שתף קטע נבחר

 

מפץ פוליטי: פרץ עוזב את יחימוביץ' ועובר ללבני

הסכסוך בין עמיר פרץ לשלי יחימוביץ' מוביל לרעידת אדמה פוליטית ולפילוג בעבודה. יו"ר העבודה לשעבר פרץ חוצה את הקווים ועובר למפלגה החדשה של לבני, יוצב במקום השלישי ברשימה. פרץ: "יחימוביץ' דחתה את היד המושטת"

רעידת אדמה פוליטית ביום האחרון להגשת הרשימות לוועדת הבחירות: עמיר פרץ, שנבחר למקום השלישי לרשימת העבודה לכנסת, חוצה הבוקר (יום ה') את הקווים ומצטרף לרשימתה של ציפי לבני. פרץ יוצב במקום השלישי ברשימה. ynet העביר בשידור חי את מסיבת העיתונאים שבה הכריז פרץ על חבירתו ללבני.

 

רעידת אדמה פוליטית: פרץ הצטרף ללבני    (צילום: יהונתן צור)

רעידת אדמה פוליטית: פרץ הצטרף ללבני    (צילום: יהונתן צור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ביום ראשון: יחימוביץ' ביטלה פגישה עם פרץ

 

במסיבת העיתונאים בתל-אביב תקף פרץ בחריפות את יו"ר העבודה שלי יחימוביץ' ואמר: "אני מכבד תהליכים דמוקרטיים ומהרגע שנבחרה היא קיבלה ממני את כל הגיבוי. לא יכולתי לעזור לה, אף כי רציתי מאוד והיא תמיד דחתה את היד המושטת". על דרכה הוא אמר: "אין לה כל זכות לוותר על החזון המדיני. בחודש האחרון התקיימו פריימריז בעבודה, שהיה מסע ארוך ומרתק. אמרתי שמפלגה היא כמו רכבת ובכל מערכת בחירות בוחרים קטר מרכזי והפעם זה המאבק לצדק חברתי. שני הקרונות המרכזיים הם החברתי והמדיני, שניהם באותו גודל ושניהם מחכים בתחנה. כולנו רוצים שלום, אך במערכת בחירות מנסים להסתיר אותו כי חוששים שאולי המאבק עליו הוא נטל אלקטורלי".

 

לבני במסיבת העיתונאים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
לבני במסיבת העיתונאים(צילום: מוטי קמחי)

 

הוא המשיך במתקפה, לאחר שפירט את דרכו הארוכה במפלגת העבודה. "זו הפעם הראשונה בחיי שחוויתי מהי שנאת חינם שמגיעה מהבית הפוליטי שלך, של שותפיך. מסתבר שהיא קשה יותר ופוגעת יותר. על מה יצא הקצף? על כי דיברתי שלום?", שאל פרץ, "אני באמת חושב שבלי הסכם מדיני לא יהיה צדק חברתי והשילוב ביניהם הוא המפתח לצמיחה".  

 

פרץ אמר כי הוא פונה למצביעי הליכוד. "אני אוהב אנשי ליכוד, אוהבי מדינת ישראל. הם יודעים כי הליכוד-ביתנו לא מובילים אותם לשום מקום אלא להקצנה ועימות עם העולם כולו", הוא אמר. "אנו כאן כדי להשיג רוב חוסם ואם תעזרו לנו לא ניתן להזדמנות ההיסטורית לחמוק מידינו ונקים ממשלה בראשותה של לבני. היום אנו מתחייבים להקים כיפת ברזל חברתית ומדינית".

