שתף קטע נבחר
 

האם ייתכן דיאלוג בין היהדות והאסלאם?

הרב שרקי סבור כי האסלאם היא דת כובשת במהותה, וקובע כי הסכסוך הישראלי-הערבי הוא במהותו מלחמת דת. הפרופסור שטרנגר טוען כי אמנם קיים רכיב דתי בסכסוך, אך חולק על הרב נחרצות, וטוען כי הוא נוקט בהכללות גסות. צפו במחלוקת

האם ההתנגשות בין מדינת ישראל ובין מדינת החמאס, היא עוד שלב לקראת מלחמת הדת שבין היהדות והאסלאם? האם אפשר לקבוע כי האסלאם היא דת כובשת במהותה, שאינה סובלנית כלפי מי שמערער על ערכיה, או שמדובר בהכללה גסה? האם יש סיכוי לדיאלוג בין-דתי בין היהדות והאסלאם?

 

<< כל מה שמעניין בעולם היהודי - בפייסבוק שלנו. כנסו  >>

 

 

הרב אורי שרקי והפרופסור קרלו שטרנגר מתקשים להסכים על מידת השפעתו של הרכיב הדתי על הסכסוך הישראלי-ערבי. "עבור האיסלאם הקלאסי, העולם מתחלק לשני חלקים", סבור הרב שרקי, "איפה שהוא כבר שולט ואיפה שהוא עדיין לא שולט, והמטרה היא להפוך את כל העולם כולו נתון לשלטון האסלאם".

 

מנגד, טוען פרופסר שטרנגר כי לא ניתן לראות את 350 מיליון הערבים כמקשה אחת, וכי האופן שבו מתאר עמיתו את האידאולגיה המוסלמית, נגוע בהכללה. "זה לא מטעמי 'פוליטקלי קורקטנס' שאני לא אוהב את ההכללות האלה, אני חושב שהן מפשטות את המחשבה, הן הופכות את המחשבה לעבד של רגשות, 'אל תבלבלו אותי עם העובדות, כי אני כבר החלטתי'.

 

"הרב שרקי אמר שהאסלאם היא דת כובשת, אחוז מסוים של העם היהודי הוא עם כובש, אתה למשל, בגלל זה אני אגיד שהעם היהודי הוא כובש?" ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית" מזמינים אתכם להצטרף לדיון.  

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורות
הרב אורי שרקי
צילום: אורות
צילום: אורות
פרופסור קרלו שטרנגר
צילום: אורות
מומלצים