שתף קטע נבחר
 

כ-800 עובדי כי"ל הפגינו נגד המכירה לפוטאש

העובדים הפגינו בצומת דימונה נגד העסקה המתרקמת למכירת כי"ל לחברת פוטאש הקנדית. "זה לא מאבק על שכר. מי שייפגע זה הצעירים, הילדים שלנו ועתיד הנגב". מקורבים לפוטאש: החברה טרם גיבשה הצעה, ממילא טרם החל משא ומתן מול ממשלת ישראל המחזיקה במניית זהב בכי"ל

כ-800 עובדי כי"ל הפגינו אחר הצהריים (ג') בצומת דימונה, נגד העסקה המתרקמת למכירת כי"ל (כימיקלים לישראל) לחברת פוטאש הקנדית. במשך כרבע שעה חסמו עובדי כי"ל את הצומת.

 

 

בין משתתפי ההפגנה היה גם אבנר בן סניור, יו" ר מועצת עובדי תרכובות ברום העובד במקום 25 שנה. "אנו מפגינים נגד המיזוג בין כיל לפוטאש. זו ההשתלטות, שהיא כמו רוח רעה שתגרום לפיטורי עובדים בנגב וסגירת מפעלים.

 

"פוטאש היא חברה שעובדת בשיטה אמריקאית. אנו מכירים את התנהלותה. היא רוצה רק למקסם רווח ואין לה אינטרס במדינת ישראל. היא תעביר את הייצור לצד הירדני, תצמצם חברות ותפגע בנגב". בן סניור הבהיר: "זה לא מאבק על שכר. מי שייפגע זה הצעירים, הילדים שלנו ועתיד הנגב".

 

הפגנת עובדי כי"ל בצומת דימונה (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
הפגנת עובדי כי"ל בצומת דימונה(צילום: הרצל יוסף)

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

 

משה חדד, יו"ר ועד עובדי רותם אמפרט נגב, העובד בכיל מזה 30 שנה, העריך: "אני חושב שמשרד האוצר ינסה למכור בכל מחיר, כי הם זקוקים לכסף. אנחנו חושבים שזה אסון. זו ראייה צרה. המדינה צריכה להסתכל לטווח הארוך. אם המכירה תבוצע הנגב יימחק מהמפה".

 

עובדים נוספים הזהירו: "אנחנו נמשיך וניאבק עד שראש הממשלה יאמר שהוא מגבה אותנו. אם צריך נשבית את כל הנגב. האבטלה שתהיה פה תשפיע על כל אחד ואחד בנגב".

 

מקורבים לחברת פוטאש הקנדית מסרו היום כי החברה טרם גיבשה הצעה, וממילא טרם החל משא ומתן מול ממשלת ישראל המחזיקה במניית זהב בכי"ל. בנוסף נמסר כי בהנהלת פוטאש מבינים היטב את דאגותיהם של העובדים אך בטוחים כי לכשייפתח המשא ומתן ייווכחו כולם כי האינטרסים של עובדי מפעלי ים המלח, תושבי הנגב ומדינת ישראל נשמרים. סמנכ"ל הכספים של פוטאש, ויין בראדלי, אמר לפני מספר ימים כי לחברה יש הצעות טובות מאוד כלפי העובדים, כלפי הקהילה וכלפי הממשלה. "אנו מאמינים שהערך של העסקה ישפר את התחרותיות בשוק הבינלאומי של שתי החברות, כי"ל ופוטאש מבלי לפגוע בהיקפי הייצור ובהיקפי התעסוקה. לממשלה יש מניית זהב, ולכן על הממשלה תקבע מה משרת באופן הטוב ביותר את האינטרסים של מדינת ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
עובדי כי"ל מפגינים
צילום: הרצל יוסף
מפעל כי"ל בים המלח
באדיבות עמירם פליישר יחסי ציבור
מומלצים