שתף קטע נבחר

 

גרמניה מבטיחה ליהודים: תוכלו לערוך ברית מילה

בית המשפט בקלן אסר, ארגונים יהודיים ומוסלמיים יצאו לקרב - ועכשיו ממשלת גרמניה מרגיעה כי ניתן יהיה לערוך ברית מילה. דובר הקנצלרית מרקל הצהיר כי ממשלתו מחפשת פתרון מיידי לסוגיה: "דחוף שהזכות הזו תושב ליהודים"

קנצרלית גרמניה, אנגלה מרקל, הבטיחה היום (ו') באמצעות דוברה, לקהילות היהודית והמוסלמית בגרמניה, כי הן יהיו חופשיות להמשיך לערוך טקסי ברית מילה, למרות איסור שעליו החליט בית משפט אזורי בקלן, ושהעלה דאגות בנוגע לחופש הדת במדינה.

 

 

עוד בערוץ היהדות  - קראו:

  • זמני כניסת השבת - ועוד על פרשת פנחס    

     

    ממשלת גרמניה אמרה כי בכוונתה למצוא כעת דרך לעקוף את האיסור שהטיל בית המשפט בקלן בחודש שעבר, בעדיפות גבוהה. "לכל אחד בממשלה ברור לגמרי שאנחנו רוצים שיהיו חיים דתיים יהודיים ואסלאמיים בגרמניה", אמר דוברה של מרקל, סטפן סייברט. "ברית מילה שמתבצעת באופן אחראי חייבת להמשיך להיות אפשרית במדינה הזו ללא ענישה".

     

    "יש צורך בהחלטה דחופה"

    ועידת רבני אירופה קראה השבוע לממשלה בברלין לפעול נגד מה שהם רואים כעלבון לחופש הדת - בגיבוי מנהיגים מוסלמים ונוצרים. היה זה מפגן אחדות לא שגרתי, וגם פוליטיקאים גרמנים הצטרפו לקריאה.

     

    בית המשפט במחוז קלן שבגרמניה, קבע לפני כשבועיים כי מילה לא-רפואית היא "התערבות חמורה ובלתי הפיכה בשלמות הגוף האנושי", לאחר שילד מוסלמי סבל מדימום חריג בעקבות ההליך, והתיר לערוך בריתות רק בבגירים שנותנים את הסכמתם לכך, עמדה הנמצאת בסתירה מהותית עם ההלכה היהודית, וסותרת אף את השריעה (ההלכה המוסלמית).

     

    "ידוע היטב כי בדת היהודית לברית מילה בשלב מוקדם יש משמעות רבה, ולכן דחוף שהזכות הזו תושב ליהודים", אמר סייברט, והוסיף כי לשכתה של מרקל תהיה מעורבת במאמצים לפתור את הבעיה. "אנחנו יודעים שיש צורך בהחלטה דחופה, ושלא ניתן לדחות זאת. חופש הדת הוא זכות משפטית חשובה מאוד עבורנו".

     

    בדיון שנערך השבוע (יום ב') בוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות של הכנסת, הצהיר שגריר גרמניה בישראל, אנדריאס מיכאליס, כי "אסור לאפשר הגבלה של היהדות בעולם - ובטח שלא בגרמניה. ברית מילה היא אחד מעמודי התווך של היהדות, והפעם האחרונה שהיא הוגבלה הייתה גרמניה בשעתה האפלה ביותר". עוד הצהיר השגריר כי: "נתחיל בהליכי חקיקה כדי לפתור את הנושא". 

     

    הפסיקה של בית המשפט האזורי בקלן תקפה לגבי העיר עצמה והאזורים הסובבים אותה. בשטח הזה גרים כשני מיליון בני אדם. אוכלוסיית גרמניה כולה מונה כ-82 מיליון בני אדם. בקלן גרים כ-120 אלף מוסלמים, ותוכניותיהם להקים מסגד חדש ומרכזי גררו התבטאויות נגד מהגרים. בגרמניה כולה גרים כארבעה מיליון מוסלמים וכ-120 אלף יהודים. נשיא ועידת רבני אירופה, הרב פנחס גולדשמיט, קרא ליהודים בגרמניה להמשיך לערוך טקסי ברית מילה למרות האיסור.


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    הקנצלרית מרקל מבטיחה פתרון
    צילום: AFP
    מומלצים