עובדי היי-טק נוטלים 50% יותר הלוואות בבנק
האם מצבו הפיננסי של עובד ההיי-טק בכי רע? כנראה שלא. עובדי המגזר נוטלים 50% יותר הלוואות מיתר לקוחות הבנק, ושיעור המחזיקים בתיק ניירות ערך בקרבם גבוה ב-30%. וכמה היי-טקיסטים מנהלים חשבון משותף עם בן הזוג?
לידיעת מנהלי הבנקים: עובדי ענף ההיי-טק הם הפעילים ביותר בחשבונות שלהם, וכפועל יוצא גם הרווחיים יותר לבנק.
לכתבות נוספות בערוץ הקריירה
- שינויים במס הכנסה: כך ייראה תלוש השכר שלכם
- יש מקום לבעלי מוגבלויות בחברות היי-טק
- הסיפורים הכי חמים - בפייסבוק של ynet
בדיקת בנק איגוד שנערכה בקרב 1,500 לקוחות הבנק מצביעה כי עובדי המגזר המשתכר ביותר במשק נוטלים 50% יותר הלוואות מיתר לקוחות הבנק. שיעור המחזיקים בתיק ניירות ערך בקרבם גבוה ב-30% משאר הלקוחות. בבדיקה דגם הבנק באופן אקראי 1,500 לקוחות החברים במועדון היי-טק זון, המאגד עובדים בענף מ-450 ארגונים.
"אנו מזהים בקרב לקוחות ההיי-טק דפוסי פעילות בנקאית ערים יותר ביחס לממוצע הארצי", מסביר דגן רונן, מנכ"ל משותף בהיי-טק זון. "עובדה זו באה לידי ביטוי בפעילות בניירות ערך ובהיותם ממונפים יותר, כפי שניתן לראות בשיעור נוטלי ההלוואות מקרבם. לקוחות אלה מאופיינים ברמת חיים גבוהה הנתמכת ברמת הכנסה גבוהה והרגלי צריכה גבוהים יותר. בהתאם לכך, ללקוחות אלה מודעות פיננסית גבוהה יותר".
ההיטקיסטים נושאים יותר בנטל הוצאות משק הבית
בדיקה נוספת ומקיפה יכולה לעזור גם לתוהים האם לבחור בן זוג מענף ההיי-טק. הבדיקה בוצעה לרגל שיתוף פעולה בין בנק איגוד למועדון היי-טק זון, לפיו יהנו לקוחות הבנק שהם חברי המועדון מפטור מעמלות על מסחר בניירות ערך בבורסה בתל אביב עד 1,000 פעולות בשנה.
הסקר נערך בקרב 1,750 עובדי היי-טק נשואים (67.5% גברים ו-32.5% נשים) וניסה לאפיין את מידת הדדיותם של העובדים כלפי בני זוגם. נמצא כי 75% מהעובדים הנשואים בקבוצת הגילאים 34-25 מחזיקים בחשבון משותף. מדובר בעלייה של כ-15% מבדיקה קודמת. בקרב הנשואים בטווח הגילאים 44-35 -63% החזיקו בחשבון משותף.
בקרב אלו שלא מחזיקים בחשבון משותף, מצא הסקר כי קיים מנגנון של התקזזות בין בני הזוג. 41% דיווחו כי הם מחלקים את ההוצאות המשותפות, תוך חישוב שמתבסס על גובה ההכנסה של כל אחד. כך לדוגמא, עובד ההיי-טק משלם את ההוצאות הכבדות של המשכנתא ושליחת הילד לגן ובן הזוג משלם עבור רכישת מזון ועלויות התפעול של הבית.
כ -22% סיפרו כי הם מתקזזים פעם בחודש. במידה ומתברר כי קיים חוסר איזון, ניתנת המחאה אחד לשני. כ-26% מהמשיבים הגיעו להסדר כי צד אחד משלם את מרבית ההוצאות ואילו הצד השני משלם לו סכום מסוים בהמחאה חודשית.
כ -11% מעובדי ההיי-טק הנשואים פתחו חשבון בנק משותף שמשמש לצורך תשלום הוצאות שוטפות בלבד. שיעור מסוים מהמשכורות מועבר אליו והיתרה לחשבונות המשותפים.
"כשכל אחד מבני הזוג מנהל סדר עדיפויות נפרד, ובכלל זה ביצוע רכישות בכרטיס אשראי, ללא תיאום עם בן הזוג, קשה יותר לגבש חזון משותף, חיסכון משותף, והצבת יעדים כלכליים - שהם קריטיים במציאות של חוסר יציבות תעסוקתית וירידה בחוסנו הפיננסי של התא המשפחתי", מסביר רונן. "לאור העלייה ביוקר המחייה, מוטלת החובה על התא המשפחתי להגדיר מטרות ברורות ולהציג "חזית אחידה", על מנת לשמור או לחתור לחוסן כלכלי."
שיטת ניהול | שיעור העדפה |
חלוקת הוצאות עפ"י חישוב הכנסה | 41% |
התקזזות חודשית | 22% |
צד א' מחזיר לצד ב' | 26% |
חשבון משותף להוצאות שוטפות בלבד | 11% |