שתף קטע נבחר
 

בכל צבעי הסלק: עוגת סלק וכוסמין

הוא נתפש כשורש ביישן ולא מושך במיוחד. מיכל וקסמן דווקא חושבת שמתחת לפני השטח הוא מסתיר חגיגה של צבעים וטעמים נפלאים. מתכון של עוגת סלק מתקתקה כמו גם טיפים למנות קלילות של סלק צבעוני

מהו מטבח ללא שמחת חיים? איך בונים ארוחה משובחת ללא שמחת חיים? בקיץ קל מאוד לייצר אותה. בחורף צריך לפעמים לחפש אותה מתחת לאדמה.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

סלק. בסך הכל שורש ביישן שעושה כל שביכולתו להיעלם מהעין ולהתחבא בין רגבי עפר. אבל מתחת לקליפה - איזו חגיגה של צבע וטעם. רוצה לעשות בו הכל. לצבוע בו סירים וצלחות, מרקים, סלטים, דגנים ואפילו עוגות.


 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

עוגת סלקים, שמן זית וקמח כוסמין

המחשבה לאפות עוגה שיש בה סלק החלה מפנטזיה על פרוסה לחה, רכה, קלילה, מתקתקה וורודה ליד הקפה שלי.

העוגה הזו היא כל הנ"ל, רק לא ורודה.

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

כלומר ורודה מאוד, לפני הכניסה לתנור, אבל ביציאה ממנו נותר בה רק צל של אדמומיות כתמתמה מבחוץ ופנים צהבהב-נחושתי עם קצה קצהו של טעם סלקי בסופו של ביס. למרות זאת היא טעימה, עשויה מדברים טובים ומוכנה בצ'יק-צ'ק. כזו שתרצו להכין שוב.

 

המרכיבים: 

2 סלקים בינוניים

1.5 גביעי שמנת חמוצה של פעם

1/2 כוס שמן זית

4 ביצים

1.5 כוסות סוכר

3 כוסות קמח כוסמין מלא

1.5 כפיות אבקת אפיה

3/4 כפית סודה לשתיה

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

אופן ההכנה: 

  1. מבשלים את הסלקים במים עם הקליפה עד שהם רכים 20-25 דקות.
  2. מקלפים את הסלקים המבושלים ומקררים תחת מים זורמים.
  3. מרסקים במעבד מזון סלקים עם שמנת עד לקבלת משחה חלקה. מוסיפים שמן זית ומפעילים את מעבד המזון עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מקציפים במעבד המזון סוכר וביצים. מוסיפים את תערובת הסלק ומערבבים.
  5. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה. יוצקים לתוכן את תערובת העוגה ואופים 35 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

 

חגיגה של סלקים צבעוניים

תמיד קינאתי בבשלנים מארצות רחוקות שזכו לשחק בסלקים בכל מיני צבעים: צהוב עז, לבן צח, ורוד לבן כמו הדפס בטיק וכמובן אדום-ורוד-בורדו קלאסי. ועכשיו גם לנו יש כאלה:

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

כבר למעלה משנה שמגדלים בארץ סלקים בכל מיני צבעים. אפשר לצלות אותם שלמים בתנור על קליפתם, עד שזו נשרפת מבחוץ והפנים מתרכך אבל נשאר נגיס, לקלף, לפרוס ולצייר צלחת פסיפסית של עיגולי סלק עם זילוף של שמן זית ושמנת חמוצה ליד.

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

אפשר להוסיף לסלט של רוקט או אנדיב עם ויניגרט חרדלי וגבינה כחולה או גבינת עיזים מתפוררת ליד כמו פה או לסלט קר של אורז כמו פה.

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

ואפשר גם בסלט חי של פרוסות או מקלות דקיקים בויניגרט הדרים כמו פה.

 

לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

לכל הטורים של מיכל וקסמן 

 


   

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
צבעוני ושמח. סלקים בכל מני צבעים
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים