שפעת בגיל השלישי: טיפול הומאופתי שעוזר
אוכלוסיית הקשישים נמצאת בחורף בסיכון כפול: גם הסיכויים לחלות בשפעת ובמחלות החורף גבוהים יותר, וגם הסיבוכים יכולים להיות קשים בגלל הגיל וחולשת המערכת החיסונית. הומאופת מסביר איך להתמודד ואילו תכשירים יכולים לעזור
לשמור על הבריאות בחורף בגיל השלישי. אוכלוסיית הקשישים במדינת ישראל נמצאת בעלייה, וניתן לזהות מגמה בה מספר הקשישים יזנק במעל 70% בשני העשורים הקרובים. השפעת, שנפוצה מאוד בחורף, לא פוסחת על הקשישים ואף תוקפת אותם במיוחד מעצם היותם קבוצת סיכון בעלת רגישות גבוהה.
קיראו עוד על ההתמודדות עם מחלות החורף
- כשיוצאים החוצה בקור - מצטננים? 10 מיתוסי חורף
- הצטננות ושפעת: כך תצאו מזה הכי מהר
יש לכם חום: מה הסיבות ומתי זה מסוכן?
מחלת השפעת נגרמת על ידי נגיף האינפלואנזה, וגורמת לסימפטומים שונים בעיקר בדרכי הנשימה, לצד חום, נזלת, כאבי ראש ושרירים, שיעול, חולשה ועייפות.
בקרב אוכלוסיית הקשישים ישנו לעיתים סיכוי גדול יותר להיחשף למחלה בגלל הימצאותם בתדירות גבוהה יותר בקופות חולים, בתי חולים, אזורים סגורים עם הרבה אנשים (דוגמת בתי אבות) וכדומה, לצד היותם של רבים מהם חולים כרונים המטופלים בתרופות רבות המחלישות את יכולת עמידותם.
רגישים יותר למחלות בגלל הגיל
יגאל אלפסי, הומאופת קלאסי, מרצה ומנחה קבוצות בקמפוס ברושים, מסביר כי השפעת האקוטית הוויראלית מופיעה משפיעה בדרכים שונות. כך למשל, היא משפיעה על מערכת הנשימה ויוצרת כאבים באיברים שונים בגוף דוגמת כאבי ראש, כאבי גרון, הפרשות ריריות כמו נזלות, דמעות ועוד.
מרבית הסימפטומים קשורים גם לרמת הבריאות הכללית של האדם ולמצבו הנפשי. אצל קשישים יש נטייה לראות סימפטומים חולניים וקשים יותר מאחר ובריאותם איננה במיטבה, הם חולים יותר וגם רגישים יותר ולכן נדרשת מעורבות עדינה ומדויקת ככל האפשר. במצבים כאלה, להומיאופתיה יש הרבה מה להציע לאוכלוסייה זו.
קשישים נאלצים לא פעם ליטול תרופות מרובות ולכן נדרשים לזהירות גדולה בטיפול בהם. ייחודה של ההומאופתיה הוא בכך שאיננה פוגעת או פוגמת במסלול התרופות הקונבנציונאליות, התכשירים הינם בטוחים לשימוש ומניבים תוצאות יעילות ומהירות. כמובן שמומלץ להתייעץ עם הומאופת קלאסי מוסמך על מנת להימנע מסיבוכים או בעיות אחרות.
התכשירים שיכולים לסייע להתמודד
לדבריו של אלפסי, קיימים תכשירים הומיאופתיים רבים המסייעים לחולים בשפעת ולהקלה בסימפטומים השונים, לפניכם כמה מהתכשירים הרלוונטיים במיוחד לאוכלוסייה המבוגרת הסובלת בחלק מהמקרים מתופעות פיזיות ונפשיות נוספות לצד השפעת:
ג'לסמיום - Gelsmium: כאשר החולה אפאטי בצורה קיצונית, ישנוני, חלש ועייף כל הזמן, תכשיר הג'לסמיום הינו המתאים ביותר. תכשיר זה יעיל לטיפול בתחושת רעד של הגפיים עם כאבים בשרירים, ובסימנים של כאבים מעל העפעפיים העליונות, קושי לפקוח את העיניים שנעצמות לבד, צמרמורות לאורך עמוד השדרה, חוסר צימאון וקור חזק. תכשיר זה מתאים לשימוש גם לסובלים משפעת בסוף הקיץ, ולא רק בחורף.
