סנמינה sci העולמית תסגור את המפעל בלוד
בשורות קשות ל-300 עובדי מפעל סנמינה בלוד: חרף הניסיונות למצוא פתרון ברגע האחרון, החברה האמריקאית הודיעה להנהלה בישראל כי תסגור סופית את המפעל, המייצר רכיבים של מערכת כיפת ברזל. חלק מקווי הייצור יועברו למפעל במעלות
חברת סנמינה sci העולמית הודיעה להנהלת החברה בישראל כי תסגור סופית את המפעל שלה בלוד , המייצר רכיבים של מערכת כיפת ברזל . בעקבות זאת 300 עובדי המפעל יפוטרו. חלק מקווי הייצור יועברו למפעל נוסף במעלות, שם יגוייסו עובדים חדשים.
מפעל סנמינה - כותרות אחרונות ב-ynet:
- "הצלנו חיים עם כיפת ברזל. עכשיו תצילו אותנו"
- מפעל שמסייע לכיפת ברזל ייסגר? "הביטחון הופר"
- אחרי החגים: מכתבי פיטורים לעובדי סנמינה
- לכתבות נוספות בערוץ הקריירה
בחודשים הקרובים ייחל הליך סגירת המפעל בהדרגה. בשבועות האחרונים נעשו ניסיונות מצד עובדי המפעל בישראל, בהסתדרות העובדים ובמשרד הביטחון, למצוא פתרון של הרגע האחרון - ולשכנע את החברה האמריקאית שלא לסגור את המפעל. כעת נראה כי הניסיונות הללו לא צלחו והפעם סגירת המפעל היא סופית.
המפעל משמש קבלן משנה של חברת רפאל ומיוצרים בו רכיבים אלקטרוניים לניווט הטילים המיירטים. העובדים, רובם אנשי אלקטרוניקה ופועלי פס ייצור, מכנים את הרכיב "המוח של כיפת ברזל".
אספקת הרכיבים לכיפת ברזל לא תיפגע
מחאתם של העובדים החלה לפני מספר שבועות, לאחר שקיבלו הודעה ממנהל בכיר במפעל כי יש כוונה לסגור את המפעל בחודש מרס. בשבועות שחלפו הפגינו כ-50 מהם פעמיים מול משרד הביטחון בקריה בתל-אביב, מחו על הכוונה לפטר אותם ודרשו מהמשרד להתערב.
בעקבות זאת מנכ"ל משרד הביטחון, אודי שני, אף פנה למנכ"ל חברת סנמינה העולמית, בבקשה לשקול מחדש את החלטת החברה לסגור את מפעל סנמינה בישראל. גורמים הקשורים למפעל הסבירו כי המפעל נכנס לקשיים בשנים האחרונות. אחרים הסבירו את הרצון האמריקאי לסגור דווקא עקב הבירוקרטיה בארץ וחתימת הסכם קיבוצי עם העובדים.
לסנמינה יש מפעל נוסף במעלות, אבל ללא קשר למרחק הגיאוגרפי, ככל הנראה אין לחברה כוונה לקלוט שם את המפוטרים. יש לציין כי לא צפויה פגיעה באספקת רכיבים למערכת כיפת ברזל.