שתף קטע נבחר
 

גיבושון גורמה: קורסים מתקדמים לבשלנים ביתיים

מה עושים כשרוצים ללמוד עוד בתחום הקולינרי ואולי אפילו להפוך למקצוענים? 3 המלצות לבתי ספר לבישול ואפייה, בדיוק לבשלנים ביתיים שרוצים לקחת את זה צעד אחד קדימה

אם אתם לא ממש בשלנים גדולים אבל מאד רוצים ללמוד - עומדים לרשותכם יותר ויותר קורסים לבישול ואפייה. מה בדיוק לומדים שם והאם יש סיכוי שאחרי קורס כזה תגיעו ישר לריאליטי בישול? אולי. 3 המלצות על קורסים מקיפים לבישול וגם ביקור בסדנה חדשה של "דן גורמה" (של מלונות דן ובשיתוף "אורט ישראל"). במשפט אחד: יצאנו בשלנים טובים יותר. 

 

עוד בערוץ האוכל:

רותי בישלה דייסה: פולנטה חגיגית עם פטריות

מבשל ממה שיש: קדירה מלאה בכל טוב

טחונים בסטייל: 8 מתכונים מעולים של קציצות

 

בית ספר לקולינריה דן גורמה תל אביב    (כתב: אלעד רובינשטיין, צילום: חגי דקל, עריכה: דפי מקל)

בית ספר לקולינריה דן גורמה תל אביב    (כתב: אלעד רובינשטיין, צילום: חגי דקל, עריכה: דפי מקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

דן גורמה

מלונות דן ורשת אורט ישראל משיקים מיזם חדש: "דן גורמה" - המרכז הקולינרי הגבוה לאמנויות הבישול. "דן גורמה" פונה לקהל מגוון; חובבי בישול ואפייה, המעוניינים להעמיק את הידע והניסיון שלהם בתחום וללמוד מגוון רחב של נושאים בתחום הקולינריה. אתם לא חייבים להיות טבחים או בשלנים מדופלמים בעלי נסיון עשיר על מנת להירשם לקורס אבל, מה שבטוח הוא שתצאו משם עם המון ידע חדש בתחום.

 

 (צילום: ענבר גאליס) (צילום: ענבר גאליס)
(צילום: ענבר גאליס)

 

בין הקורסים המוצעים: אתגר הבשר, מטבח המזרח הרחוק, אוכל ובריאות, קליפורניה ומטבחי הספא, טארטים טארטלטים ועוגות, עוגות לקפה ותה, מאפים (בוקר ושמרים), שוקולד - ב- 1,200 ש"ח בלבד לקורס.

 

להלן חלק מרשימת קורסי הבישול של "דן גורמה", לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר בטלפון: 1-700-502-999

 

אתגר הבשר

הקורס מעניק חשיפה לטכניקות צלייה, בישול, הגשה וחוויית גריל מושלמת בהתנסות אישית. הקורס מיועד לחובבי בישול ובשר המעוניינים להעמיק את ידיעותיהם ולהכין מנות בשר באיכות הגבוהה ביותר.

הקורס כולל 3 מפגשי לימוד עם שף עמיר אילן, סה"כ 15 שעות לימוד.

מחיר הקורס: 1200 ש"ח.

 

מטבחי המזרח הרחוק

הקורס נותן חשיפה לסודות ויסודות הטעמים של המזרח הרחוק ומיועד לחובבי בישול המעוניינים להעמיק את ידיעותיהם בתחום ולהכיר את עולם הבישול האסייתי.

הקורס כולל 3 מפגשי לימוד עם שף עמיר אילן, סה"כ 15 שעות לימוד.

מחיר הקורס: 1200 ש"ח.

 

אוכל ובריאות

הקורס מעניק כלים לבישול כדי להשביח את הטעם אך מבלי להרוס את הערכים התזונתיים. יינתן דגש על איזון אבות המזון, אלרגנים ותחליפים והתאמה של המזון לסוג הפעילות שלנו.

