שתף קטע נבחר
 

הכירו את מקצועות העתיד בהיי-טק

חברת ההשמה Jobinfo פירסמה את תחזיותיה ל-5 מקצועות העתיד בענף ההיי-טק. האם תרצו לעסוק ברובוטיקה וחיישנים?

לקראת פתיחת שנת הלימודים האקדמאית באוקטובר הקרוב הוציאה חברת ההשמה Jobinfo המתמחה בהשמה בתחום ההיי-טק, פיננסים וביומד, את תחזיותיה ל-5 מקצועות העתיד בענף ההיי-טק, עבור הסטודנטים המתלבטים.

 

 

1. רובוטיקה וחיישנים

פיתוחים שונים בתחומי הרובוטיקה דוגמת חיישני תנועה, בינה מלאכותית וזיהוי ביומטרי, ימשיכו להשתכלל ולהתרחב בשנים הקרובות. האתגר הגדול בתחום זה הינו האינטגרציה בין מערכות גדולות ומורכבות המשלבות דיסציפלינות שונות.

 

טכנולוגיות אלו הקיימות כיום בעיקר בתעשיות הצבאית והרפואית, יזלגו בשנים הקרובות גם למוצרים בשימוש יומיומי ומסחרי, כגון בתים חכמים, חדרי דיונים מרושתים בהולוגרמות, עולם התעופה, הרכב, אבטחה וה-Gaming. הפרופילים המקצועיים המבוקשים יהיו של מהנדסי מכונות ואלקטרוניקה, פיזיקאים ואנשי אלגוריתמים שיעסקו במחקר יישומי בתחום machine learning ו- data mining.

 

2. דיאגנוסטיקה

תחום שהולך ומתפתח בשנים האחרונות בעולם וצפוי להתעצם הוא תחום הדיאגנוסטיקה מעולם הביומד. תחום זה מאופיין ביכולת זיהוי של הגורמים למחלות עוד בטרם פריצתן. המשמעות הינה התעמקות בזיהוי מדויק יותר של מחלות על פי  פרמטרים כימיים וביולוגיים שתאפשר התאמה ממוקדת של תרופות וטיפולים.

 

התפקידים הנדרשים בעולם זה יהיו של כימאים אנאליטיים וביולוגים עם התמחות בחלבונים. בנוסף, תהיה דרישה לאנשי טכנולוגיה המגיעים מתחום ההנדסה הגנטית ובפרט כאלו שהתמחו בעבודה בתאי גזע. בצד הטכנולוגי של הדיאגנוסטיקה נוכל לראות התרחבות בפיתוח של מכשירים שיאפשרו זיהוי וניטור מידע רפואי מהמטופל מבלי לדרוש ממנו להגיע פיזית לבית החולים או למרפאה.

 

אל מול מכשירים אלו יש צורך במערכות גדולות שיוכלו להעביר ולנתח כמויות גדולות של מידע בזמן אמת ולהציע את המהלך הנכון עבור המטופל (לגשת לבית חולים/לרופא/ ליטול תרופה מסוימת ועוד).

 

3. מערכות אינטרנטיות התומכות במשתמשים רבים (Large scale)

העובדים בסביבה הטכנולוגית יצטרכו בטווח חמש השנים הקרובות להיות בעלי יכולת עבודה ומתן מענה למערכות אינטרנטיות התומכות במשתמשים רבים. על פי מומחי Jobinfo כניסתם של הטלפונים החכמים לשוק והורדת עלויות הגלישה מהמכשיר הסלולארי מגדילים משמעותית את כמות הגולשים והמשתמשים בשירותים ומשחקים הנמצאים ברשת. כמו כן, לאור שאיפתן של חברות מסחריות להיפתח ולהתרחב גם בשוק הגלובאלי עליהן לפתח מערכות המספקות תמיכה בהיקף של מיליוני גולשים.

 

מניע נוסף להתחזקותו הצפויה של התחום הוא חדירת הטלוויזיה הרב ערוצית, החיבור לאינטרנט אלחוטי והממשק של כל הנ"ל עם הרשתות החברתיות. כל זה יחייב מתן מענה ממוקד ואישי (פרסונליזציה), עם נגישות למידע/תכנים בזמן אמת למאות מילוני משתמשים.

 

4. אבטחת מידע

האתגרים בתחום זה הולכים וגוברים עם הגדלת הנגישות לביצוע פעולות ברשת דרך הטלפון החכם, המחשבים הניידים ועוד. זהו תחום חם מאוד בו ההשכלה הפורמאלית פחות הכרחית. אם ברוב תחומי ההייטק מחפשים המעסיקים בוגרי אוניברסיטאות ומכללות בעלי ממוצעים גבוהים, הרי שכאן הפרופיל המבוקש הוא של האקרים החיים את הרשת מגיל צעיר ויכולים לתת ייעוץ ופתרונות לארגונים בסוגיות כגון התגברות על הונאות ופריצות אבטחה ברשת, כמו גם התמודדות עם וירוסים עתידיים. הנושא אינו נוגע רק לטרנזקציות ברשת אלא לכל נושא של כניסה ויציאת מידע מארגונים, העברת מידע בתוך הארגון, רמות רגישות של מידע הפתוחות ונגישות לחתכים שונים של עובדים, חשש מהכנסת וירוסים,ריגול תעשייתי ולאחרונה הצורך באבטחת מידע במחשוב ענן שהשליטה על הנעילה ההרמטית שם קשה יותר.

 

5. אחסון מידע

נושא מחשוב הענן מוביל אותנו לאחסון מידע (data storage). כאשר כמות המידע ומספר המשתמשים הולך וגדל, הצורך במתן פתרונות אחסון מעמיד את החברות מול אתגרים חדשים ובכלל זה אחסון בענן עם המורכבויות שלו. הפרופילים המבוקשים בתחום זה יהיו של אנשי תוכנה ותקשורת- אנשים ממדעי המחשב ומהכיוון של IT, תשתיות המתמחים בעבודה בסביבה של Unix Linux ווירטואליזציה של מידע ואנשי פיתוח בסביבת open source.

 

תפקיד מתחום זה הוא למשל cloud storage engineer שלא היה קיים כלל עד לפני 3 שנים. תפקיד זה דורש גם הכרת תחום מאגרי מידע.

 

לדברי אילנה אחימאיר, מנכ"לית חברת Jobinfo, הדינאמיות הרבה המאפיינת את תחום ההיי-טק דורשת מההיי-טקיסטים המתחילים להיות ערניים לשינויים המתרחשים בתחום בבואם להתחיל קריירה מקצועית ארוכת שנים בענף.

 

לדבריה, לדבריה, בישראל קיים מאגר איכותי של צעירים בעלי ניסיון משמעותי בעבודה בפיתוח והטמעת הטכנולוגיות החדישות ביותר הקיימות בענף – יוצאי היחידות הטכנולוגיות הצה"ליות,  

אשר במהלך שירותם הצבאי נחשפים לטכנולוגיות מתקדמות ואף לוקחים חלק בפיתוחן.

  

על רקע הביקוש ההולך וגובר ליוצאי היחידות הטכנולוגיות הצה"ליות יצאו השבוע בחברה בקמפיין בשם בין 0 ל-1 לצורך השמתם בענף ההיי-טק הישראלי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים