קו המשווה: מי בעד להתיר לכולם לעשן ג'וינט?
המריחואנה הרפואית פורחת, אבל עמדת עלה ירוק עוד לא נכנסה לזרם המרכזי של הפוליטיקה הישראלית. מה אומרים במפלגות על לגליזציה?
סוגיית הלגליזציה של סם המריחואנה עברה דרך ארוכה מאז עלתה לראשונה לדיון ציבורי בבחירות 99', אז רצה לראשונה מפלגת עלה ירוק לכנסת. נציגי המפלגה שחרטה על דגלה את השימוש החופשי בסם היו חשופים לביקורת קשה מצד הפוליטיקאים, שראו בהם "פורעי חוק". יותר מ-34 אלף איש שהצביעו עבורם אותתו לנבחרי הציבור שיש כאן משהו גדול יותר.
עוד עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
במקביל לריצה לכנסת, הובילו תומכי הלגליזציה מאבק ארוך וממושך, הנשען על תקדימים בעולם המערבי, לטובת מה שהם מכנים "מדיקליזציה" של הסם - שימוש חוקי בצמח הקנאביס למטרות רפואיות. מה שהיה פעם חלום מופרך הפך למציאות, כשאחרי שנים רבות הכירה המדינה בסגולותיו של הצמח למטרות רפואיות והתירה שימוש בצמח בכמויות מוגבלות ובכפוף לאישור רופא, לחולי סרטן ומחלות סופניות אחרות. כיום ישנם סניפים מוכרים ורשמיים של עמותת "תיקון עולם" המייצרת ומספקת את הצמח לחולים.
מה אומרים במפלגות? כתבות קודמות
מי יקדם תחבורה ציבורית בשבת?
המאבק להתרת השימוש בסם התחדד בשנים האחרונות, בהתאם לתהליכים דומים שקורים בעולם המערבי, ומתמקד בסוגיית אי-הפללה של משתמשים שימוש אישי בצמח. אז מה חושבים במפלגות?