הקורס מיועד לאנשים בעלי מודעות לנושא הבריאות המעוניינים בהפנמת עקרונות התזונה הנבונה ובהנאה ממזון מגוון, איכותי וטעים.

 

בין נושאי הלימוד: מאכלים בריאים מאזור ים התיכון, אוכל מלא, טכניקת אידוי, קינוחים בריאים ועוד.

הקורס כולל 4 מפגשי לימוד עם שף עמיר אילן, סה"כ 20 שעות לימוד.

מחיר הקורס: 1200 ש"ח.

 

קליפורניה ומטבחי הספא

המטבח הקליפורני מייצג את סגנון הבריאות העדכני ביותר. מטבח זה אחראי לתפיסת בישול טרי, אורגני, מקומי, מבוסס על פירמידת הבריאות - וכל זה מבלי להתפשר על הטעם. המטבח הקליפורני מתבסס על מוצרי מזון שגודלו ללא הנדסה גנטית, ללא הורמונים או תוספי גדילה, ללא ריסוס נגד מזיקים וללא דשנים כימיים. הקורס מלמד איך לבשל מבלי להרוס את הערכים התזונתיים ולהשביח את הטעם.

 

הקורס כולל 3 מפגשי לימוד עם שף עמיר אילן, סה"כ 12 שעות לימוד.

מחיר הקורס: 1200 ש"ח.

 

שף דה לה מזון - Chef de la Maison

הקורס נותן חשיפה לשיטות העבודה של השפים הגדולים, עבודה עם חומרי הגלם הנחשקים ביותר והגשמת חלומות קולינאריים.

הקורס מיועד לחובבי בישול ובשלנים רציניים חפצים ללמוד, לתרגל ולהבין את התהליכים המובילים למנה מושלמת.

הקורס כולל 20 מפגשי לימוד עם שף עמיר אילן, סה"כ 100 שעות לימוד.

מחיר הקורס: 7,000 ש"ח.

 

שף דה קוויזין - Chef de Cuisine

קורס מקיף המעניק לבוגריו את החופש ליצירה בתחום הקולינארי, השתלבות במסעדות ובתחום האירוח, הקמת עסק עצמאי בתחום המזון או העמקת הידע הקיים.

תוכנית הלימודים כוללת: מבוא לגסטרונומיה, שיטות בישול וטכניקות עבודה, קצבות, חשיפה למטבחי העולם, מסעדנות, פטיסרי, סיורים ולימודי חוץ ועוד.

 

הקורס כולל 60 מפגשי לימוד עם שף עמיר אילן, סה"כ 360 שעות לימוד.

מחיר הקורס: 23,000 ש"ח (מתנה לנרשמים - ביגוד, נעליים בטיחותיות וספר מקצועי).

 

כמו כן, בית הספר מציע לימודי טבחות מסוג 1-4 וגם מבחר קורסים בתחום הקונדיטוריה, השוקולד והאפייה.

 

"דן גורמה", רחוב נס לגויים 53, תל אביב. לפרטים נוספים: 1-700-502-999 

 

בישולים

במסגרת תכנית "אופקים קולינריים" המציעה לסטודנטים במגמה לבישול ובמגמה לקונדיטוריה מגוון קורסי העשרה משלימים בתחומי קולינריה שונים, גאה "בישולים" להציג את תכניית הקורסים לשנת 2013.

 

קורסים אלו ייחודיים באיכותם ובתכניהם ומוצעים לתלמידים ללא תוספת תשלום ומספר מושבים מוצעים לקהל הרחב, הבשלנים החובבים על בסיס מקום פנוי. כנהוג במוסדות המובילים בצרפת הקורסים מועברים במתכונת של הדגמה.

