שתף קטע נבחר
 

מדוע צריך לשלוח קו"ח רק למשרות מתאימות?

המשפט "כל המרבה - הרי זה משובח" אינו נכון כאשר מדובר בשליחת קורות חיים. שליחת קו"ח למשרות שאינן מתאימות לכם מעלה את רף התסכול הן שלכם והן של המעסיקים, ואף פוגעת במחפשי עבודה אחרים. וגם: איך תוכלו להגדיל את הסיכויים שיחזרו אליכם עם הצעת עבודה מתאימה? בדקנו

לא תמיד חיפוש העבודה מניב, למרבה הצער, את התוצאות הרצויות והמצופות. במקרים רבים, מוצא את עצמו מחפש העבודה מבלה שבועות וחודשים ארוכים בחיפוש אחר עבודה.

 

עוד על קורות חיים בערוץ הקריירה :

 

מדי יום ביומו הוא עובר על מאות ואלפי הצעות עבודה, בניסיון לאתר כמה שיותר משרות פוטנציאליות עבורו, ושולח עבורן קורות חיים. אך למרבה הפלא, על אף המאמצים המרובים - מגלה מחפש העבודה כי פשוט לא חוזרים אליו.

 

מתמקדים בכמות, לא באיכות

מדוע זה קורה? הסיבות לכך יכולות להיות רבות, ונגיע אליהן מיד. אולם במקום לנסות ולבחון את תקינות תהליך חיפוש העבודה, מחפשי עבודה רבים בוחרים לשלוח את קורות החיים שלהם למעגל רחב יותר של משרות.

 

הבעיה היא שלעתים שולחים המחפשים קורות חיים למשרות שהם אינם מתאימים עבורן מבחינת דרישות הבסיס - אם מבחינת השכלה נדרשת, אם מבחינת ניסיון מקצועי או דרישות חובה אחרות המפורטות באופן מפורש בפרסום המשרה.

 

אז מה הבעיה בכך, אתם שואלים? הרי האינטרס של מחפשי העבודה הוא לפתוח כמה שיותר אפשרויות על ידי "ירייה לכל הכיוונים", ולמעשה אין לו מה להפסיד - מקסימום, במקרה הכי גרוע לא יחזרו אליו.

 

שלחת מרובה? לא תפסת

אז זהו, שלא. שליחת קורות חיים למשרות רלוונטיות פוגעת הן במחפשי העבודה והן במגייסים, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך. מבחינת מחפש העבודה, הרחבת טווח שליחת קורות החיים מהווה לא רק בזבוז של זמן ושל אנרגיה - אלא גם פגיעה ממשית בחיפוש העבודה שלו.

 

חשוב להבין שכאשר לא קיימת התאמה של המועמד אל המשרה - המועמד לא יזומן לראיון. מבחינת המעסיק, מדובר בבזבוז של זמן על חפיפה ארוכה והכשרה נוספת, אשר הופכות את העסקת המועמד ללא כדאית.

 

תסכולו של מחפש העבודה, שמבחינתו שולח כמות מסיבית של קורות חיים ולא זוכה להיענות - ברור. אולם עם העלייה במספר המשרות הלא רלוונטיות אליהן שולח המועמד קורות חיים, יעלה באופן מקביל גם חוסר ההיענות שאליו הוא זוכה - מה שיעמיק אף יותר את הייאוש שלו מתהליך החיפוש, ואולי אף ירפה את ידיו.

 

אך לא בכך מסתכמת הבעייתיות בצעד זה. לא רק המועמד עצמו נפגע מהמגמה הזו - אלא גם המגייסים, ובעקבותיהם גם מחפשי עבודה אחרים. מגייס שמקבל לידיו מאות קורות חיים, שמתוכם רק ספורים רלוונטיים מבחינתו (מה שקורה לא מעט אצל מגייסים רבים) - הסינון שלו יהפוך לגס יותר, וקיימים סיכויים רבים כי יפספס לא מעט מועמדים מתאימים בגיוסים שלו.

 

אז מה כן עושים כדי לקבל כמה שיותר פניות רלוונטיות חזרה? בדיקה עצמית. במצב כזה, הצעד הראשוני של מחפש העבודה צריך להיות בחינה כללית של תהליך חיפוש העבודה שלו על כל היבטיו - ושיפורם בהתאם.

 

מחפשים עבודה? אל תתייאשו - פשוט תתמקדו (צילום: index open) (צילום: index open)
מחפשים עבודה? אל תתייאשו - פשוט תתמקדו(צילום: index open)

 

כל מה שכדאי לבדוק כשכותבים קורות חיים 

1. האם קורות החיים שלכם כתובים היטב?

 

תנו חשיבות לחלק העליון של הדף: פרטים ליצירת קשרים בתחילת המסמך הם חשובים, אולם די בשתי שורות שלא יגנבו לכם את ההצגה.

 

תמצית קצרה בראש הדף: שבצו בראש המסמך שתיים עד שלוש שורות שאמורות לסכם את הניסיון שלכם ביחס לדרישות שצוינו במודעה.

 

חלקו את המסמך לקטגוריות: ניסיון מקצועי, השכלה ושירות צבאי. ארגנו אותן באופן שמקדם את הסיכוי שלכם להשיג את התפקיד המדובר.

