כתב סביבה נולד: תחרות בינל' גם לנוער ישראלי
בני נוער מכל העולם יתחרו ביניהם בדנמרק בחודש יוני, כשיציגו את התוצרים שלהם בנושא תקשורת סביבתית. גם אתם יכולים לקחת חלק. הדרישה: כתבות, סרטונים ומאמרים בתחומים בוערים בסביבת המגורים שלכם, שיציגו גם פתרונות יצירתיים
אוהבים תקשורת? אוהבים תקשורת וגם איכפת לכם מהסביבה? אם אתם בגילאי העשרה - יש לכם הזדמנות לשלב בין השניים. תחרות "כתבי סביבה צעירים" (Young Reporters for the Environment - YRE) הבינלאומית, המסקרת נושאים סביבתיים, מגיעה לישראל ומחפשת בני נוער שייקחו בה חלק.
כתבות נוספות במדור כלכלה ירוקה :
- לוד: עדלאידע סביבתית מחומרים ממוחזרים
- שיאן מיחזור הבקבוקים: תיכון ממזרח ירושלים
- חוף פלמחים עוד לא ניצל: ההכרעה נדחתה
עשו לייק לעמוד שלנו בפייסבוק ותישארו מעודכנים
התחרות נערכת בין בני נוער מרחבי העולם, העוסקים בעיתונות וחינוך סביבתי לפיתוח בר קיימא. מטרתה לעודד כתבים צעירים בגילאי 11 עד 21 לחקור נושאים ובעיות סביבתיות, ולהציג פתרונות ולדווח עליהם באמצעים עיתונאיים - כתיבה, צילום או וידאו. השנה הגמר יערך בדנמרק ביום כדור הארץ, ב-5 ביוני.
ועדת השיפוט בגמר כוללת בין היתר נציגים מתוכנית האו"ם לאיכות הסביבה (UNEP), אונסק"ו – ארגון האום לחינוך, מדע ותרבות, הסוכנות לאיכות הסביבה האירופאית (EEA), המכון הבינלאומי לכלכלה תעשייתית וסביבתית (IIEEE) ועיתון הטיימס הבריטי.
איך משתתפים?
על המשתתפים להכין כתבה, צילום או סרטון קצר, המציג בעיה או נושא סביבתי מקומי, את התחקיר שבוצע ואת הפתרונות. את הכתבה יש להפיץ - דרך הפייסבוק של המשתתפים או של התכנית, דרך היוטיוב, דרך אתר בית הספר או אפילו בעיתונות המקומית. לאחר ההפצה, יש להגיש את העבודה, בפורמט דיגיטלי, עד לתאריך 21 במרס.העבודות המשתתפות בתחרות ייבחנו על יד צוות אנשי תקשורת מתחום התקשורת הסביבתית. בסוף אפריל יוכרזו הזוכים בכל קטגוריה. העבודות המצטיינות יזכו להשתתף בתחרות הבינלאומית של תכנית YRE שתיערך כאמור בדנמרק.
בשנים הקודמות הזוכים עסקו במגוון נושאים מגוונים: סרטון ממלטה המתרכז בתועלת שבשימוש באופניים, מאמר של ילדים מקזחסטן הקובע כי מקומות נקיים נמצאים היכן שלא מלכלכים ומאמר של ילדים ממרוקו שהציע פתרון לזיהום הנוצר מפסולת בתי הבד בסביבתם.
ההרשמה לתחרות, אותה מרכז בישראל ארגון Ecoocean, מתבצעת על ידי שליחת מייל לכתובת yre@ecoocean.org, בציון שם המשתתף, הגיל, הכלי העיתונאי הנבחר והנושא. צעיר שירשם יקבל מיד מייל חזרה עם הנחיות טכניות וכלליות להכנת העבודה, כגון מספר מילים למאמר, רזולוציה לצילום, אורך סרטון ועוד.
בנוסף ממליצים מארגני התחרות להיכנס לדף הפייסבוק של התחרות, בו ניתן לראות עבודות של זוכים משנים עברו, להתעדכן על הנעשה ולשאול שאלות.
השנה ישתתפו בתוכנית 27 מדינות: קנדה, סין, קפריסין, צרפת, מקדוניה, גרמניה, יוון, איטליה, ירדן, קזחסטן, לטביה, מלטה, מונטנגרו, מרוקו, הולנד, ניו זילנד, בריטניה (שתשלח נציגים מצפון אירלנד ומווילס), פורטוגל, רומניה, סקוטלנד, סלובקיה, סלובניה, טורקיה, איחוד הנסיכויות הערביות, ארצות הברית וישראל.
עדכון 6.6.2013:
במקום השני לסרטוני וידאו גילאי 18-15 זכתה קורן שייב מרעננה:
במקום השלישי לסרטוני וידאו גילאי 11-14 זכתה זהר זנסקו מעמק חפר: