אימה בקנדה: עיט חטף פעוט בפארק. צפו
לא, זה לא חלק מסרט אימה של אלפרד היצ'קוק . גולש ביוטיוב שמכנה את עצמו MrNuclearCat העלה לרשת סרטון וידאו שבו נראה עיט זהוב מנמיך עוף וחוטף פעוט בפארק במונטריאול, קנדה.
זהות בדויה: מהיכן הגיע העיט ש"צד" ילד בקנדה?
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
בתחילת הסרט נראה העיט, שגודלו כשני מטרים, חג באוויר מעל פארק ציבורי, ככל הנראה פארק מאונט רויאל המקומי. לפתע הוא הנמיך עוף במהירות ונעץ את טופריו במעילו של הפעוט בטרם הפיל אותו לקרקע. האיש שצילם את הסרט, אביו של הפעוט, מיהר לעבר בנו שלא נפגע מהנפילה, אך פרץ בבכי ונראה מבוהל.
עם עלייתו של סרטון הווידאו ליוטיוב הוא הפך ללהיט ויראלי וזכה לעשרות אלפי צפיות. בין המגיבים לסרטון היו כאלה שהטילו ספק במהימנותו.
עוד חדשות בעולם :
בת הרודן או עורך הדין. דרום קוריאה בוחרת נשיא
כמו בסרטים: קשרו סדינים לחבל וברחו מהכלא
פוקס ניוז: לנזה זעם על אמו שהתכוונה לאשפזו
סרט מזויף או אותנטי?
הגולש opennewscast כתב: "במשך 15 שנה עבדתי עם תמונות דיגיטליות ואני משוכנע שזה מזויף. הגלישה של העיט ב-0:10 דקות נראית כמו דבר שנוצר על ידי מחשב".
והיו מי שהתייחסו לסרטון בבדיחות. beepeachie כתב: "ובכן בני, אני לא יודע בדיוק איך לספר לך את זה, אבל אתה הופלת על הראש כשהיית ילד. על ידי עיט".
בתחילה הועלתה השערה כי מדובר בעיט זהוב צעיר (Golden Eagle - Aquila chrysaetos), אחד מדורסי היום הגדולים והנפוצים בצפון אמריקה וקנדה. הוא עיט חזק הדואה בגובה רב ובעל יכולות ציד מגוונות.
ד"ר עופר בהט, ביולוג, המלמד בפקולטה לביולוגיה בטכניון וחוקר דורסים צפה בבוקר בסרטון לבקשת ynet ובחוות דעתו הראשונה סבר כי לא היה מדובר בזיוף, וכי אכן מדובר בעיט זהוב. הוא ציין כי אם אכן מדובר באירוע אמיתי הוא נחשב לחריג ביותר מאחר שנוכחות של עיט זהוב בשטח עירוני בקנדה היא נדירה. הוא ייחס זאת בתחילה למצוקת המזון בחורף ולגילו הצעיר של העוף הדורס ש"תקף" את הילד.
לאחר מכן בחנו בדקדקנות את הסרטון צפרים נוספים מישראל, ביניהם יהונתן מירב, צפר ומנהל תחום תיירות במרכז הצפרות הישראלי של החברה להגנת הטבע. לדבריו, מדובר בדורס ממין עקב שחור חזה (פירוש כללי לשם הדורס. א.א.) ובשמו האנגלי Black Breasted Hawk שמקורו באוסטרליה.
בהט, שבחן שוב את הסרטון, הסכים עם הזיהוי של מירב. "הפעם עברתי על הסרט שוב, לאט ובשקט, ולא בלחץ מיידי לזיהוי. ואכן, כשבוחנים היטב ולאט, הזיהוי של עיט סלעים צעיר איננו נכון ואכן נראה שזה יכול בהחלט להיות Black Breasted Hawk אוסטרלי", הוא אומר.
לעיטים גדולים אכן יש יכולת לדרוס חיות במשקל של עד פי שניים ממשקל גופם, דבר שעשוי לאפשר לעיט
באופן תיאורטי לשאת פעוט קטן. בהט, שחקר את העיטים הזהובים בישראל במשך ארבע שנים וכתב על עולמם עבודת מאסטר, מדגיש כי בספרות המקצוענית ישנם איזכורים מועטים ביותר של תקיפות בני אדם.
לדברי בהט, "מחקרים שנערכו בארצות הברית באמצעות מדי לחץ שהותקנו בתוך בובות ופוחלצים גילו כי לחץ הדריסה של טופר של עיט זהוב, עשוי להגיע ל-300 קילוגרם לסנטימטר רבוע. לחיצת טופר אמורה לסייע לעיט לשבור מפרקת של שועל או גדי".
Read this article in English