למה ההר יוצא מטושטש? טיפים לצילום בטיולים
מצלמה היא כבר מזמן חלק בלתי נפרד מהטיול שלנו. אז רגע לפני שיוצאים לדרך, קבלו טיפים לצילום שייספק תמונות טובות, כאלו שאינן חשוכות, מטושטשות או משעממות. הפייסבוק כבר בהיכון
תודו, תמונות תמיד עושות לנו את זה: אין טיול ללא מצלמה, כולנו מצלמים, כולנו סקרנים לראות תמונות של אחרים וכולנו נרגשים למראה תמונות משפחתיות ונוסטלגיות שצולמו לפני שנים.
במיוחד בתקופת הקיץ והחגים, רבים מאיתנו יוצאים לטיולים בחיק הטבע, מקליקים ומתעדים את הילדים צפים בים המלח, את הביקור בכותל המערבי ואת הפיקניק במרחבי הטבע של רמת הגולן.
עוד טיפים לטיול שלכם בערוץ התיירות:
- מומחים: האפליקציות והאתרים הכי טובים למטייל
- מבחן בד: איזה אוהל מתאים למשפחה שלך?
טיפים לצימר: מה לברר לפני הזמנת חופשה?
רגע לפני שאתם יוצאים לדרך, קבלו מספר טיפים בדרך לצילום תמונות טובות במהלך הטיול, כאלו שאינן מגורענות, חשוכות, מטושטשות או משעממות.
רוצים לצלם את המים הניתזים כשקופצים לנחל? יציבות
הנקודה החשובה ביותר על מנת לקבל תמונות חדות - היא יציבות המצלמה ברגע הצילום. הסיבה העיקרית לקבלת תמונות לא מוצלחות היא חוסר הקפדה על יציבות הידיים, וחוסר התייחסות לתנאי התאורה הקיימת בעת הצילום.
בצילום שנעשה באור יום המצלמה מבצעת חשיפה מהירה ביותר, כך שרעידות הידיים אינן משפיעות כמעט על חדות התמונה. בצילום הנעשה בתוך הבית או בשעות החשיכה, כמות האור קטנה ביותר והחשיפה איטית ביותר, לכן הסיכוי לקבלת תמונה מטושטשת הינו גבוה. הנה כמה דרכים לפתרון בעיית הטשטוש:
- הקפידו על ידיים יציבות מאוד, ובפרט לא להזיז את המצלמה תוך כדי הלחיצה על כפתור הצילום.
- בצילום בתאורה חלשה כדאי להפעיל את הפלאש. מהירות החשיפה תהיה גבוהה והתמונות יהיו חדות, אך חשוב לזכור שאורו של הפלאש יעיל רק לשניים או שלושה מטרים בלבד.
- ניתן להעלות את ערך ה-ISO ל-400 וכך לקבל מהירות חשיפה גבוהה יותר. ערך ISO גבוה יותר עלול לגרום לגרעיניות בתמונה.
- ניתן להשעין את הידיים ובמידת האפשר אפילו להניח את המצלמה על משטח יציב בעת הצילום. ככל שמשקיעים יותר ביציבות, כך התמונה תהיה חדה יותר.
- האפשרות המומלצת ביותר היא שימוש בחצובה. המהדרין יצלמו בעזרת הטיימר שבמצלמה (שנועד בדרך כלל לצילום עצמי) על מנת שלא להזיז את המצלמה ברגע הצילום. בצילום עם חצובה ניתן לוותר על הפלאש.
רוצים חדות? הקפידו על ידיים יציבות מאוד (צילום: עינב ברזני)
החבר'ה מטושטשים וההר הרקע חד? פוקוס
המצלמה אינה יודעת מהו האובייקט החשוב ביותר בתמונה, ולרוב מבצעת פוקוס לפי האובייקט הנמצא בדיוק במרכז התמונה. אם, לדוגמא, נצלם אדם שעומד בצד ובמרכז התמונה יש נוף, המצלמה תעשה פוקוס על הנוף ולא על האדם שאנו מעוניינים לצלם.
