תיכון ההזדמנות השנייה ייסגר? "לוקחים את הבית"
עשרות הורים ותלמידי תיכון הפגינו נגד החלטת נעמת לסגור את תיכון טכנולוגי חדש בת"א. "הילדה שלי השתנתה ב-180 מעלות, אני חוששת שבקרוב כל השינוי יירד לטמיון", אמרה אם לתלמידה. נעמת: מציעים למורים לעבור עם התלמידים ליפו
תיכון ההזדמנות האחרונה בסכנת סגירה: כ-80 הורים ותלמידים מתיכון טכנולוגי חדש של רשת נעמת בתל אביב הפגינו היום (ג') נגד החלטת הרשת לסגור את בית הספר, לאחר שעיריית תל אביב, שהמבנה שייך לה, דרשה אותו בחזרה. במהלך ההפגנה נשאו ההורים והתלמידים שלטים שעליהם נכתב: "לוקחים לנו את הבית", ו-"אנחנו לא נזוז", וקראו ליו"ר נעמת גליה וולוך לחזור בה מהחלטתה.
עוד כתבות בערוץ החדשות
דו"ח: הדיפלומטיה הופקרה, רק איראן מתחתינו
הפיצוץ בצפון קוריאה: איך עושים ניסוי גרעיני?
140 תלמידים בכיתות ט-יב לומדים בתיכון, המהווה הזדמנות שנייה עבור בני נוער שנשרו ממוסדות החינוך השונים בשל התנהגותם או ציוניהם הנמוכים. "תהליך המכירה ככל שידוע לנו החל לפני חודשיים. אף אחד לא שיתף אותנו במהלך הזה", אומרת פזית לב, אימא לתלמיד בתיכון. "המשמעות היא שבית הספר לא יפתח את שעריו בשנת הלימודים הבאה".
בנה, הלומד בכיתה י, הגיע לבית הספר באמצע השנה שעברה לאחר שאף מוסד אחר לא הסכים לקבלו. "ההתנהגות שלו הייתה גרועה, הציונים שלו היו נמוכים והוא לא הצליח להשתלב בבית הספר הקודם. התחלנו לחפש לו מוסד חלופי ואף אחד, פרט לבית הספר הזה, לא רצה לקבל אותו", משחזרת האם. "הוא עבר פה שינוי בלתי ייאמן. בית הספר הרים אותו לשמיים, הוא מקבל 85 במבחנים. הבן שלי קם בבוקר עם רצון ללכת לבית הספר".
לטענת ההורים, התלמידים יפוזרו בבתי ספר אחרים. "זו ההזדמנות של הילדים שלנו להוציא תעודת בגרות ולהשתלב חברתית", אומרת אתי קטר, אימא לתלמידה. "הילדה שלי השתנתה ב-180 מעלות מהרגע שהגיעה לכאן. נורא קשה לנו עם ההחלטה הזו, אנחנו לא יודעים מה נעשה עם הילדים, זה הבית שלהם. אני חוששת שכל העבודה עם הבת שלי והשינוי שאליו הגיעה יירדו לטמיון, ושהיא לא תשתלב באף בית ספר אחר. מדובר בצוות מיוחד במינו, שיודע לעבור עם התלמידים הללו, מה שלא נמצא בבתי ספר רגילים".
בצעד של ייאוש העלו תלמידי בית הספר והוריהם סרטון ליוטיוב, ובו הם מסבירים מה משמעות בית הספר עבורם ולמה כל כך חשוב להם שהוא לא ייסגר. עד כה זכה הסרטון לכ-20 אלף צפיות. ח"כ תמר זנדברג ממרצ הגיבה לסגירה האפשרית ואמרה: "מקומם לגלות שהתיכון שהכי זקוק לתמיכה ולדחיפה נזנח על ידי הרשויות ועומד בפני סגירה. פניתי לראש העיר רון חולדאי, ליו"ר נעמת וולוך וליו"ר ההסתדרות עופר עיני בדרישה להציל את התיכון, שנמצא תחת אחריותם. אני בטוחה שעם מעט מאוד רצון טוב ותשומת לב ניתן למנוע מתלמידות ותלמידים אלה להיות מוזנחים שוב".
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "בעקבות פניות ההורים לאפשר לילדיהם לסיים 12 שנות לימוד בבית הספר הנוכחי, הציעה העירייה לנעמת להעמיד לרשותה את מבנה בית הספר לשלוש שנים נוספות. יחד עם זאת, ההחלטה על המשך פעילות בית הספר היא בידי הבעלים של בית הספר - נעמת. מדובר בנכס עירוני שהועמד לטובת נעמת והמכללה למנהל בהסכם ארוך טווח. מכיוון שמחצית המבנה אינו נמצא כלל בשימוש, ביקשה העירייה לפדות את הזכויות ולהעביר את הנכס לידיה, כדי להשמישו כבית ספר עירוני עתידי".
בנעמת הגיבו ואמרו: "נעמת נאלצת בצער רב לסגור את בית הספר, לאחר שלא עלה בידה למצוא מבנה ראוי אחר. הצענו לתלמידי התיכון לעבור כמקשה אחת לתיכון נעמת ביפו שגם הוא מסגרת אינטימית, מכילה ותומכת. אנו מתחייבים שכל התלמידים שיעברו לשם ימשיכו ללמוד באותן מגמות, גם אם הדבר יחייב פתיחת מגמה במיוחד, עבור מספר מצומצם של תלמידים. אנו מציעים לצוות המורים לעבור עם תלמידים ליפו ולספק לכולם הסעות ללא תשלום. אנו מביעים תקווה כי ההורים יסכימו לבחון את הפתרון הזה שהוא פתרון טוב שמבטיח לילדיהם לסיים את חוק לימודיהם בהצלחה".