בנוסף לקורסי ההעשרה מפעיל "בישולים", שני מסלולי לימוד עיקריים - יסודות הבישול העילי ויסודות הקונדיטוריה הקלאסית, כל אחד בן 34 מפגשים וכולל 260 שעות לימוד. 

 

מטבח ביסטרו עדכני - שף מאיר דנון

מטרתו של קורס זה להקנות בסיס רחב והיכרות עם מנות פחות מוכרות מן המטבח הצרפתי. המנות מבוססות על המטבח האזורי של צרפת מותאמות ומאפשרות היכרות מעמיקה עם קשת הטעמים של בירת האוכל העולמית.

 

לחמים למסעדה - שף קונדיטור תומר כבירי

קורס אפיית לחמים ממוקדת לתחום המסעדות, בין הנושאים שיילמדו בקורס: לחמים מהירים, לחם בכיכר, מגוון לחמניות, הבאגט הצרפתי.

 

מטבח תאי - שפית סוואלי אלדר

 המטבח התאילנדי הוא אחד המטבחים העשירים והמרתקים במזרח הרחוק ויש האומרים הטוב שבהם. סוואלי אלדר, תחשוף את רזי המטבח המרתק הזה דרך מנות אקזוטיות המשלבות אוכל ומטבח מלכותי עילי.

 

 (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)

 

קצבות מסעדה - שף מיכאל כץ

מטרתו של קורס זה להציג בפני המשתתפים מכלול רחב של שיטות הכנה וחיתוכי בשר לא שגרתיים למסעדה, הקורס הינו יחיד מסוגו בישראל ומאפשר למשתתפים להעמיק את היכרותם עם נתחי הבשר השונים.

 

מטבח בריא - ציונה מלמן

אוטוריטה בתחום הבישול הבריא והטבעוני בפרט, תחשוף בסדרת הרצאות והדגמות את עולמה. מה בין בישול טבעוני? לצמחוני? האם תזונה ללא גלוטן הכרחית? מהו רואו פוד שאלות אלו ועוד רבות אחרות יבחנו תוך ניסיון לעשות סדר בתחום שרבים אינם מכירים.

 

 (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)

 

מטבח ערבי עכשווי - שף יוסף חנא

השף של מסעדות "תנורין" ו"קצה הנחל", יגיש במסגרת הקורס את הפרשנות האישית והמודרנית שלו למטבח הערבי הגלילי המסורתי. מנות מוכרות, כמו גם ביתיות, מקבלות אצל חנא חיים חדשים בדמות הגשה מקורית ושילובי טעמים מפתיעים.

 

 (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)

 

עוגות בוטיק אישיות - שף קונדיטור ליאור שטייגמן

קורס עוגות אישיות/בוטיק נבנה בהשראת הקונדיטוריות של פריז. בקורס זה יתוודעו המשתתפים לטכניקות מתקדמות תוך שימת דגש על שילוב נכון בין טעמים, מרקמים ופרזנטציה עדכניות.

 

קינוחי ביסטרו - שף מאיר דנון

הקורס מיועד להקנות מיומנויות ועקרונות לבניית תפריט קינוחים מגוון, יצירתי וישים למסעדות בכל סדר גודל. במסגרת הקורס יתוודעו המשתתפים למגוון רחב של קינוחים קלאסיים בראיה אישית ומחודשת וילמדו כיצד ליצור קו קינוחים אישי.

 

טארטים בראייה מודרנית - שף קונדיטור תומר כבירי

סדרת הדגמות בנושא טארטים מורכבים. בקורס יוצגו מגוון בצקים פריכים, מליות וטכניקות הרכבה מתקדמות בדגש על פרזנטציה מקורית ועדכנית.

 

מאפי שמרים מתקדמים - שף קונדיטור ליאור שטייגמן

במהלך הקורס יכירו התלמידים מגוון רחב של יישומים מהפטיסרי הצרפתי האזורי והעולמי ויקבלו תמונה מעמיקה של עולם השמרים.