 

השתמשו במילות מפתח: מגייסים רבים סורקים את קורות החיים של המועמדים באמצעות תוכנה. הסריקה נעשית על-פי מילות מפתח (למשל "עורך דין"), ולכן אלה חייבות להיכלל בקורות החיים.

 

הסתפקו בדף אחד: אף אחד לא יקרא יותר מזה, אז ותרו על היסטוריה רחוקה או תפקידים שעשיתם זמן קצר. מוכרחים לגלוש לשני דפים? ודאו שהמידע החשוב ביותר יופיע בדף הראשון.

 

הקפידו על הגהה שלמה: אסור שיהיו שגיאות כתיב במסמך. אפילו שגיאה אחת מקלקלת את הרושם הראשוני, וקשה מאוד להתעלם מזה.

 

2. האם קורות החיים שלכם מותאמים למשרה?

 

בניית קורות חיים מוצלחים היא צעד ראשון וחשוב, אולם אינה מספיקה. אם אתם פונים לכמה סוגי משרות, או למשרות המתמקדות בתחום מסוים אחד במיוחד, חשוב כי קורות החיים שלכם ישקפו את ההתאמה שלכם אליהן.

 

על בסיס קובץ קורות החיים הבסיסי שלכם רצוי להכין מספר קבצי קורות חיים, אשר כל אחד מהם מתאים באופן ממוקד יותר למשרה המבוקשת. למשל: קידום "תעודת הסמכה בהנהלת חשבונות מסוג 3" למיקום בולט בפנייה למשרת מנהל חשבונות מסוג 3.

 

3. האם אתם Over Qualified עבור המשרות אליהן אתן פונים?

 

לכאורה, ניסיון רב ועשיר מהווה יתרון. אולם מגייסים רבים פוסלים על הסף מועמדים בעלי ניסיון שנתפס מבחינתם כ"רב מדי", או שתפקידם האחרון "גבוה מדי" עבור המשרה שעל הפרק. מדוע? הם חוששים, בין השאר, מחוסר התאמה בין הציפיות של המועמד למשרה בפועל, שעמום מהיר שלו בתפקיד ובהתאם - גם עזיבה מהירה.

 

לכן, אם אתם פונים לתפקיד "נמוך" יותר מתפקידכם האחרון, אין בושה ב"שנמוך" של קורות החיים שלכם. תארים "מפוצצים" כמו "מנכ"ל", "סמנכ"ל" ואפילו "מנהל" יכולים להישמע גבוהים מדי עבור תפקידים מסוימים, ולפעמים עדיף להחליפם ב"אחראי" או "ראש תחום", למשל.

 

4. האם אתם שומרים על ראשוניות?

 

ראשוניות היא כלל מפתח בחיפוש עבודה שאין לזלזל בו. אם ערימת קורות החיים של המגייס מסודרת באופן כרונולוגי, מהראשון לאחרון, אתם רוצים להיות בראש הערימה - ולא בסופה. אם המגייס יאתר כמות ראשונית מספקת מבחינתו של מועמדים פוטנציאליים ראויים, סביר להניח כי לא יזמן את אלו שיגיעו לאחר מכן.

 

לכן, חשוב שתמיד תישארו מעודכנים בהיצע המשרות הרלוונטיות עבורכם. הקפידו לעקוב אחרי משרות חדשות ולהשתדל לפנות אליהן מוקדם ככל האפשר במהלך היום - לפחות פעם פעמיים ביום.

 

5. האם אתם נחשפים לכל המשרות הרלוונטיות?

 

האם אתם מתעדכנים בכל המקורות הרלוונטיים עבורכם לחיפוש עבודה? האם אתם נכנסים מדי יום לקבוצות/עמודים בפייסבוק, לפורומים רלוונטיים ובעיקר - לאתרי הדרושים? חשוב מאוד לעשות זאת ולהישאר באופן תמידי עם האצבע על הדופק.

 

עם זאת, כדאי לתת לאתרים הללו לעשות את העבודה עבורכם - ולא להסתפק בחיפוש עצמאי. כדאי להירשם ל"סוכן חכם", דרכו ניתן להגדיר במדויק את סוג המשרה המבוקשת מבחינתכם, ולקבל באופן ישיר את המשרות הרלוונטיות למייל שלכם.

 

לסיכום: כלל ברזל חשוב עבור מחפשי העבודה הוא "לא מתאימים לדרישות הבסיס של המשרה? אל תשלחו אליה קורות חיים". על אף הפיתוי המיידי, הפעולה הזו לא תועיל לכם - אלא רק להיפך.

 

מקדו את חיפוש העבודה שלכם, וגם אם בחרתם להרחיב את החיפוש שלכם - ודאו כי אתם עושים זאת בהתאמה אליכם וכמו שצריך. זה מה שבאמת יגדיל את הסיכוי שלכם למצוא את העבודה המתאימה לכם מבחינת המעסיק והכי חשוב - מבחינתכם.

 

הכותבת היא מומחית AllJobs לקורות חיים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בדקו טוב-טוב אם המשרה מתאימה לכם - לפני שאתם שולחים קו"ח
צילום: Index Open
צילום: אילן בשור
ליאת בן תורה-שושן
צילום: אילן בשור
מומלצים