שתף קטע נבחר
 

איילת מבשלת לראש השנה: מתכונים בצ'יק צ'ק

איילת הירשמן לא נותנת לחגים לבלבל אותה ומגישה 4 מתכונים קלילים ואלגנטיים, שדורשים מינימום מאמץ ומקנים מקסימום תמורה. בתפריט: עוגת תפוחים ועוגת סילאן, צלי עוף בפירות יבשים וסלט בורגול מתוכשט ברימונים

ימי הרימונים, התמרים, התאנים, וארוחות הענק כבר כאן, תיכף ומיד. אספתי כאן כמה מתכונים מתוך הספרים שלי שעונים בדיוק על העניין של, ובכן, "אין לי המון זמן, אבל אווירת חג כן יש גם יש, וארוחה חגיגית בפתח, ושמחת התחדשות בלב ולכן הכל יהיה קל ופשוט להכנה, בלי לוותר, לרגע, על הטעם".

 

עוד בערוץ האוכל:

 

בתפריט: צלי העוף החגיגי ביין ופירות יבשים, כוכב שולחנות החג שלנו כבר שנים, והוא מרגיע מפני שאפשר להכין אותו מראש ורק לחמם לפני ההגשה ולקשט וכן סלט הבורגול המתוכשט ברימונים שיש בו גם אגוזים ונענע ורכז רימונים חמצמץ - עונתי, בריא וטעים כל כך.

 

לקינוח מככבות עוגות. אחת עם סילאן ותמרים, בחושה ועסיסית, והשנייה - עם תפוחים, רסק תפוחים ליתר דיוק, שאין בה בכלל מוצרי חלב, אם תרצו, וביצים - ועדיין, היא מצוינת, לחה ורכה. שנה טובה שתהיה.

 

סלט בורגול עם רימונים

הדבר הנכון להגיש כמנה ראשונה, כדבר עצמו או כתוספת מרעננת בכל ארוחה החודש.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

300 גרם בורגול בעובי בינוני או דק

3 כוסות (600 מ"ל) מים חמימים או מרק עוף מסונן, חמים

1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 כוס נענע קצוצה דק

5 כפות שמן זית

מיץ מ-1 לימון

1 כף רכז רימונים

מלח, פלפל שחור

1 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס

גרגרים מ-2 רימונים

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הבורגול: שמים את הבורגול בקערה ומכסים במים או במרק. מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים קלות במזלג. משהים 30 דקות.
  2. מרכיבים את הסלט: בודקים מה מצב הבורגול אחרי חצי שעה ואם יש יותר מדי מים, מסננים אותם. המרקם של הבורגול צריל להיות פריך ונגיס, אבל כזה שעדיין נותן קצת התנגדות. מוסיפים את הבצל והנענע, מערבבים, מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, רכז הרימונים מלח ופלפל ואת האגוזים ומערבבים.
  3. מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים את הרימונים. מגישים.

 

עוף בפירות יבשים ורימונים

העיקרית הקלה להכנה, שיש לה גם את השיק החגיגי הזה שצריך בארוחות חג. מניחים על השולחן בנון שאלנט. בזמן שהעוף מתבשל, מכינים קוסקוס מהיר (כזה שלא תופס מקום על הכיריים, כי מערבבים אותו בפשטות בקערה) ומגישים עליו ברשמיות את המנה. עם הרימונים למעלה, זה כבר חג מושלם. מתכון מהספר "ראש השנה הקל שלי".

 

עוף בפירות יבשים ורימונים (צילום: אוהד רומנו) (צילום: אוהד רומנו)
עוף בפירות יבשים ורימונים(צילום: אוהד רומנו)

 

המרכיבים:

לתאנים ולצימוקים ביין:

1 כוס תאנים מיובשות

1/2 כוס צימוקים

1/4 כוס סוכר חום

1 כוס יין אדום (למשל קברנה סוביניון או מרלו)

2 מקלות קינמון או 1 כפית קינמון טחון

 

לעוף:

1 חבילה (450 גרם) ממרח תמרים מוכן

1 כוס אגוזי מלך חצויים

2 כפות רוטב סויה

1/3 כוס מיץ תפוזים

פלפל שחור, מלח לפי הטעם

8 כרעיים של עוף, חצויות

 

להגשה:

גרעינים מ-2 רימונים, קוסקוס

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את התאנים והצימוקים: שמים את התאנים, הצימוקים והסוכר בסיר, יוצקים עליהם את היין, מוסיפים את מקלות הקינמון (או הקינמון הטחון) ואת הציפורן (אם רוצים) ומבשלים מעל להבה נמוכה כרבע שעה. מסירים מהכיריים ומצננים. מעבירים לקערה גדולה.
  2. מכינים את העוף: מוסיפים לקערת התאנים את ממרח התמרים, האגוזים, רוטב הסויה ומיץ התפוזים. מתבלים בפלפל השחור (אין צורך במלח, כי הסויה מלוחה, אבל אם לא מספיק לטעמכם, תוסיפו גם קצת מלח), מערבבים היטב כדי שתתקבל משרה סמיכה קצת ומוסיפים את העוף. שורים כך שעתיים לפחות (עד לילה).
  3. הצלייה: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום. מסדרים את חלקי העוף, עם התאנים והצימוקים בתבנית, יוצקים מלמעלה את הרוטב וצולים 10-5 דקות, עד הזהבה. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות), מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים עוד 40 דקות, עד שחלקי העוף צלויים ושחומים. אם צריך, מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד חמש דקות, להזהבה-השחמה מושלמת.
  4. ההגשה: מסדרים את הקוסקוס בקערת הגשה גדולה, ומניחים עליו את חלקי העוף עם התאנים והצימוקים. מפזרים את גרעיני הרימון ומגישים.

