ניר צוק מבשל מסל המזון של פתחון לב
סל המזון של עמותת "פתחון לב" מכיל מרכיבים פשוטים ובסיסיים, אבל זה לא אומר שאי אפשר ליהנות מהם ולהכין מהם ארוחת חג מושקעת ומיוחדת, ניר צוק מכין סעודה עם מנות שכולם ייהנו מהן
בכל שנה, בזמן החגים, מבקשים מאיתנו לפתוח את הלב ולתרום למען אלה שאין ביכולתם לרכוש מוצרים בסיסיים כדי להכין את ארוחת החג. המרכיבים הנכללים בסל הם מוצרים שכמעט לכל אחד מאיתנו יש בבית ולכן הם עלולים להיראות לא חגיגיים מספיק לארוחת חג. אבל דווקא משום שאלה מרכיבים שמוכרים לכל ואנחנו נהנים מהם במשך כל השנה, אין שום סיבה להוציא אותם מהתפריט לכבוד החג. הנה 4 מנות שיעשו לכולם חג שמח.
- תרמו עוד היום כדי שלכולנו יהיה חג שמח ניתן לתרום גם בטלפון 5453* או דרך הסלולרי- לתרומה של 18 ש"ח שלחו SMS עם המילה לב למספר 9555
- לעמוד המיוחד של "פתחון לב" ב-ynet
סלט סלק תפוחי עץ וויניגרט דבש
המרכיבים (ל-4 מנות):
לסלט:
2 סלקים
2 תפוחים מסוג סמית
ראש חסה שטוף היטב
1/2 בצל לבן מקולף
חופן שקדים קלויים
לוויניגרט:
שן שום כתושה
2 כפות דבש
כף חרדל
3/4 כוס שמן סויה
מיץ מ-2 לימונים סחוטים
אופן ההכנה:
- מבשלים את הסלקים במים עד לריכוך. מקלפים ופורסים לפרוסות דקות.
- מקלפים את התפוחים ופורסים לפרוסות בהתאם לסלק.
- חותכים גס את החסה.
- פורסים את הבצל לפרוסות דקות.
- מכינים את הוויניגרט: שמים בקערת ערבוב את השום, הדבש, החרדל והלימון, מערבבים בעזרת מטרפה. מוסיפים, תוך כדי ערבוב ובהדרגתיות את השמן עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
- הרכבת המנה: מניחים בקערה את הסלט, מזלפים מעט ויניגרט, מערבבים ומגישים בצלחת הגשה.
אורז קסם עם אפונה וגזר
המרכיבים (ל-6 מנות):
2 כוסות אורז
1/4 כוס שמן
1 קופסה אפונה וגזר, מסוננת
3 בצלים קצוצים דק
250 גרם חזה עוף קצוץ לקוביות
1 ענף רוזמרין קצוץ
1 כפית כורכום
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומערבבים.
- מוסיפים את האפונה והגזר, הרומזמרין והעוף ומכסים ב-3 כוסות מים רותחים.
- מתבלים בכורכום, מלח ופלפל, סוגרים את המכסה ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
קציצות בקר, תפוח אדמה ושעועית שחורה
המרכיבים (ל-4-6 מנות):
לקציצות:
1 ק"ג בשר בקר טחון
300 גרם עוף טחון
2 בצלים קצוצים דק
צרור פטרוזיליה קצוצה
100 גרם פירורי לחם
מלח ופלפל
לרוטב:
כוס שעועית שחורה שהושרתה במים לילה שלם.
בצל חתוך גס
2 תפוחי אדמה, קלופים חתוכים לקוביות
קופסת רסק עגבניות (250 גרם)
2 שיני שום, פרוסות
כף כמון
כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות , לשים היטב עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות.
- מכינים את הרוטב: בסיר גדול, עם מעט שמן, מטגנים את הבצל והשום.
- מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, ומים. מוסיפים את השעועית ותפוחי האדמה ומבשלים כשעה.
- בודקים שתפוח האדמה והשעועית רכים, מוסיפים את הקציצות בעדינות לתבשיל, ומבשלים כחצי שעה נוספת.
תפוח עץ מבושל בדבש ותבלינים עם גלידת וניל
המרכיבים (ל-4 מנות):
5 תפוחי עץ מסוג סמית
1/2 כוס דבש
מקל קינמון
2 זרעי ציפורן
מיץ מ-2 לימונים
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את התפוחים וחותכים לשישיות. (מנקים מגרעינים).
- מניחים בסיר את התפוחים יחד עם המים, הדבש והתבלינים ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים.
- מסננים את התפוחים, מניחים על צלחת ומוסיפים כדור גלידה.
- ארגון פתחון לב פועל בשיתוף עם "ידיעות אחרונות" ו-ynet כדי שלא תהיה שום צלחת ריקה על שולחן החג. תרמו
עוד היום כדי שלכולנו יהיה חג שמח. ניתן לתרום גם בטלפון 5453*
- ניר צוק הוא השף של מתחם
המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר" ביפו העתיקה