לאכול בת"א, להרגיש בוורשה: קפה בתיה חוזר
שנים הוא סבל מיחסי ציבור שליליים. אמרו עליו, רחמנא ליצלן, שהוא חיוור, חסר תבלינים ובאופן כללי, לא להיט. הפתיחה המחודשת של "קפה בתיה" מוכיחה בדיוק ההיפך - המטבח הפולני פופולארי מאי פעם. שובו של הגפילטע
הוא נפתח בשנת 1941 על ידי בתיה יום טוב, שהייתה אז עולה צעירה מפולין ועד מהרה הפך למוסד ידוע ותוסס בסצנה הקולינרית של תל אביב.
עוד בערוץ האוכל:
- אין דומה להם: 10 מקומות מיוחדים לסעודה
- קופץ בראש: 4 מתכוני אורז מוקפץ
- לא מחכה לה: לונדון, המדריך הקולינרי לסטייליסט
כבר עם פתיחתו של "קפה בתיה" ניתן היה למצוא שם אושיות כגון אלכסנדר פן ונתן אלתרמן, שהיו יושבים במקום באופן קבוע ומבקשים תוספת וודקה לקרפיון הממולא או לצד החזרת.
כיום המסעדה מנוהלת על ידי הבת והנכדות של בתיה ועדיין שומרת על מסורת האוכל היהודי-אשכנזי. הגענו לפתיחה המחודשת על מנת לבדוק האם יש עדיין ביקוש לגפילטע פיש או לרגל קרושה.
צפו: קפה בתיה הפתיחה המחודשת (צילום: הילה ספאק)
"קפה בתיה", חשמונאים 95 ת"א טלפון: 03-5221335
קפה בתיה
צילום: הילה ספאק
מומלצים