 

עוגת תמרים וסילאן לראש השנה

כיכר דחוסה, עסיסית ומצוינת, משהו בין עוגה ללחם מתוק, שכיף לאכול ביום-יומיים הראשונים להכנה כמו שהיא, וביום השלישי לקלות פרוסות שלה בטוסטר, ולאכול עם חמאה וריבת תפוזים. מתכון מהספר "שנה של אוכל טוב".

 

עוגת תמרים וסילאן לראש השנה (צילום: אוהד רומנו) (צילום: אוהד רומנו)
עוגת תמרים וסילאן לראש השנה(צילום: אוהד רומנו)

 

המרכיבים (לבנית באורך 25 ס"מ):

150 גרם חמאה, רכה

4 כפות (80 מ"ל) סילאן (דבש תמרים)

1 כוס (200 גרם) סוכר חום כהה

2 ביצים

1 כוס (200 מ"ל) חלב

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח

1 כפית קינמון טחון

12 תמרים יבשים (כדאי מזן מג'הול), מגולענים וקצוצים דק

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
  2. שמים בקערת המערבל את החמאה, הסליאן והסוכר ומקציפים לקרם בהיר ותפוח. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומקציפים קצת אחרי כל הוספה. מסירים את הקערה מהמערבל. מוסיפים חצי מכמות החלב וחצי מכמות הקמח ומערבבים ידנית בתנועות קיפול אחידות. מוסיפים את שאר החלב והקמח ומערבבים שוב בתנועות אחידות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  3. מוסיפים פנימה את הקינמון והתמרים ומערבבים בכמה תנועות אחידות לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים 50 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשהוא נקי, עט מעט פירורים עליו (אם העוגה משלימה במהירות בחלקה העליון, אבל עדיין לאמתייצבת בחלקה הפנימי, מכסים את החלק העליון ברדיד אלומיניום וממשיכים לאפות כך).
  4. מוציאים ומצננים. מחלצים מהתבנית וממשיכים לצנן לטמפרטורת החדר. מגישים (או ומרים מכוסה, עד ארבעה ימים).

 

עוגת תפוחים עם קרם שקדים לחגים

טעימה כל כך, לחה ורכה, ואם רוצים - אפשר להכין אותה בלי מוצרי חלב. והיא גם לא כוללת ביצים, מה שהופך אותה לעוגה טבעונית, אם תרצו, ובכל מקרה, לדבר הטוב שמוציאים בסוף הארוחה ומתענגים. מתכון מהספר "בית חם".

 

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ):

1/3 כוס (70 מ"ל) שמן צמחי כמו קנולה או תירס + שמן לשימון התבנית

170 גרם קמח תופח

1/2 כוס סוכר

2 כפיות קינמון טחון

1/4 כפית מלח

1/2 1 כוסות (300 גרם) רסק תפוחים

 

לקרם השקדים:

1 כוס (200 מ"ל) מים רותחים

4 שקיות תה שקדים

1 כוס (200 גרם) סוכר

200 גרם חמאה או מרגרינה

 

אותה תמיד אוהבים. עוגת תפוחים (צילום: יוסי סליס) (צילום: יוסי סליס)
אותה תמיד אוהבים. עוגת תפוחים(צילום: יוסי סליס)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. משמנים את התבנית בשמן או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים בשמן.
  3. מכינים את העוגה: שמים בקערה גדולה את השמן ואת הסוכר ומערבבים במטרפה ידנית עד שהם מתאחדים למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח, הקינמון הטחון והמלח ומערבבים היטב עם כף עץ, עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומיישרים את העיסה לגובה אחיד. אופים בתנור החם 30-35 דקות, או עד שהעוגה יציבה וזהובה, לפעמים לעתים עם בקע במרכזה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא כשעליו מע פירורים. מוציאים ומצננים.
  4. מכינים את הקרם: יוצקים את המים הרותחים לסיר ומניחים על הכיריים בלי להדליק את הלהבה. מוסיפים את שקיקי התה ומשהים במשך 10 דקות. מוציאים את השקיקים מהמים ומוסיפים את הסוכר. מערבבים. מחממים את הסיר על להבה בינונית 5-7 דקות ומערבבים מדי פעם. מכבים את הלהבה ומוסיפים פנימה את החמאה או המרגרינה. מכבים את הלהבה ומצננים. מעבירים למקרר כדי שהקרם יתייצב, חצי שעה לפחות.
  5. מורחים את הקרם היציב על העוגה. מגישים.

  

  • לעמוד המתכונים של ראש השנה בערוץ האוכל

     

    • את מחברת ספרי הבישול איילת הירשמן אפשר לראות בתוכנית הטלוויזיה "פשוט וטעים עם איילת הירשמן"

  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אוהד רומנו
    עוף בפירות יבשים ורימונים
    צילום: אוהד רומנו
    צילום: עדי אורני
    איילת הירשמן
    צילום: עדי אורני
    מומלצים