המוהל שנתבע בגרמניה: "נתחיל למול בסתר"
"זו הפעם הראשונה מאז השואה שמתנכלים ליהודים שמקיימים ברית מילה בגרמניה, וזה מחזיר אותנו לימים ההם", אמר ל-ynet רב העיר הוף. "אנו נמשיך למול. ברוך ה', רוב הבריתות מתקיימות בבתים". מרכז רבני אירופה: "נדבנים יממנו המאבק"
הרב-מוהל דוד גולדברג, שהפך שלא-בטובתו לראשון בגרמניה שלאחר השואה הנתבע לדין בשל עריכת ברית מילה, אמר כי אינו חושש מפני ההליך המשפטי, אך לדבריו, ההליכים המשפטיים שמתנהלים נגדו מחזירים את המדינה שבה הוא מתגורר לימיה האפלים.
עוד בערוץ היהדות - קראו:
- הנזיר היהודי: הכירו את הצדיק שרצה להיות נביא
- רב בגרמניה מואשם בשל עריכת ברית מילה
- יצאת צדיק? תעביר את זה הלאה - ברוח אלול
"זו אנטישמיות", טען בשיחה עם ynet רבה של העיר הוף, "כבר נאמר שזו הפעם הראשונה מאז מלחמת העולם השנייה שמתנכלים ליהודים שמקיימים ברית מילה, וזה בהחלט מחזיר אותנו לימים ההם. אני וחבריי נמשיך למול בכל מקרה, אבל כנראה נצטרך לעשות את זה בסתר. ברוך ה' שרוב הבריתות
מתקיימות בבתים, ואף אחד חוץ מההורים לא צריך לדעת שזה קורה".
הרב גולדברג אמר כי הוא עדיין לא קיבל לידיו את התלונה שהוגשה נגדו, אך למיטב ידיעתו מי שהגיש אותה הוא רופא שטען כי מדובר בפגיעה בגופם של הנימולים. "אנחנו לא מכירים זה את זה, וגם לא נמצאים באותו איזור, אבל הוא ידוע כלוחם נגד ברית מילה", הבהיר הרב, "לפני כחודש הוא אירגן עצומה שעליה חתמו 600 רופאים המתנגדים לעריכת ברית מילה. כנראה הוא נטפל דווקא אליי כי אני מוהל קצת יותר מוכר, ויש לי אתר באינטרנט".
לדברי הרב, בחודשיים האחרונים, מאז פסיקת בית המשפט בקלן שקבעה כי ברית מילה עשויה להיחשב כפשע, העניין עלה לכותרות. "זה עורר סערה והפך לנושא מרכזי פה", אמר הרב, "מדברים על זה בלי סוף ברדיו ובטלוויזיה - וזה עורר מחדש את האנטישמיות. אני מקבל המון אימיילים וטלפונים מאנשים שאני לא מכיר המוחים על עריכת ברית מילה. מצד שני, יש גם הרבה שתומכים בי – כולל כמרים קתוליים. בסך הכל רוב הציבור מתנגד לזה".
הרב גולדברג לא חושש מפני הבאות. "מטבעי, אני אופטימי ומאמין בקדוש-ברוך-הוא שיהיה בסדר", אמר. "אני גם מקווה שהפוליטיקאים שהבטיחו לקדם חוק בעד הבריתות באמת יעשו זאת".
"מאבק נגד היהדות"
מאז שנודע על התביעה התקבלו בארגון מרכז רבני אירופה - המייצג יותר מ-700 רבנים אורתודוכסיים בכל רחבי היבשת - כמה פניות מאנשי עסקים בכירים, יהודים ושאינם יהודים, שהודיעו כי יממנו כל סיוע משפטי שיידרש במאבק המשפטי שעתיד לנהל הרב.
הרב אריה גולדברג, סמנכ"ל מרכז רבני אירופה, הסביר כי "יהודים באירופה חשים שמדובר במאבק נגד היהדות. זה מקומם אותם מחד גיסא, ומאחד אותנו מאידך גיסא. זה אף יוצר סימפתיה והזדהות מצד אוכלוסייה שאינה יהודית. ברגע שהרב יקבל לידיו את מסמכי התביעה, נדאג עבורו לייצוג משפטי ברמה הגבוהה ביותר, וזאת הודות לכמה וכמה אנשי עסקים אירופאיים שהודיעו כי יממנו כל סכום שיידרש".
הכל החל בקלן
בחודש יוני פסק בית המשפט במחוז קלן כי מילה לא רפואית היא "התערבות חמורה ובלתי הפיכה בשלמות הגוף האנושי". בעקבות הפסיקה - שהתייחסה למוהל מוסלמי - פירסם העיתון "פייננשל טיימס" הגרמני מאמר שבו נטען כי על סמך פסיקה זו יש לראות מילה דתית בידי מוסלמים ויהודים כפשע.
במאמר נטען כי רופאים גרמנים שמלו תינוקות שלא לצרכים רפואיים פעלו עד כה בתחום אפור מבחינה חוקית, שכן הם היו יכולים לטעון
שלא היו מודעים לכך שמדובר בפשע, אלא שהתמונה השתנתה.
הפסיקה של בית המשפט עוררה סערה בעולם היהודי והמוסלמי, אבל גורמים רשמיים בגרמניה ניסו להנמיך את גובה הלהבות. דוברה של הקנצלרית אנגלה מרקל אמר כי בכוונת הממשלה למצוא דרך לעקוף את פסיקת בית המשפט. "לכל אחד בממשלה ברור לגמרי שאנחנו רוצים שיהיו חיים דתיים יהודיים ואיסלאמיים בגרמניה", אמר הדובר סטפן סייברט. "ברית מילה שמתבצעת באופן אחראי חייבת להמשיך להיות אפשרית במדינה הזו ללא ענישה".
כמה ימים לאחר מכן מרקל הוסיפה בנחרצות, בדברים שאמרה לחברי מפלגתה: "איני רוצה שגרמניה תהיה המדינה היחידה בעולם שבה יהודים לא יוכלו לקיים את טקסיהם". לדבריה, אימוץ פסיקת בית המשפט בקלן יהפוך את גרמניה ל"מדינה של ליצנים".