 

פרלינים וממתקים - שף קונדיטור תומר כבירי

 חמישה מפגשים סביב עולם הקונפיסרי והפרלינים. הכנת ממתקים, פרלינים ושוקולד בטכניקות מתקדמות ופרזנטציה מודרנית.

 

קורסי העשרה בני 5 מפגשים המתקיימים אחת לשבוע אחר הצהריים. מחיר: 2970 ש"ח. לפרטים נוספים: 03-6819141

 

 

האקדמיה הקולינרית של "לגעת באוכל"

מסגרת הפעילות של סדנאות הבישול כוללת מפגש עם מיטב השפים והקונדיטורים שידגימו, יסבירו ויחלקו עם המשתתפים טיפים כמו גם סודות כמוסים שיאפשרו לכל אחד ואחת לטעום, להתנסות ולהתמכר לתחום הקולינרי.

 

בקורסי הבישול והקונדיטוריה, בני 14 מפגשים כל אחד, לומדים ומתנסים בסודות המטבח והפטיסרי הקלאסיים. בסיומו של הקורס מוענקת תעודת גמר, המוכרת על ידי "איגוד השפים הישראלי".

 

קורס יסודות הבישול בהנחיית השף עדי שוורץ

קורס מעשי מתקדם הכולל ידע מורחב בנושאי בישול, עבודה עם חומרי גלם איכותיים, שיטות עבודה קלאסיות ומתקדמות כאחד ,הכנה ופרזנטציה של מנות.

 

הקורס מיועד לשיפור כישורים בסיסיים, הסבה מקצועית ולמעוניינים להשתלב בענף הקולינריה.

כל משתתף מקבל בתחילת הקורס מקטורן שף וחוברת מלאה ומפורטת של כל המתכונים והחומר התיאורטי הנלמד בשיעורים.

 

הקורס מנוהל ע"י יו"ר איגוד השפים הישראלי.

בסיום הקורס תוענק תעודת סיום קורס יסודות הבישול אשר מוכרת על ידי "איגוד השפים הישראלי". מחיר: 4250 ש"ח

 

 (צילום: עדי שוורץ) (צילום: עדי שוורץ)
(צילום: עדי שוורץ)

 

קורס יסודות עיצוב עוגות ועוגות חתונה עם השפית שרון פלד

במסגרת הקורס תוכלו ללמוד כיצד לעצב ולפסל עוגות חתונה חגיגיות ומעוטרות.  

בתום כל מפגש יצא כל משתתף עם הדברים שיצר. עם הידע שירכוש בסדנא יוכל ליצור עוגה מפוסלת באופן עצמאי.

משך כל מפגש כ-4 שעות. במפגש הראשון חצי שעה נוספת. מחיר: 680 שקלים

 (צילום: עדי שוורץ) (צילום: עדי שוורץ)
(צילום: עדי שוורץ)

 

קורס קונדיטוריה ("פטיסרי") בהנחיית הקונדיטורית דלית מיצנמכר

קורס מעשי מתקדם הכולל ידע מורחב בנושאי אפייה‚ עבודה עם חומרי גלם איכותיים ושיטות עבודה מהמתקדמות ביותר בעולם‚ הכנת המנות בעיצובים מיוחדים ושיטות הגשה מהמסעדות והקונדיטוריות הטובות ביותר. הקורס מיועד לאנשים שרוצים להתמחות באומנות הפטיסרי.

 

כל משתתף מקבל בתחילת הקורס מקטורן שף, סינר בד וחוברת מלאה ומפורטת של כל המתכונים והחומר התיאורטי הנלמד בשיעורים. מחיר:4250 ש"ח

 

"לגעת באוכל", לפרטים נוספים טלפון: 1-700-70-1000

 


    

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שירן כרמל
בישולים
צילום: שירן כרמל
צילום: שירן כרמל
רזי המטבח התאילנדי
צילום: שירן כרמל
מומלצים