שתף קטע נבחר

 

לא עומדים במשכנתה: עלייה גדולה בפונים לסיוע

דו"ח מלמד על זינוק של עשרות אחוזים בפניות לסיוע מצד משפחות המתקשות לעמוד בתשלומי המשכנתה. "היא מוטטה אותנו. אנחנו חיים סביב הלחץ והדיכאון", מספרת אם לשלושה

"המשכנתה מוטטה את המשפחה שלנו", מספרת מרגריטה זרבאילוב, בת 35, נשואה ואם לשלושה. "תשע שנים שילמנו בזמן כל חודש, אבל אחרי שבעלי פוטר ולא עבד כמה חודשים לא הצלחנו לשלם וקיבלנו צו פינוי מהבית כמה ימים לפני שהייתי אמורה ללדת". מאז היא הצליחה לדחות את הפינוי בעזרת התערבות של עמותת "ידיד". "הריביות והתשלומים לעורך הדין הרגו אותנו", אומרת מרגריטה, שכדי להחזיר את הכסף עובדת סביב השעון בשתי עבודות. "החיים הם סביב הלחץ, הכסף והדיכאון".

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

מרגריטה לא לבד. דו"ח חדש של עמותת "ידיד" מלמד על עלייה של עשרות אחוזים בשנתיים האחרונות בפניות למרכזים למיצוי זכויות שמפעילה העמותה, מצד משפחות המתקשות לעמוד בתשלומי המשכנתה. לפי הדו"ח, שכר הטרחה של עורכי הדין וכונסי הנכסים בתיקים של חייבי משכנתאות גבוה פי שלושה ויותר משכר הטרחה של עורכי דין הממלאים תפקידים דומים בתחומים אחרים.

 

מנתוני "ידיד", שיוצגו מחר בכנס שתערוך העמותה במלאות 10 שנים לפרויקט "שנת הדיור", עולה כי בשנת 2012 פנו לעמותה 2,323 בני אדם בבקשה לסיוע בתחום הדיור לעומת כ-2,000 פונים בלבד שנרשמו בשנת 2011.

 

"היעדרו של דיור בר השגה או דיור מוזל לשכירות, מדיניות ממשלתית אשר עודדה בעלות על דירות והתנהלות הבנקים, הביאו לגידול ניכר במספר המשפחות והיחידים שנקלעו למצוקה כלכלית לאחר שלא הצליחו לעמוד בתשלומי המשכנתה לאורך זמן", קובעות מחברות הדו"ח, עו"ד ורדית דמרי-מדר, מנהלת המחלקה המשפטית של "ידיד", ועו"ד שני רבינוביץ', הממונה על תחום הדיור במחלקה.

 

"משפחות שמפגרות בתשלומי המשכנתה לפרק זמן של חצי שנה ומעלה צוברות ריביות, תשלומי שכר טרחה לעו"ד של הבנקים ועיקולים. משם הדרך להתרסקות קצרה", אמרה רבינוביץ' ל-ynet. "בהתנהלותם גורמים הבנקים לעיתים קרובות

לחובות הלווים לתפוח לממדים גדולים בהרבה מהחוב המקורי".

 

לפי הדו"ח, תשלום שכר הטרחה של עורכי הדין מטעם הבנקים וכונסי הנכסים המנהלים את תיקי מימוש המשכנתה בלשכות ההוצאה לפועל, הוא אחד החסמים הגדולים העומדים בפני לווים המבקשים להסדיר את חובותיהם. "כשאתה מגיע לצבירת חוב אחרי חצי שנה אתה צריך קודם כול לשלם את שכר הטרחה, אחרת אין הסדר והחוב שלך הולך וגדל", מוסיפה עו"ד רבינוביץ'. לדבריה, "הבנקים נוהגים להתנות את ביצוע החלטות הוועדה להסדרת החוב בתנאים אשר קשה ללווים לעמוד בהם".


פורסם לראשונה 25/12/2012 23:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הריביות והתשלומים לעורכי דין הרגו אותנו"
צילום: shutterstock
עמותת ידיד. עלייה של עשרות אחוזים בפניות
מומלצים