- מבשר את החורף: לטייל בעקבות אירוס הסרגל
- "הטיול בטבע הפך לבריחה": המלצות לפינות חמד בצל המלחמה
- עששיות וציפורים: טיולים ופעילויות חינם בחנוכה של החברה להגנת הטבע
- "סוף-סוף כתבה שלא קשורה למלחמה": יצאנו לבדוק את השיפוץ בעין ג'ונס
- "לקח לי הרבה זמן לצאת מהבית": בלוגרית הטיולים חוזרת לשטח, ויש לה גם המלצה לימים אלה
הפתרון פשוט מאוד וכדאי להשתמש בו בכל צילום: כוונו את המצלמה בדיוק על האובייקט החשוב כך שהוא יהיה בדיוק במרכז. לחצו על כפתור הצילום "חצי לחיצה" (נוגעים ברכות בכפתור הצילום עד שמרגישים שהוא נעצר באמצע הדרך, במצב זה המצלמה עושה פוקוס אך עדיין אינה מצלמת ומופיע סימון ירוק באזור שיהיה חד בתמונה).
השאירו את האצבע על כפתור הצילום במצב זה ואל תרפו. עכשיו, כשהפוקוס בדיוק על האובייקט, הסיטו את המצלמה כפי שאתם באמת מעוניינים לצלם והשלימו את הלחיצה על הכפתור ללחיצה מלאה. כעת האובייקט יהיה חד גם אם לא היה במרכז.
המטיילים יצאו מטושטש? כוונו את המצלמה עליהם (צילום: עינב ברזני)
עבר לכם נשר מעל לראש אך התמונה מטושטשת? אורך הזום
היום נפוצות מאוד מצלמות עם עדשות זום שלהן יכולת תקריב גבוהה במיוחד x10, x20, ואפילו x30. חשוב לזכור שככל שמפעילים זום גדול יותר, כך רעידות הידיים משפיעות יותר על הטשטוש שנוצר בתמונה. השתדלו לצלם עם זום גדול רק באור יום, או עם חצובה. במצלמות עם מייצב תמונה אופטי - שימו לב שהוא פעיל.
צלמו כל תמונה כמה פעמים - תמיד ניתן למחוק את התמונות שאינן יוצאות מוצלחות. מומלץ לבחור את התמונות המוצלחות לאחר העברתן למחשב ולא לסמוך על צג המצלמה.
עוד תמונה סטנדרטית של הילדים? קומפוזיציה
תמונות רבות יוצאות משעממות מכיוון שבלי לשים לב, אנו תמיד ממרכזים את האובייקט בדיוק באמצע התמונה. לקבלת תמונה מעניינת ויפה יותר, דמיינו שהמסך
מחולק לשלוש לאורכו ולרוחבו. נסו למקם את האזורים שבתמונה על קווים דמיוניים אלה. לדוגמא, אם מצלמים את חוף הים, רצוי להימנע שקו האופק יחצה את התמונה לשניים, אלא שיהיה באזור השליש התחתון או השליש העליון של התמונה.
דוגמא נוספת, כשמצלמים ילד ישנה נטייה רבה שהעיניים ימוקמו במרכז התמונה. נסו להתכופף כך שתהיו "בגובה העיניים" שלו ומקמו את קו העיניים באזור השליש העליון של התמונה.
לא עוד תמונות טיול משעממות. שחקו עם הזוויות
התמונה של החרדון הישנוני במדבר משעממת? צרו עניין
התרחשות - בתמונה טובה חשוב שיהיה סיפור. נסו לתפוס את הרגע שיש בו עניין או התרחשות. תמונות עם סיפור גורמות לצופה סקרנות ואינן משעממות.
צבעים - לעתים תמונות משעממות מכיוון שאין בהן צבעים מעניינים. נסו לכלול בתמונה אזורים צבעוניים כמו צהוב או אדום. אפילו אם אזורים אלה נמצאים בצד מאחורי האובייקט ואפילו אם הם מטושטשים, הם עדיין יוסיפו הרבה לצבעוניות התוצאה הסופית.
חפשו סיפור מאחורי התמונה. נמר סועד בטנזניה (צילום: עינב ברזני)
הכותב מנהל תחום צילום דיגיטלי בקבוצת 'אלודה'
יש לכם עוד טיפים לצילום? טקבקו לנו!