שתף קטע נבחר

למדתם כמה תארים? לא בטוח שהשכר ישתפר

כשני שלישים ממסיימי תואר שני לא מרוצים מתרומת הלימודים לקריירה שלהם - כך עולה מסקר של הלמ"ס. רק שליש העידו על שיפור בשכר

סקר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) בנוגע להמשך עבודה ולימודים לאחר תואר אקדמי פורסם היום (ג') וממצאיו מראים כי גם בשנים האחרונות, האוניברסיטאות המשיכו להיות המוסד המרכזי שמכשיר תלמידים לתארים מתקדמים.

 

 

כמו כן, מראים הממצאים כי קיים פער גדול בין היקף ההשקעה במחקר הנדסי ומדעי להיקף ההשקעה במחקר חברתי ורוחני. בנוסף, הנתונים מעלים סימני שאלה סביב ההנחה שתארים מתקדמים מהווים אמצעי לשיפור השכר.

 

מהסקר, שנערך בקרב כששת אלפים אזרחים שסיימו תואר ראשון ב-2006, עולה כי 55% מקרב מקבלי תואר ראשון מהאוניברסיטאות המשיכו בלימודים אקדמיים תוך חמש שנים מסיום התואר הראשון, לעומת 32% מקרב מקבלי תואר ראשון מהמכללות האקדמיות. 45% מקרב בוגרי האוניברסיטה המשיכו לתואר שני ו-6% המשיכו לתואר שלישי, לעומת 29% מבוגרי המכללות האקדמיות שהמשיכו לתואר שני ואחוז אחד שהמשיך לתואר שלישי.

  

שיעור הבוגרים מתחומי מדעים והנדסה שהמשיכו ללימודי תואר שלישי גבוה פי ארבעה משיעור הממשיכים מתחומי מדעי הרוח והחברה (8% לעומת 2%). ניתן לייחס את הפער הזה לכך שבתחום המדעי וההנדסי ישנן יותר מלגות קיום עבור תלמידי מחקר.

 

בתואר שני התמונה שונה לחלוטין

עם זאת, בלימודים לתואר שני התמונה שונה לחלוטין, בעיקר בגלל הנטייה ללמוד תואר שני במינהל עסקים. נמצא כי 74% מהלומדים לתואר שני למדו בפקולטות למדעי החברה ו-38% בחוגים למינהל עסקים בפרט. עוד נמצא, כי 34% מבוגרי תואר ראשון בתחומי מדעים והנדסה שהמשיכו בלימודי תואר שני, למדו מינהל עסקים.

 

האם הנהירה ללימודי תואר שני במינהל עסקים משתלמת? לא בטוח. כשני שלישים ממסיימי תואר שני העידו על שביעות רצון מתרומת הלימודים לקריירה שלהם ומהאופן בו שיפרו הלימודים את כישוריהם לצורך השתלבות בשוק העבודה. לעומת זאת לקבלת התואר השני הייתה השפעה מצומצמת יחסית על השכר ותנאי העבודה: רק שליש העידו על שיפור בשכר, בתנאי עבודה וקידום בתפקיד כתוצאה מקבלת התואר השני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים