מותק, הפירות הצטמקו: 3 מאפים עם צימוקים
3 מאפים שווים לרגל ט"ו בשבט שמשובצים בפירות יבשים: לחם צימוקים עשיר, שבלולי קרם שקדים למשקיענים והכי מהמם - עוגת תבלינים עם סילאן שמכינים בלי התפחה ובצ'יק צ'ק
פירות קיץ יבשים - משמשים, תאנים ושזיפים - מסמלים את ט"ו בשבט. אבל כשמדברים על הפירות היבשים של החגים, שוכחים לפעמים את אחד האהובים שבהם - צימוקים.
עוד בערוץ האוכל:
רותי בישלה דייסה: פולנטה חגיגית עם פטריות
הסיפור שאינו נגמר: פיצות ולחמניות מהספרים צבעוני בצלחת: 4 מתכוני עיקריות בריאות
אלפי שנים שהאדם מייצר צימוקים בכל העולם. בוצרים את הענבים בקיץ ומשאירים את האשכולות הגבוהים להתייבש על הגפנים ובשמש.
צימוקים הם בריאים מאד, בפרט אם עברו ייבוש טבעי בשיטה אורגנית נטולת גופרית, יש בהם סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וברזל ומהווים חטיף אנרגיה מעולה בזכות שפע הסוכר הטבעי. הכנתי לרגל ט"ו בשבט 4 מתכונים עם צימוקים.
לחם כוסמין וצימוקים
לחם בריא ומזין שנהנה מפינוק מתוק ומשיבוץ של צימוקים בשלל צבעים.
המרכיבים ל-2 כיכרות:
700 גרם כוסמין
300 גרם שיפון
600 גרם מים קרים
20 גרם מלח
30 גרם שמרים
150 גרם צימוקים שחורים וצהובים
אופן ההכנה:
- יוצקים מים לקערת מיקסר ומוסיפים ומוסיפים שמרים, קמח ומלח. מערבבים עם וו גיטרה במשך 5 דקות על מהירות איטית ו-5 דקות נוספות על מהירות גבוהה. מוסיפים את הצימוקים ומערבלים 2 דקות נוספות על מהירות איטית. נותנים לבצק לתפוח במשך 30 דקות בטמפרטורת החדר.
- מגלגלים את הבצק ויוצרים 2 כיכרות. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות במשך 20 דקות. מנמיכים לחום של 190 מעלות ואופים 20 דקות נוספות. מצננים על רשת היטב.
עוגה תבלינים וצימוקים
עוגה טבעונית, בריאה ולא פחות חשוב - קלה מאד להכנה, בהשראת עוגת "פאן ד'אפיסה" הצרפתית (Pain d'épices). תפורה בול על החג בזכות שפע של תבלינים, סילאן, אגוזים וכמובן - צימוקים.
המרכיבים:
100 גרם זרעי פשתן שלמים שהושרו ב-150 מ"ל מים במשך חצי שעה
350 גרם קמח מלא מנופה
250 גרם סוכר קנים
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/2 כפית מוסקט
1/2 כפית ג'ינג'ר
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
200 גרם חלב סויה
350 גרם סילאן תמרים (מומלץ של נאות סמדר)
180 גרם שמן קנולה
25 גרם אגוזים
50 גרם צימוקים
50 גרם אגוזים קצוצים לקישוט
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה אחת את כל המרכיבים היבשים מלבד חצי מכמות האגוזים וזרעי הפשתן. בקערה נפרדת, מערבבים את כל המרכיבים הרטובים, כולל הפשתן המושרה. מוסיפים את המרכיבים היבשים בהדרגה לקערת המרכיבים הרטובים ומערבבים מעט, רק עד לקבלת מאסה אחידה.
- מפזרים את חצי כמות האגוזים הקצוצים שנותרה למעלה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 30 דקות. מצננים בטמפרטורת החדר ושומרים בקירור.
שבלולי שמרים מקמח מלא במילוי שקדים וצימוקים
המרכיבים ל-20 יחידות:
לבצק:
1 ק"ג קמח מלא מנופה
17 גרם שמרים יבשים
200 מ"ל חלב
5 ביצים
150 גרם סוכר
1 כפית מלח
400 גרם חמאה רכה
50 גרם צימוקים
לקרם השקדים:
200 גרם שקדים טחונים
200 גרם אבקת סוכר
160 גרם חמאה רכה
2 ביצים
20 גרם קורנפלור
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו לישה חלב, שמרים, ביצים קמח וסוכר עד ליצירת מאסה אחידה. מוסיפים בהדרגה חמאה ולבסוף מלח. מניחים לתפוח בטמפרטורת החדר במשך שעתיים.
- מכינים את קרם השקדים: מערבבים את כל המרכיבים
- מכינים את השבלולים: מחלקים את הבצק לארבעה רבעים ומרדדים לעלים מלבניים בגודל של 20*30 ס"מ.
- מורחים על כל מלבן את קרם השקדים ומגלגלים.
- מברישים את השבלולים בחלמון ביצה, מסדרים על תבנית אפיים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 12 דקות.
המתכונים באדיבות שני בנאי, קונדיטורית משק ברזילי
מרב ברזילי היא בעלת משק ברזילי - מסעדה צמחונית אורגנית במושב ירקונה