
נוצר בהשראת פיקניק עם הילדים. עוף במכבש(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים ומשרים את העוף למשך לילה, כ-8 שעות.
  2. מניחים את כרעי העוף על מחבת כבדה וחמה עם משקולת מעל ומטגנים כ-8 דקות מכל צד על אש נמוכה.

 

עוף קנטאקי טריאקי

מתכון בסגנון קנטאקי פרייד צ'יקן עם טוויסט אסייתי. העוף מקבל קודם את הטעמים של הטריאקי ולאחר מכן מצופה בטמפורה ומקבל ציפוי קריספי. מנה שמתאימה לילדים ומבוגרים כאחד.

 

המרכיבים:

10 שוקי עוף

 

לרוטב טריאקי:

200 מ"ל רוטב סויה באיכות טובה

800 מ"ל מים

10 שיני שום פרוסות

2 כפות שורש ג'ינג'ר קצוץ

 

לבלילת הטמפורה:

1 כוס קמח

1 כוס קורנפלור

1 כף שומשום שחור

1 כפית מלח

1 כף שומשום קלוי

200 גרם מי סודה קרים מאוד

1 כפית פפריקה אדומה

 

קצת קנטאקי, קצת אסיה. עוף בציפוי פריך (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קצת קנטאקי, קצת אסיה. עוף בציפוי פריך(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל מרכיבי הטריאקי בסיר ומביאים לרתיחה.
  2. מניחים את שוקי העוף בסיר עם רוטב הטריאקי ומבשלים כ-10 דקות עד שהעוף שכמעט מוכן.
  3. מוציאים את השוקיים ומצננים מעט, ממשיכים לצמצם את הרוטב עד להסמכה.
  4. מערבבים את מרכיבי בלילת הטמפורה הקרה, מצפים את העוף היטב ומטגנים כ-4 דקות עד הזהבה ופריכות.
  5. מגישים עם רוטב טריאקי מצומצם מעל.

 

שניצל עוף פריך-פריך

מה אומר ומה אוסיף: הקלאסיקה שמככבת בכל מטבח ישראלי בשדרוג של פירורי פנקו.

 

המרכיבים:

4 נתחים של חזה עוף טרי, פרוס דק-דק

1 כוס קמח

 

לבלילת הביצים:

2 ביצים שלמות

1 כף חרדל חלק

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

מעט ענפי תימין

 

לציפוי:

2 כוסות פירורי לחם פנקו

1 כוס פירורי לחם זהב

1 כף גרגירי קימל

1 כף גרגירי קצח

1 כף גרגיר שומשום

 

2 כוסות שמן צמחי לטיגון

 

אין עליו. שניצל (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אין עליו. שניצל(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי בלילת הביצים יחד. מערבבים את מרכיבי הציפוי יחד.
  2. טובלים את החזה עוף בקמח, מעבירים לבלילת הביצים ומצפים בציפוי היטב מכל הכיוונים.
  3. מטגנים כ-2 דקות מכל צד או עד הזהבה ופריכות.
  4. מגישים עם מיונז מתובל במיץ לימון, קליפת לימון מגוררת ומעט שמיר קצוץ.

 

סלט עוף אסייתי

מנה קלילה וצבעונית המתאימה במיוחד לימות הקיץ. השילוב של הירקות הקרים ועוף חם טעים להפליא. למי שלא אוהב את השילוב של חם וקר, ניתן להקפיץ קלות את הירקות והעוף ביחד.

 

המרכיבים:

לסלט:

2 כוסות כרוב אדום קצוץ דק

2 כוסות נבטים סיניים

4 כוסות חזה עוף צלוי במחבת ואחר כך קצוץ דק (מתובל בשמן זית, פלפל ומלח)

20 עלי בזיליקום

20 עלי נענע

20 עלי כוסברה

1 צרור בצל ירוק חתוך לגפרורים

1 כף שומשום שחור

2 כפות בוטנים גרוסים קלויים

 

לרוטב:

4 כפות סילאן

4 כפות חומץ תפוחים

1 כפית מלח + פלפל

2 כפות ג'ינג'ר כבוש קצוץ דק

3 כפות שמן שומשום

3 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט בקערה.
  2. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב, מוזגים מעל לסט ומגישים.

 

שווארמה תרנגול על חומוס מסבחה חמה

אין שף שלא חולם, לפחות פעם בשבוע על שווארמה. באחריות! המתכון הבא הוא וריאציה משודרגת של מנת הרחוב, מעין שווארמה למעושרות. המנה מבוססת על סטייק פרגית ומוגשת במחבת נחושת על מצע של מסבחה חמה מתובלת בשמן זית, לימון, פלפל שיפקה ופיצוחים.

 

המרכיבים:

למסבחה:

2 כוסות חומוס מבושל רך מאוד וחם

2 כוסות טחינה גולמית

1 כוס מים מהחומוס

1/2 כוס מיץ לימון

1 כף שמן שומשום

1 כפית מלח

1/2 כפית כמון

 

לפרגיות:

8 סטייקים פרגית נקיים

1/2 כוס שמן זית

2 כפית חוייאג'

2 כפות בהרט

5 שיני שום קצוצות

1/2 כפית מלח + פלפל

 

קסם על ים של טחינה. שווארמה תרנגול (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קסם על ים של טחינה. שווארמה תרנגול

 

אופן ההכנה: 

  1. משרים את הפרגיות: משרים את נתחי העוף בכל התבלינים והשמן לשעה לפחות (ואפשר גם ללילה במקרר).
  2. מכינים את המסבחה: מערבבים יחד את כל מרכיבי המסבחה. שומרים במקום חמים.
  3. מכינים את הפרגיות: צולים במחבת רותחת וקוצצים דק מאוד.
  4. הרכבת המנה: מניחים 4 כפות מסבחה חמה בצלחת עמוקה ומעל 1/4 מכמות השווארמה. מזלפים מעט שמן זית, מפזרים מעט פיסטוקים קלויים וצנוברים קלויים ומגישים מייד

 

שאול בן אדרת הוא השף והבעלים של מסעדת קימל ומסעדת התרנגול הכחול

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מלך הבשרים במטבח הישראלי. עוף
צילום: ירון ברנר
צילום: אביגיל עוזי
עושה לעוף כבוד. שאול בן אדרת
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים