שתף קטע נבחר

 

סעודה שלישית: כנסו לאווירת שבת מיום ראשון

יצחק מאיר חותם את סדרת זמירות השבת - ומתכנן עוד 12 אלבומים שינציחו את לוח השנה היהודי ואת הניגונים החסידיים. על ההצלחה הלא מתוכננת, החינוך הליטאי שהוליד חיבור לחסידות - וארבעה שירים בבכורה

יצחק מאיר חולם להפגיש אנשים דרך המוזיקה, ולהקליט את כל פס הקול של מעגל השנה היהודי. בינתיים זה די מצליח לו. היוצר בן ה-31 מוציא כבר את אלבומו השלישי בקצב של אלבום בשנה, ובסך הכל - שישה דיסקים. "זעיר אנפין" מתייחד בכך שהוא גם החותם את סדרת אלבומי השבת, שחולקו לפי שלושת חלקי היום הקדוש: ערב שבת, שחרית והזמירות - ועכשיו זמן הסעודה השלישית.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - בפייסבוק של ynet, וכל מה שיהודי - כאן

 

  • זמני כניסת שבת ועוד על פרשת ויחי
  •  

    "בשעה טובה ומוצלחת, היום אנחנו יכולים לברך על המוגמר מבחינת שבת. הדיסק הבא יעסוק ב'מלווה מלכה', ואחר כך נתחיל עם חגי תשרי". מאיר מבטיח להמשיך את הפרויקט העצום של שירת הניגונים של לוח השנה היהודי. "כבר עכשיו יש לי, מסודרים בטבלאות אקסל, לפחות 12 דיסקים מתוכננים". 

    האלבום מאגד שירי קבלת שבת מבית הכנסת, עם שירי כיסופים וערגה של סעודה שלישית, ורובם, כמו גם בשני אלבומיו הקודמים, הגיעו מחצרות חסידים. "כל משפט שאגיד יהיה קלישאה. כולם מבינים את הכוח הגדול שבניגון, לעורר ולחבר", אומר מאיר. "המטרה של האלבום היא לאפשר לאנשים להתכונן לשבת עוד לפני שהשבת מגיעה. כשאדם חוזר מהעבודה, קשה להיכנס לאווירה, ואין דבר שמסייע בכך כמו הניגונים".

     

    צורך לאומי-רוחני בניגונים

    יצחק מאיר, אחיו של העיתונאי ידידיה מאיר, מתגורר עם אשתו ובנו בשכונת רחביה בירושלים, מלמד במסגרות לא פורמליות וגם לומד בעצמו. לא תמיד הוא עסק במוזיקה, ולא תמיד היה קרוב לעולם החסידות. בצעירותו למד דווקא בישיבות הליטאיות "מיר" ו"חברון", ורק אחר כך החליט לשנות כיוון ולהתוודע אל החסידות.

    לאחר שהכיר מקרוב גם את השירה החסידית, ורצה להעביר את ההנאה והכוח שהפיק ממנה, החליט, ללא כל הכשרה מוזיקלית, להקליט כמה ניגונים. "אני מאוד שמח שהתחלתי בפרויקט מאוד לא יומרני, והקלטתי, סתם, כדי לחלק לחברים, לאנשים שנמצאים בשיעורים שלי, למשפחה, אבל עד מהרה, התברר שיש צורך גדול כזה בקרב הציבור כולו - הראיה היא כי מכרנו משני הדיסקים הקודמים כבר 20 אלף עותקים. הסתבר שזה לא ג'וק רק שלי, או של המשפחה והחברים שלי, זה ממש צורך, צורך לאומי-רוחני", אומר מאיר.

     

    את האלבום, שבו מתארחים דוד ד'אור, הרב מיכי יוספי ושלמה כ"ץ, חותם שיר שמאיר הלחין בעצמו, "כגוונא". "הטקסט, הלקוח מספר הזוהר, מתאר את האחדות שבין העולמות בכניסת שבת - האחדות למעלה, תלויה באחדות שלנו כאן בארץ, האחדות שלנו כעם, כקהילה כמשפחה. כדי להיות אחד – אלוקים צריך את האחדות שלנו", מסביר מאיר.  

    השיר האחרון באלבום מבשר את הבאות: כבר עכשיו עובד מאיר על אלבום חדש, שבניגוד לאלה הקודמים, כולו לחנים שלו לטקסטים מתורת החסידים ומהתפילות. "היה לי נוח להיות בעמדת צינור, זה שלוקח ניגונים ומנגיש אותם לקהל הרחב, אבל עכשיו אלה יהיו לחנים מקוריים שלי, וזה מאוד מיוחד מבחינתי".  

    מאיר מתאר איך, כמי שמעולם לא למד מוזיקה ולא ניגן על כל כלי, החל להלחין שירים: "כל הזמן אמרו לי תתחיל לנגן בגיטרה, ואני - זה לא בדיוק באופי שלי. ואז חברים שלי החליטו לעשות מעשה וקנו לי מתנה לחתונה - גיטרה. לא ידעתי לנגן, הכרתי רק שני אקודרים, ואז למדתי עוד אחד. עם האקורדים שלמדתי, באו השירים. על האקורדים המינימליים שידעתי לנגן, ירדו מנגינות חדשות".

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "עם האקורדים שלמדתי, באו השירים", יצחק מאיר
    צילום: "מים שקטים"
    צילום: סטודיו כנה
    "בשעה טובה, אפשר לברך על המוגמר מבחינת שבת", עטיפת האלבום
    צילום: סטודיו כנה
    מומלצים