אאופטוריום - Eupatorium perfoliatum: כאשר השפעת מאופיינת בכאבים חזקים היוצרים תחושה כאילו העצמות שבורות. האדם סובל מתחושה כואבת ודואבת, נזלת מרובה והתעטשויות, שיעול יבש עם כאבים בחזה, הקאות, חוסר מנוחה בולט וצורך תמידי לשנות תנוחה למרות הכאבים החזקים בעצמות. כמו כן האדם סובל מתחושת קור וצימאון רב.
בריוניה - Bryonia: תכשיר יעיל במצבים של יובש בכל הממברנות הריריות, וכאשר כאביו של האדם מחמירים מכל תזוזה וכל תנועה. מצב זה מאופיין גם באנשים הנוטים לרגזנות גדולה כתוצאה מהכאבים הנובעים מכל תנועה, אנשים שסובלים מחום ואנשים שרוצים מקום נטראלי ושקט ומנסים להימנע מכל דבר שמגרה את החושים (אור, רעש...).
אינפלואנזום - Influenzinum: תכשיר זה מסייע במצב כללי של שפעת, כאשר היא תוקפת בצורה של מגיפה והאדם חש בכאבי ראש, צמרמורות, נוקשות, חום ממושך, חולשה, דכדוך. כמו כן, ניתן להיעזר בתכשיר זה במצבים בהם האדם חש שאיננו מצליח להתרומם ולהתאושש לאחר שפעת ממושכת, מאחר וטיפול בתכשיר זה יעזור לו להתגבר על המחלה באופן מוחלט.
בפטיסיה - Baptisia: תכשיר זה יכול להינתן במינון ספציפי למשך כיומיים בלבד, ולסייע במניעת שפעת חזקה וחריפה. גם כאן ניתן להיעזר בו בתחילתה של השפעת, או במצבים בהם השפעת כבדה במיוחד והאדם סובל מחולשה גדולה, תשישות, כאבים בגוף.
התחושה המאפיינת מצבים כאלה היא של גוף חבול, כבדות בשרירים, האדם רוצה לשכב לנוח וגופו חסר חיות ומדיף ריחות לא נעימים. ניתן לזהות אצל האדם במצב כזה קהות חושים, מבט מבולבל בעיניים על גבול ההזיות וכן קושי באכילת מזונות מוצקים.
סיבוכי השפעת מחלישים את הגוף
שמואל אלפי, הומאופת מוסמך והיועץ המקצועי של יבואנית DHU בישראל ומורה להומאופתיה בביה"ס "מסלול ודרך", מוסיף ומציין כי הסובלים משפעת במהלך הגיל השלישי מועדים ללקות בסיבוכי המחלה יותר מאשר כלל האוכלוסייה, מאחר ומרביתם נוטלים יותר תרופות מרשם המחלישות את מנגנוני ההגנה הטבעית, נוטים לסבול יותר ממחלות כרוניות ולרוב בעלי מערכת חיסונית חלשה יותר.
סיבוכי מחלת השפעת עלולים להיות לא נעימים ולהותיר את החולה חשוף לזיהומים ודלקות במערכות הגוף ובמיוחד בדרכי הנשימה התחתונה ובריאות, ובאם מצב זה לא מטופל כראוי עלולה להיות הידרדרות משמעותית במצבו של החולה.
ניתן להיעזר בתכשירים הומיאופתיים נוספים, דוגמת CARB-V, תכשיר הומאופתי המופק מפחם, מתאים כאשר החולה סובל מקושי נשימתי ומחסור בחמצן עקב שפעת שהסתבכה לדלקת ריאות, או PYROG הנותן מענה לזיהום ודלקת חמורים שנוצרו עקב שפעת שהסתבכה, מתאים לחולה הסובל מחום גבוה ונמצא בסכנה לזיהום מפושט בגופו עקב המחלה.