שתף קטע נבחר
 

הסוף לסמל של דימונה: מפעל כיתן סוגר שעריו

מפעל כיתן הוקם בשנת 1958 ובשנות השיא העסיק כ-1,700 עובדים. היום, מצבת עובדיו מונה 40 איש אשר הולכים לביתם. ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה לשיפור תנאי הפרישה

מפעל הטקסטיל כיתן שבדימונה סוגר את שעריו לאחר 54 שנות פעילות. במפעל מועסקים כ-40 עובדים והחברה תשלם את שכרם, את כל תנאי הרווחה ואת מלוא פיצויי הפיטורים.

 

 

מפעל כיתן הוקם בשנת 1958 ובשנות השיא העסיק כ-1,700 עובדים. היום, כאמור, מצבת עובדיו מונה 40 איש אשר הולכים לביתם.

 

אסתר אלדן, מנכ"לית כיתן הודיעה היום (א') כי פעילות הייצור תופסק בסוף החודש.

 

אלדן אמרה: "בימים אלה אנו עושים מאמצים להשכיר את שטח המפעל לחברה תעשייתית אחרת וזאת על מנת לספק מקומות תעסוקה לעובדים שיסיימו עבודתם במפעל. בשנתיים האחרונות כבר הושכרו חלקים משטחי המפעל ל-2 חברות אחרות בתחום התעשייה והלוגיסטיקה ורבים מעובדי המפעל נקלטו על ידי חברות אלה".

 

"לאחר שנים רבות של הפסדים כבדים, לא נוכל להמשיך ביצור במפעל, אני רוצה להודות לעובדים שעבדו במפעל שנים רבות".

 

אלדן ציינה כי הקושי של תעשיית הטקסטיל הוא גדול, עלויות העבודה, האנרגיה והיבוא המתחרה, לא משאירים מקום לתעשיית טקסטיל בישראל.

 

בשנתיים האחרונות המצב החמיר מאוד והחברה החלה לייבא את מוצריה מיצרנים בטורקיה והמזרח הרחוק כמו רוב החברות הישראליות המוכרות מוצרי טקסטיל.

  

ב‭2010-‬ הפסידה כיתן 34 מיליון שקל, וב‭,2011-‬ בעקבות צעדי ההבראה, הצטמצם ההפסד ל‭16-‬ מיליון שקל. השנה צפוי עוד צמצום בהפסד.

 

לאחר הפסקת הייצור בישראל תמשיך החברה ותעסיק כ-150 עובדים בארץ ובחו"ל. רשת חנויות כיתן בארץ ופעילות המותג "אספרי" בחו"ל ימשיכו ללא שינוי.

 

לאור זאת, ההסתדרות במרחב נגב מרכזי הכריזה היום על סכסוך עבודה במפעל שעומד לפני סגירה. הההסתדרות דורשת פיצויים מוגדלים לכ-40 העובדים המועסקים במפעל של עד 170% במתווה דומה להסדר הסגירה של "כיתן נצרת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לא נוכל להמשיך ביצור במפעל"
צילום: אילנה קוריאל
מומלצים