שתף קטע נבחר

 

המצרים שידרו סדרות, ישראל דיווחה על הפיגוע

מתקפת הטרור בסיני חשפה את המחדל הביטחוני המצרי ויצרה מצב שבו אלפי מצרים עקבו אחרי הדיווחים הישראליים כדי לקבל מידע אמין ומדויק. "הבכירים הישראלים הגיבו לאירוע כאילו הוא התרחש בת"א ולא בשטח מצרים", זעמו מצרים רבים ברשת

16 חיילים מצרים נרצחו שלשום (יום א') במתקפת הטרור הקטלנית של מחבלים בגבול ישראל- מצרים, ונראה כי מעבר למחדל הביטחוני המצרי שמעורר כעס בקרב האזרחים, העובדה שהשלטונות בקהיר לא מסרו מידע ברור על המצב עוררה זעם רב בקרב גולשים מצרים באינטרנט וגם בקרב כלי התקשורת במדינה הערבית.

 

עוד חדשות בעולם :

 

על פי כלי התקשורת במצרים, אזרחים רבים במדינה זעמו על כך שהדוברים הישראלים מספקים להם מידע הרבה יותר מדויק, מהיר ומלא מאשר כלי התקשורת בארצם - המקומיים והבכירים כאחד. בהקשר זה, כלי התקשורת במצרים גם ספגו קיתונות של ביקורות על רקע הסיקור שלקה בחסר של מתקפת הטרור בגבול.

 

"בכירים כיבו את הטלפונים הניידים". מורסי בביקור באל עריש (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"בכירים כיבו את הטלפונים הניידים". מורסי בביקור באל עריש(צילום: AFP)

 

"החיפוש אחר מידע אמין ומדויק - משימה בלתי אפשרית" ()
"החיפוש אחר מידע אמין ומדויק - משימה בלתי אפשרית"

 

"הפיגוע היה בתל אביב או בשטח מצרים?" ()
"הפיגוע היה בתל אביב או בשטח מצרים?"

 

אזרחים מצרים טענו למשל כי כלי התקשורת בארצם מיהרו לפרסם מידע לא מדויק על הפיגוע. הם גם מתחו ביקורת על ערוצי הטלוויזיה המצריים משום שהמשיכו במתכונת השידורים הרגילה למרות האסון הכבד שנפל על ארץ הנילוס. לטענת חלק מהמבקרים, חלק גדול מערוצי הטלוויזיה שידרו ידיעה קצרה על מתקפת הטרור ואז המשיכו בשידורים כאילו היה מדובר באירוע רגיל.

 

העיתון הממסדי והנפוץ במצרים "אל-אהראם" פרסם כתבה נוקבת בנושא וטען כי בניגוד לבכירים הישראלים שהתחרו במסירת פרטים על התקרית בסיני, מנגנוני הממשלה והגופים הרשמיים במצרים נעלמו לגמרי מהתמונה כפי שקורה בדרך כלל באירועים החשובים.

 

הישראלים הגיבו, המצרים - נעלמו

בכתבה הובעה מורת רוח על כך שכל הבכירים בלשכתו של הנשיא החדש מוחמד מורסי, הממשלה והמועצה הצבאית העליונה סגרו את הטלפונים הניידים שלהם והפכו את הניסיון להשיג מידע מדויק ואמין על הפיגוע למשימה בלתי אפשרית. בעיתון אף הגדילו וכתבו כי "הבכירים הישראלים הגיבו לאירוע כאילו הוא התרחש בתל אביב ולא בשטחה של מצרים".

 

בהקשר זה, הזכירו בעיתון המצרי את דובר צה"ל, הדובר הרשמי של משרד ראש הממשלה ואף את לשכת ההסברה של שר הביטחון שהגיבו לתקרית בגבול בהרחבה. כל זאת אל מול "השתיקה המפחידה" של גורמי הממשל הבכירים במצרים שיצרה מצב שכלי תקשורת רבים, כמו למשל העיתון "אל-מסרי אל-יום", הסתמכו הרבה יותר על הדיווחים מהמקורות הישראליים במקום על המצריים.

  

אלפים עקבו אחרי הטוויטר של דובר צה"ל. הרמטכ"ל בני גנץ בזירת הפיגוע (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
אלפים עקבו אחרי הטוויטר של דובר צה"ל. הרמטכ"ל בני גנץ בזירת הפיגוע(צילום: דובר צה"ל)

 

אחד האנשים שזכו לתגובות חיוביות מצד האזרחים המצרים היה דובר צה"ל בערבית, אביחי אדרעי. אדרעי מסר כל העת עדכונים על מתקפת הטרור בסיני דרך חשבון הטוויטר שלו והצליח למשוך אליו אזרחים רבים ממצרים ששאבו ממנו מידע לגבי המתרחש. גם דוברו ראש הממשלה לתקשורת הערבית, אופיר גנדלמן, משך אליו מצרים רבים אחרי שדיווח בחשבון הטוויטר שלו שהמחבלים בסיני נהרגו על ידי הכוחות הישראליים והמצריים.

 

"שונאים את הישראלים, מכבדים את הכנות שלהם"

בחשבון של דובר צה"ל בערבית, הביעו מצרים רבים תרעומת על כך שהגורמים הישראלים מעורים יותר במצב בגבול מאשר המצרים. אחת מהם, שירין תופיק שמה, כתבה: "אתה כותב את העדכונים אחד לאחד יותר טוב מהטלוויזיה אצלנו שמציגה סדרה". עומר איבן עבד אל-עזיז כתב מצדו: "עד כמה שאני שונא אותך ואת הישראלים, אני מכבד את הבהירות, הכנות שלכם ואת האהבה לאדמתכם. למען האמת, אנחנו מפגרים מאחוריכם".

 

מיד לאחר הפיגוע בגבול פרסמו גולשים מצרים הודעות רבות שביקשו לקבל מידע באשר למתרחש. "האם הסתיימו הקרבות? מהו מספרם של המחבלים?", היו חלק מהשאלות שעלו. אדרעי טען כי בעקבות התקרית בגבול עם מצרים, הצטרפו אתמול לחשבון הטוויטר שלו 4,000 עוקבים. לעמוד הפייסבוק שלו הצטרפו 1,500 גולשים.

  

"מה שקרה מזכיר לנו את הערפול שחווינו בזמן משטרו של חוסני מובארק, כשהתפלאנו מכך שהמידע על האירועים שמתרחשים בתוך מצרים מגיע מבכירים במדינות אחרות".


פורסם לראשונה 06/08/2012 23:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המצרים הסתמכו על הדיווחים הישראליים. זירת הפיגוע
צילום: דובר צה"ל
לאן נעלמו כל הבכירים ברגע האמת? מורסי
צילום: AFP, NILE TV
מומלצים