 

יש איחוד. פרץ ולבני (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יש איחוד. פרץ ולבני(צילום: מוטי קמחי)

 

לבני אמרה במסיבת העיתונאים, שבה הציגה את פרץ, כי "זו הזדמנות כמעט אחרונה למי שלא מאמין בממשלת נתניהו ודרכה להציג אלטרנטיבות רעיוניות ואישיות לדרכה הרעה". היא אמרה כי ניסתה לאחד כוחות בגוש השמאל-מרכז כדי לקדם את הנושא המדיני. "בשיחות שקיימתי עם ראשי המפלגות, יאיר לפיד, שלי יחימוביץ' עוד לפני הקמת התנועה - הצגתי רעיון של שילוב כוחות ואחדות. עשיתי את זה גם אחרי הקמת התנועה כרעיון של שילוב רשימות. הצעתי שותפות אמת והצעתי לשלי רוטציה בראשות הממשלה על מנת שלציבור תהיה אלטרנטיבה", אמרה לבני. לדבריה, ההצעות שלה נענו בשלילה. "לא חזרתי לפוליטיקה כדי לקבל סידור עבודה במפלגה שאני לא מאמינה בדרכה", היא אמרה.

 

על פרץ אמרה לבני: "פרץ יוכיח שהוא יכול להתעקש מול כולם כשהוא מאמין במשהו, כפי שעשה בכיפת ברזל. שנינו פועלים היום באמונה גדולה לא רק בדרך, אלא גם באמונה שאפשר להחליף את הממשלה הזו ולהביא סוף סוף תקווה לאזרחי ישראל".

 

יחימוביץ' סירבה להיפגש

מאז פרסום תוצאות הפריימריז ביום שישי דרש פרץ מיחימוביץ' להתחייב בפומבי לכך שלא תשב בממשלה אחת עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן. יו"ר המפלגה סירבה להצהיר זאת באופן חד משמעי ופרץ בתגובה הודיע כי מבחינתו ישיבה בממשלה כזו היא קו אדום. בנוסף, ביקר פרץ את העובדה שמפלגת העבודה בראשותה של יחימוביץ' קורצת לקולות הימין ונמנעת מלהגדיר עצמה מפלגת שמאל. הוא דרש לחדד את הקווים המדיניים ואמר כי אסור לשכוח שמפלגת העבודה היא המובילה של מחנה השלום. בנוסף יחימוביץ' קבעה פגישות עם אלו שנבחרו לרשימת העבודה, אך לא עם פרץ.

 

דברי הביקורת של פרץ נגד יחימוביץ' עוררו ביקורת גם בסיעה. במוצאי שבת קרא המזכ"ל חיליק בר לאחד את השורות ולא לתת לפלגנות מקום בסיעה. גם חבר הכנסת יצחק (בוז'י) הרצוג יצא להגנתה של יחימוביץ' ואמר כי עמדתו של פרץ אינה עמדת הסיעה.

 

פרץ נעדר מהאירוע באמצע השבוע שבו הציגה מפלגת העבודה את מצעה הכלכלי. הוא היה היחיד

 מבין עשרת הראשונים ברשימה, שלא הגיע לאירוע באשדוד. רק לפני יומיים מתחה יו"ר העבודה שלי יחימוביץ' על פרץ ואמרה מבלי להזכיר את שמו: "יש התנהגות שנועדה לחבל בניסיון המאומץ שיש לו סיכוי להחליף את ממשלת נתניהו".

 

פרץ (60) היה יו"ר העבודה בשנים 2007-2005 ותפקידו הבכיר היה שר הביטחון בממשלת אולמרט. את פעילותו הפוליטית החל פרץ ב-1983 כאשר התמודד וניצח מטעם מפלגת העבודה בבחירות על ראשות מועצת שדרות. הוא מכהן בכנסת משנת 1988. במקביל הוא כיהן כיו"ר ההסתדרות בין 1995 ל-2006.

 

מוקדם יותר הבוקר הודיע האלוף במיל' אלעזר שטרן על הצטרפותו ללבני. בהודעת התנועה נמסר כי יהיה לו חופש הצבעה בנושאים מדיניים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרץ ולבני, היום
צילום: מוטי קמחי
צילום: אבי רוקח
פרץ נטש. יחימוביץ'
צילום: אבי רוקח
מומלצים